Religieus festival Nepal kost half miljoen dieren de kop

In het dorpje Bara in Nepal, vlak aan de grens met India, start over een paar weken het Gadhimai-festival, vernoemd naar de gelijknamige godin. Iedere 5 jaar is Bara het decor van zinloos bloedvergieten door 5 miljoen bezoekers die vele kilometers afleggen om aan het festival te kunnen deelnemen. Het festival begint nog wat onschuldig met het offeren van 2 ratten, 2 duiven, een varken, een lam en een haan. Maar daarna slachten de bezoekers duizenden buffels, geiten en vogels in de veronderstelling dat godin Gadhimai ze zal belonen met voorspoed en met bescherming tegen het kwaad. Het onthoofden van de dieren gaat in het wilde weg en vaak zonder dat dat in één keer lukt. De dieren zouden hun dood daardoor bewust meemaken. Na het slachten worden de dieren niet opgegeten. Velen zijn tegen deze vorm van zinloos geweld tegen dieren en hopen dat het festival wordt afgeschaft. Door middel van een petitie willen zij de Nepalese regering hiertoe bewegen. Het hooggerechtshof van India heeft recentelijk bepaald dat offerdieren niet meer illegaal over de grens naar Nepal gebracht mogen worden. Dit jaar begint het festival op 28 november. Er worden nog meer bezoekers verwacht.

Bron(nen):   PiepVandaag      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “De dieren zouden hun dood daardoor bewust meemaken”
  Denk je Maroesja?

  • marianne martens

   zal er niet lekker aan toe gaan, worden bloednerveus van zoveel spanning door deze fanatiekelingen, terwijl ervoor god, goden, godinnen geen wetenschappelijk godsbewijs is, vreemd, toch., om koppen te laten rollen, lichamen ergens anders en de levende dieren toe laten kijken. gewoon, doodgewoon wreed en knettergek.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Burgermans

    In de natuur komen dieren op nog veel gruwelijker wijze aan hun einde. Roofdieren geven hun prooien echt geen spuitje voor ze ze aan stukken scheuren en opeten.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     U heeft daar misschien gelijk in, maar dieren weten waar ze degene, die ze op willen vreten precies de plek waar ze door moeten bijten. Wij, als menselijk soort acht zich van een hoger niveau in wat voor vorm dan ook. Verschil van mening, het zou verboden moeten worden om dieren te offeren op een dergelijke wijze en voor een godsdienst. Heeft u wel eens middenin een nerveuze kudde dieren gestaan? geen pretje voor de dieren en de mens.Gelukkig is er in de omgeving al genoeg verzet hiertegen. Na het offeren van 500.000 dieren zal er geen mens meer gelukkig worden of “what ever”.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Bram

  Behoorlijke overeenkomst met die ISIS debielen, koppensnellen om je god(in) tevreden te stellen hoe middeleeuws getikt ben je dan.Geeft overigens maar weer eens aan dat een geloof meer stuk maakt dan je lief is. Geloven, t’zou verboden moeten worden.

 3. Burgermans

  Maroesha, je kunt een hoop over dierenoffers zeggen maar natuurlijk niet dat het zinloos geweld is. Integendeel, deze offers hebben juist een heel specifiek doel. Hoe denk je trouwens dat de meeste dieren in de natuur doodgaan?

Reacties niet toegestaan