Twaalf agenten gewond in Den Haag tijdens jaarwisseling

Twaalf agenten zijn tijdens de jaarwisseling in Den Haag gewond geraakt, meldt burgemeester Jan van Zanen zondag. Op meerdere plaatsen is vuurwerk gegooid naar hulpverleners of werden zij belemmerd. "Het is schandalig dat agenten deze nacht gewond moeten raken. Dit is een avond waarop hulpverleners hun werk doen voor anderen, dat ze daarbij letsel oplopen is zeer kwalijk," aldus Van Zanen.

"Om onze Haagse nieuwjaarsnacht zo veilig mogelijk te laten verlopen was wederom een immense inzet nodig van politie, brandweer, de ziekenhuizen en handhavers. Zij hebben er alles aan gedaan om de stad zo veilig mogelijk te houden. In samenwerking met bewoners is dat grotendeels gelukt", laat de burgemeester in een verklaring weten. Volgens hem waren er geen grote incidenten, maar was het wel de drukste nacht van het jaar voor de hulpdiensten.

Op meerdere plaatsen in Den Haag hebben politie en mobiele eenheid (ME) ingegrepen om de orde te bewaren. Er waren onder meer opstootjes bij een vreugdevuur in de Koppelstokstraat in Scheveningen, waar agenten meermalen werden bekogeld met een fiets. Ook in de Thijssestraat in de wijk Laakkwartier moest de ME een groep mensen uit elkaar drijven.