Brazilië ontzet: kerk veroordeelt abortus bij 9-jarig meisje, maar niet de verkrachter

Samenleving
zaterdag, 26 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Brazilië staat op zijn kop over de kwestie rond een 9-jarig meisje dat - zwanger na verkrachting door haar stiefvader - een spoedabortus onderging.
Met de verklaring ‘het leven moet beschermd worden’ excommuniceerde het Vaticaan de moeder van het meisje en de doktoren die de abortus uitvoerden die het meisje het leven redden (het meisje zelf kan niet uit de kerk gezet worden omdat ze nog een kind is).
Het meisje werd al jaren seksueel misbruikt door haar stiefvader, vermoedelijk vanaf haar zesde. Dat ze vier maanden zwanger van een tweeling was, kwam dat pas aan het licht toen ze wegens buikpijn naar het ziekenhuis ging.
Kardinaal Giovanni Batista Re verklaart in La Stampa: ‘ Het is een droevig geval, maar de ongeboren tweeling waren twee onschuldige personen. Het leven moet altijd beschermd worden.’
Al zijn de moeder en de doktoren die de noodabortus uitvoerden door het Vaticaan geëxcommuniceerd, de kerk heeft geen stappen ondernomen tegen de stiefvader. De aartsbisschop van het district waar het meisje in het ziekenhuis lag, zegt dat de man niet uit de kerk gezet zal worden, want al had hij ‘een verschrikkelijke misdaad begaan’, de kerk is van mening dat ‘de abortus, de eliminatie van onschuldig leven, erger was’.
De stiefvader zit overigens wel vast en kan als hij veroordeeld wordt 15 jaar krijgen.
Bron foto: globo.com
Bron(nen): Independent