Politie arresteert moslim die Geert Wilders met dood bedreigde

De politie heeft zondagavond de woordvoerder van de radicaal-islamitische groepering Sharia4Holland aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging aan het adres van PVV-leider Geert Wilders.


Dat heeft de politie bekendgemaakt. Wilders heeft aangifte gedaan van de bedreigingen. Sharia4Holland wil de islamitische wetgeving sharia invoeren in Nederland.  Vrijdag stond de groep op de Dam in Amsterdam en hiervan is een video op YouTube gezet.
Eerder zondag uitte VVD-fractieleider in Amsterdam, Robert Flos, kritiek op de houding van de politie tijdens de toespraak bij het Nationaal Monument. Op televisiezender AT5 zei hij zondag het vreemd te vinden dat de politie niet ingreep toen de sprekers Wilders met de dood bedreigden, terwijl dat volgens Flos een strafbaar feit is.
Een omstander die wel probeerde in te grijpen, werd door de politie hardhandig afgevoerd. Flos zegt ook geschokt te zijn dat 'bij ons monument van de vrijheid zo'n boodschap van onvrijheid wordt verkondigd'. Volgens AT5 gaat Flos burgemeester Eberhard van der Laan om opheldering vragen.

Het omstreden optreden van Sharia4Holland dat tot de arrestatie leidde:

Bron(nen):   Elsevier  Volkskrant  BNDeStem