‘De kinderen moeten uitwijken voor de politie die de demonstranten afvoert.’

Demonstranten van beide zijden - liefhebbers van Zwarte Piet en anti-racisten - hebben er geen been in gezien de intocht in Gouda te verstoren en ouders met kinderen in het nauw te brengen. Volgens AD-verslaggever Tobias den Hartog ontstonden er opstootjes en werden demonstranten door de politie naar de grond gewerkt en aangehouden. Sommige ouders met kinderen besloten daarop naar huis te gaan, want het is 'niet meer leuk'. Anti-Piet-demonstranten die stil met een spandoek protesteerden, werden toegeschreeuwd door pro-Piet-demonstranten. De sfeer werd grimmig en de politie greep in. 'Het is geen feest hier,' meldde Hartog. 'De kinderen moeten uitwijken voor de politie die de demonstranten afvoert.'

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Schitterend…het Nederland anno 2014. Wat een afgang. Het schaamrood staat je op je kaken. Ja, meneer Rutte…dit krijg je als je volk betuttelt en de verantwoordelijkheid bij de mensen weghaalt. De zaak laten verzieken door of aanpassen aan een klein groepje randdebielen kan tegenwoordig in democratisch Nederland.

  Volgend jaar een intocht met alleen zwarte pieten op de commerciële zenders? Mijn kinderen haakten af bij het NPO Sinterklaasjournaal dit jaar. En die contrapietmenschen, wat dragen die bij aan ons land, behalve het ontvangen van een uitkering?

 2. Tim66

  Dit alles omdat de ,media en politiek 5%tegenstanders de ruimte geven dit mooie kinder feest te verpesten,deze tegen standers zijn radicalen die wanneer Sinterklaas niet meer gevierd mag worden weer wat anders verzinnen om zo de Nederlandse cultuur weg te vagen,en als de politiek zich nu afvraagd hoe het komt dat Nederlanders zich hier zo boos over maken dat kan ik ze wel vertellen,grote groepen Nederlanders zijn kwaad omdat door de EU,door massa immigratie onze normen en waarden aan de kant worden gezet door mensen die zich nooit willen aanpassen, met als dank van partijen als PvdA,D,66,groen links en SP deze groepen nog de ruimte en het geld krijgen ,en zich dus NIET integeren. Ik zie om mij heen steeds meer mensen die nooit zouden discrimineren radicaler worden tegen buitenlanders en hun on aangepaste gedrag niet meer accepteren .En daar zijn dan weer grote groepen medelanders de dupe van die wel hun best doen. Dus medelanders als u zich niet thuis voelt of niet blij bent met onze tradities zoek gerust een land waar u wel deze onzin kunt uithalen!

 3. knier

  Zo, Gario en Sunny;nou tevreden?
  Wacht maar,er komt een tijd dat dat intriganten schorem het land uit getrapt wordt,NL is het zat,spuugzat…

  • Dead Silence

   Yep…het geen kwestie meer of dit gebeurt, maar wanneer. En volk als Gario en Sunny vliegen er achter aan.

   (in antwoord op knier)
 4. KarlRuprechtKroenen

  Weer een mooie invalshoek van sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb ,

  ‘De kinderen moeten uitwijken voor de politie die de demonstranten afvoert.’

  Politie handhaaft het demonstratieverbod, en ligt de schuld van dit gezeik bij de groep hardcore actievoerders, welk gewoon exact een bruine versie van de extreem linkse AFA variant waren.

 5. Point

  Natuurlijk weer de schuld van de politie. Als de media het niet meer weten dan maar de schuld naar de politie. Moderne journalistiek, je zou het niet moeten lezen.

 6. catchit64

  Lieve donkere zeurmensjes.
  Dit feest bestond al heeeeel lang voordat jullie naar ons land kwamen om mee te profiteren van onze welvaart.
  Wij hebben niks tegen mensen die het beter willen krijgen maar bemoei je niet met onze tradities want anders donder ja maar op.

  • zo maar iemand

   Ik hoor niet bij de ‘wij’ waar jij het over hebt, al gaan mijn Hollandse roots terug tot 1490. Van mij hoeft niemand op te donderen, en iedereen heeft het recht zich gekwetst te voelen.

   Maar het gaat er wel om hoezeer je je gekwetstheid laat prevaleren boven andere zaken. Er zijn ergere dingen in de wereld op dit moment aan de hand dan het vermeende slavernijverleden van Zwarte Piet. En een kinderfeest verpesten doe je gewoon niet. Dat is lelijk en gemeen. Mijn hart brak toen ik deze foto’s zag op het NRC, vooral foto 14. http://www.nrc.nl/inbeeld/2014/11/15/stroopwafelpieten-en-demonstraties-bij-de-intocht-van-de-sint/
   Witte pietjes, kindjes die nog in sinterklaas geloven, zich verheugden op zijn aankomst, omringd door politieagenten. Zo zielig!

   En verder vier ik sinterklaas zoals ik dat zelf wil. Dat is mijn vrijheid en daar doe ik niemand kwaad mee.

   (in antwoord op catchit64)
 7. Lio

  Afschaffen of moderniseren die achterlijke traditie.

  • Dead Silence

   Accepteren of oprotten. (Even een bommetje leggen.)

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Je grote bek houden en opsodemieteren als het niet bevalt.
    Nogmaals Afschaffen of moderniseren die achterlijke traditie.
    Dat gaan we de volgende jaren regelen.

    (in antwoord op Dead Silence)
 8. Glorix

  En raadt eens wie er in Gouda bij de Anti-Piet demonstranten aanwezig was
  ? Inderdaad: dezelfde Sunny Bergman, van de gesubsidieerde anti-sinterklaas video in Londen.. Mede mogelijk gemaakt door uw
  belastinggeld en de “weg met ons” propagandamachine. Hoe lang pikken we
  dit nog ?

 9. Bert Schimmel

  Ik blijf lachen om de reacties van de “echte” Nederlanders, ze hebben het niet anders over dan, bemoei je niet met onze cultuur, rot maar op als je het er niet mee eens bent, maar ze hebben meestal een nog grotere bek over andere culturen, waar zij het niet met eens zijn, de islam bv.

  • Burgermans

   De islam is dan ook een achterlijke ideologie die automatisch leidt tot armoede, terreur en corruptie. Je moet wel stekeblind zijn als je dat niet wilt zien.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Bert Schimmel

    @Burgermans Als niet gelovige heb ik niets met of tegen welk geloof dan ook, het interesseer me gewoon niet. Hoewel ik de nare kanten er wel terdege van zie, maar dat ligt bijna altijd aan hoe de mensen met dat geloof omgaan, bij elk geloof vind je extremisten. Maar ik vind het koloniaal denken, dat je geen kritiek duld op eigen geloof, cultuur, normen en waarden, maar wel een grote bek hebt, op geloven,culturen, normen en waarden, die de jouwe niet zijn.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Het is volslagen onjuist dat ik geen kritiek duld op de eigen cultuur. Wat wel klopt is dat hoe meer ik van de islam weet, hoe meer ik het Christendom waardeer. Probeer voortaan gewoon te reageren op wat ik schrijf, niet op wat jij denkt dat ik denk.

     (in antwoord op Bert Schimmel)
    • Peter

     Door de hele grote verspreiding van al die zaken wordt het een enorme grote chaos op deze wereld.
     Het is niet iets van deze eeuw.
     Import leidt altijd tot ellende.
     Dan heb ik het niet eens over insecten. 😉

     (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Minimax

    Een beetje genuanceerd denken zou hier niet misstaan.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Dat denk ik niet. De kern van de islamitische moraliteit is fout. Daarom is het in alle islamitische landen geweld, corruptie en criminaliteit wat de klok slaat.

     (in antwoord op Minimax)
     • Minimax

      Niet alleen in de islamitische landen…
      Venezuela, Colombia, Rusland, moet ik nog verder gaan?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Als vrouw, Jood of homo kun je duizend keer beter in Venezuela, Colombia of Rusland wonen dan in een islamitisch land.

      (in antwoord op Minimax)
  • Peter

   De islam lol. Das een heus geloof en net zo gevaarlijk als het christelijke geloof dat ook vele extremisten kent. Zoals de SGP en de CU.
   Die willen vrouwen ook graag kleineren.

   Overigens gaat het niet om Sinterklaas.
   Ik dacht trouwens dat de rOverheid al voor Sinterklaas speelde.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Tim66

   Bert Schimmel ik heb net een stuk gelezen waarin schimmel de oorzaak is van de meeste ziektes ! Je doet je naam eer aan!

   (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Bert Schimmel

    Ach Timmetje, wat jij van mij vindt, zie ik het liefst op een, bij voorkeur ongebruikt stuk toiletpapier geschreven en als ik dan op mijn “gemak” zit, zal ik het aandachtig lezen, maar neem mij niet kwalijk dat ik het papier, daarna zeer nuttig hergebruik.

    (in antwoord op Tim66)
  • Minimax

   O? Wie zijn dan die, in jouw ogen ”echte” Nederlanders?
   Is u een ”onechte” Nederlander?

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 10. utsjaermets

  Voor deze openbare-orde-verstorende-demonstranten die tegen een zwarte piet zijn : werkstraf : verkleden als Zwarte Piet en lief en aardig zijn tegen witte kindertjes. Dat is toch zo erg, dat moet welhaast een straf zijn. Ik heb altijd respect voor eenieders mening maar deze keer moet ik echt moeite doen of lukt het me zelfs niet omdat ik er geen enkel positief aspect in zie. Het is puur destructief.

Reacties niet toegestaan