Peter Kassig: een idealist die echt in actie kwam

De Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig is waarschijnlijk onthoofd. Terreurgroep IS zette vandaag een video online, waarop dit te zien zou zijn. Kassig zette zich in voor de slachtoffers van het Syrische conflict. 'Ik kan niet anders', vertelde hij eerder aan CNN. 'Ik ben een hopeloze romanticus en idealist en ik geloof in hopeloze zaken'. De nu 26-jarige Amerikaan leerde de regio kennen als soldaat in Irak in 2007. Om medische redenen kreeg hij eervol ontslag. Maar hij was zo onder de indruk van wat hij had gezien, dat hij later terugkeerde om de slachtoffers van de oorlog te helpen. Hij volgde een opleiding in eerstehulpverlening en richtte zijn eigen humanitaire organisatie op, die als doel had voedsel en medische voorzieningen te leveren aan vluchtelingenkampen langs de Syrische grens. 'Ik ben geen dokter, ik ben geen verpleger. Maar ik kan patiënten wassen, verbanden verwisselen en het leven van vluchtelingen een beetje verbeteren', zei hij daarover. Hij vond ook dat Amerika moest weten wat er speelt in Syrië. 'Het is echt eng en droevig wat er met de mensen gebeurt hier. Soms moet je een grens trekken en een standpunt innemen'. Kassig heeft dat gedaan en het kostte hem waarschijnlijk zijn leven.

Bron(nen):   CNN      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Opvallende overeenkomsten tussen dader en slachtoffer. Zijn beul, LJihadi John, is namelijk ook een romatische idealist die echt in actie kwam voor een hopeloze zaak.

  • gs van der veen

   DAAR HOORT GEEN MOORD BIJ,HOE ZIEK BEN JE DAN? PETER HIELP MENSEN EN VERMOORDE ZE NIET
   . VERSCHIL? MENSEN EN ONMENSEN !

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Je CapsLock staat aan.

    (in antwoord op gs van der veen)
    • gs van der veen

     Zo Zo wat een intelligentie. Bij sommige mensen moet je het ZO onder de aandacht brengen anders snappen ze niet, dat bij welk geloof ook, GEEN MOORD HOORT!

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Burgermans

  Opvallende overeenkomsten tussen dader en slachtoffer. Zijn beul, LJihadi John, is namelijk ook een romantische idealist die echt in actie kwam voor een hopeloze zaak.

 3. PaulusJ

  De weg naar de hel is met goede bedoelingen geplaveid.
  Naïviteit is gevaarlijker dan passiviteit.
  En de Islam, tja dat is de religie van de vrede, maar dat heeft hier verder natuurlijk helemaal niets mee te maken.

  En het romantische idealisme is zoals gebruikelijk levensgevaarlijke naïviteit gebleken. Vooral in het Midden Oosten, waar een leven minder waarde heeft dan een zakje rijst.

Reacties niet toegestaan