Koenders: ‘Veel te gevaarlijk om je kind uit Syrië te gaan halen’

Vanmorgen werd bekend dat een moeder uit Maastricht naar Syrië was afgereisd om haar dochter uit handen van IS te redden. En dat is gelukt. De twee zitten nu veilig in Turkije. Binnen een week zullen ze terugkeren naar Nederland meldt advocate Françoise Landerloo. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken wil andere ouders waarschuwen om niet hetzelfde te gaan doen: de actie van de Maastrichtse was levensgevaarlijk. Hij begrijpt wel hoe wanhopig sommige ouders zijn: 'Ze zijn hun kinderen eigenlijk letterlijk en figuurlijk en misschien ook geestelijk kwijt geraakt'. Aïcha bekeerde zich vorig jaar tot de islam. Begin dit jaar reisde ze naar Syrië om te trouwen met een Turks-Nederlandse jihadstrijder. Haar moeder probeerde haar in oktober al terug te halen, maar dat mislukte. Ze ontving onlangs een noodkreet van haar dochter en besloot nog een poging te wagen. Dit maal lukte het wel. Ze vond haar dochter in Raqqa en vluchtte samen met haar naar Turkije.    
 

Bron(nen):   AD      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  klets maar lekker Koenders! maar moe regelt het gewoon zelf als ze geen hulp krijgt. Hulde voor deze heldendaad.

  nou maar hopen dat madammeke toch maar snel deradicaliseert, want hierbij geeft de overheid ook niet thuis…..

  • Dorien1

   Deradicaliseren lijkt me geen taak voor de overheid maar voor de ouders, eventueel samen met een professional. Verder eens: als je kind daar in gevaar is ga je niet zitten wachten tot hij/zij op een filmpje op internet verschijnt. Wat een domme minister!

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Burgermans

  Die vent heeft dus duidelijk geen kinderen. Een ouder zou lijf en leden in de waagschaal stellen om zijn kind te redden.

 3. Bart_van_Oerle

  Veilig is ‘t niet, maar ik ben wel heel benieuwd naar dit verhaal.

 4. Windows 8

  De minister gaat het eens lekker vertellen vanuit zijn lekker warm ivoren torentje

 5. Minimax

  Een dappere daad van een dappere dame

  • Apekool

   Exact, veel respect voor deze moeder.

   Jan Marijnissen maakte de meest treffende beschrijving van ”Apache Bertje’: flapdrol.

   (in antwoord op Minimax)
 6. Dead Silence

  Oenders doet huilie-huilie en voert ondertussen geen ene sodemieter uit evenals de rest van z’n regeringskoempels. Get a life.

 7. addicoco

  Tja, ventje.

Reacties niet toegestaan