Le Pen wil guillotine voor Franse jihadist

De Franse europarlementariër Jean-Marie le Pen (86) zou graag zien dat een Franse jihadist die in een onthoofdingsvideo van Islamitische Staat is te zien, onder de guillotine wordt gelegd. Dat meldden Franse media maandag.

De oprichter en erevoorzitter van het ultrarechtse Front National reageerde op een voorstel dat Franse jihadisten die terugkomen uit Syrië, in speciale behandelcentra van hun terroristische ideeën moeten worden afgeholpen.

,,Ik heb een educatief centrum dat speciaal op maat gemaat is, de guillotine'', aldus Le Pen. De politicus zegt dat hij dat ,,een veel schonere manier'' vindt om het hoofd eraf te hakken dan de wijze waarop IS-strijders dat doen.

In de meest recente onthoofdingsvideo van IS zit een Franse beul, Maxime Hauchard. Hij is een van de mannen die een groep Syrische militairen en een Amerikaanse hulpverlener met een mes onthoofden.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meneer Dick

  Tegen zijn redenering is helemaal niets tegenin te brengen. Zo’n moordenaar verdient de doodstraf en die kan het best op de traditionele Franse manier uitgevoerd worden.

 2. Burgermans

  Hier moet ik die oude Jodenhater toch gelijk in geven.

 3. Tegendraads

  Geen enkele daad is de doodstraf waard. Je moet je ook niet verlagen tot het niveau van de crimineel, maar er juist boven staan.

  • KarlRuprechtKroenen

   Ik zie het uitvoeren van de doodstraf als voltrekking van gerechtigheid toch wel als iet anders dan moord.
   Een overheid verlaagt haarzelf zeer zeker niet tot het niveau van de crimineel door deze terecht te stellen voor moord.

   (in antwoord op Tegendraads)
   • Dead Silence

    Het vrij rond laten lopen van geteisem is nog veel lager jegens de samenleving.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
    • KarlRuprechtKroenen

     Ik had ook al zoiets rondwaaien in mijn hoofd, maar dan gaan we weer het bekende pad bewandelen, krijg je dit soort vragen zoals; werkt de doodstraf?

     (in antwoord op Dead Silence)
 4. Robin

  Je kunt altijd een uitzondering maken. Uiteraard eerst een rechtszaak en een advocaat die hem mag verdedigen. Als na die zaak blijkt dat meneer bij zinnen was, het heeft gedaan en geheel uit vrije wil handelde zie ik er geen probleem in. De dader wilde kennelijk graag dood. Ik zie het als een impliciete vraag van de dader om euthanasie. En een vraag om euthanasie wordt ook gewogen en mits goed bevonden uiteindelijk toegestaan. En een modere guillotine is lekker snel en 100% effectief. Dat kan van de andere methodes niet gezegd worden. Dus, ja, goed plan, ik zeg doen!

 5. DoubleUC

  Mag ik het apparaat bedienen? PLEASE?

 6. harrr

  Ik zit nu toch best wel een beetje in een tweestrijd met mezelf; mijn gevoel zegt dat ik die idioot nooit ergens gelijk in wil geven maar hij maakt het me nu toch verdomd lastig !!

 7. marianne martens

  de vrijheid van meningsuiting voegt niet toe aan een samenleving.

  • harrr

   Ah.. jij gaat nu verhuizen naar 1 van die landen waar ze geen vrijheid van meningsuiting hebben?
   Go go go !!!

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Vind Nederland een van de heerlijkste landen waar vooral de onderbuikgevoelens snel bezit nemen van mensen die geen enkele opleiding hebben gehad maar toch mee mogen praten. Iedereen kan verstandig zijn en ook zijn gezonde verstand gebruiken Nog even, heb bijna alle randen van het maatschappelijk leven meegemaakt, toch geniet ik iedere dag om in dit land te wonen en vooral te genieten.Nog even voel me niet beter of slechter dan elk ander mens in Europa. Nooit gehad, gewoon aangeboren genetisch via mijn rijke en arme generaties -families overgedragen. Best wel fijn om verwonderd en nieuwsgierig naar anderen te kijken.

    (in antwoord op harrr)
 8. knier

  Ohjee,een politiek incorrect figuur doet een politiek incorrecte uitspraak waar stiekem iedereen het wel mee eens is,en roepen dat hij zelf onder die guillotine hoort kan natuurlijk ook niet,wat nu?

Reacties niet toegestaan