Hoe is het met Jan Kees de Jager?

Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager gaat voor het grote geld, maar wel met passie. Hij is nu een half jaartje financieel directeur bij KPN à 625.000 euro per jaar en hij heeft het eigenlijk altijd zo gewild. 'Ik heb me nooit een politicus gevoeld. Toen ik op het vwo zat, wilde ik al naar een groot bedrijf. Geld was nooit een overweging om naar KPN te gaan'. In het NRC geeft hij zijn eerste interview als financieel directeur en het lijkt hem goed te gaan. Hij is eindelijk weer tot rust gekomen na zijn hectische Haagse periode. 'Je moet weer in een ritme komen; in het begin zat ik nog om half vier ’s nachts m’n e-mail te beantwoorden. Ik kan nu veel vroeger naar bed'. Bij KPN is hij helemaal op zijn plaats. 'Dit is een perfect match. Ik wilde iets met financiën en technologie, bij een bedrijf met maatschappelijke relevantie. KPN biedt dat allemaal'. Hij geniet van zijn brede takenpakket. 'Ik omschrijf mijn functie het liefst als ‘financieel directeur 2.0’. Iemand die in het bestuur meedoet met de zakelijke beslissingen'. Voor het geld hoefde hij inderdaad niet naar KPN te gaan. Zijn eigen onderneming die hij voor zijn politieke carrière had, heeft hem miljonair gemaakt. Zijn hart ligt in het bedrijfsleven. Hij ging alleen de politiek in, omdat oud-dorpsgenoot Jan Peter Balkenende hem meermaals vroeg. ‘Als je écht iets wilt veranderen', zei de toenmalige premier, 'heb ik een vraag waarop je geen nee kan zeggen’. 'Of ik staatssecretaris wilde worden. Ik ging achteruit in salaris, moest de banden met mijn bedrijf volledig doorsnijden. Maar ik heb een fantastische tijd gehad en veel geleerd van de complexe binnenlandse verhoudingen en de eurocrisis. Mijn vader vond het een eer, mijn moeder wilde nooit dat ik de politiek in ging'.

Bron(nen):   NRC (betaald)      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Glorix

  Dat talentloze en ongewalificeerde politici na hun baantje als leugenaars in Den Haag vetbetaalde baantjes in het bedrijfsleven krijgen riekt naar belangenverstrengeling en corruptie. Wat heeft de Jager voor KPN gedaan in ruil voor dit overbetaalde baantje ? We moeten het bindend en corrigerend referendum opeisen om een eind te maken aan de absolute macht van de politieke kaste van nitwits, ongekwalificeerden en beroepsleugenaars. De straat op is de enige remedie !

 2. Meneer Dick

  De salarissen van bewindspersonen moeten fors verhoogd worden. Dat is overduidelijk. Dan kunnen meer goede mensen voor het politieke werk behouden worden.

  • Windows 8

   Dan moet men hen ook persoonlijk aansprakelijk kunnen stellen én de straffen voor misbruik verhoogd worden.

   (in antwoord op Meneer Dick)
 3. ernie

  Politici doen het uitsluitend voor het baantje erna. Jannegje Kees bewijst het weer eens…. het landsbelang, de politiek etc – het interesseert geen sikkepit. De baan erna – daar gaat het om!

Reacties niet toegestaan