‘Ruim helft kiezers vindt integratie mislukt’

Meer dan de helft van de kiezers (56 procent) vindt de integratie in Nederland ,,in grote mate of volledig mislukt''. Vooral de mensen die op de PVV of de VVD hebben gestemd vinden dat, respectievelijk 95 en 71 procent. Kiezers van D66 en PvdA hadden dit oordeel het minst: 27 en 35 pocent.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag. Verreweg de meeste kiezers (82) vinden dat de PvdA verantwoordelijk is voor de in hun ogen mislukte integratie van immigranten de afgelopen tientallen jaren. Vooral degenen die op de PVV, VVD en CDA stemmen geven dat aan.

In de gewone peiling verandert deze week weinig. De PVV was virtueel al de grootste en krijgt er nog een zetel bij (28) ten koste van de VVD (21).

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  Wat je vergeet te vermelden, is dat 88% dat de schuld van de PvdA vindt. Zelfs bij de PvdA stemmers vindt het grootste deel dat dat door de PvdA komt…..

  • Volledig

   Nee, dat VINDEN mensen. De VVD is sinds WWII de hofleverancier voor premier, daarna volgt het CDA. Historisch en feitelijk gezien zijn het dan eerder die twee partijen die de meeste invloed hier op hebben gehad.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. ernie

  Deezenzestig met Xander Peggold als knapste jongetje van de klas voorop vindt het wel redelijk…

  • Burgermans

   Dat komt door de ideologische oogkleppen die Kereltje op heeft.

   (in antwoord op ernie)
 3. Lio

  Je hoeft helemaal niet te integreren zolang je maar eigen broek weet op te houden en de algemene wetten weet te respecteren. Dat integratiegezeik is maar nietsbetekenende ondefinieerbare onzin.

 4. Hector

  Mooi he, hoe politici waar wij op stemmen de gehele samenleving naar de sodemieter helpen.

  • ernie

   je HOEFT niet op ze te stemmen hoor! doe als ik: stem op Bert en stop een banaan in je oor.

   (in antwoord op Hector)
 5. Volledig

  En nu diezelfde mensen vragen wat ze verstaan onder ‘integratie’.

Reacties niet toegestaan