‘160 advocaten’ staan klaar voor documentaire over Scientology

Volgens The Hollywood Reporter zendt HBO in de lente van 2015 een nieuwe documentaire uit over de Scientology-beweging. Sheila Nevins, eindredacteur Documentaire van HBO: "Ongeveer 160 van onze advocaten buigen zich nu over de film." De film zou namelijk een 'bombshell' zijn en is gebaseerd op het boek Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief van de journalist Lawrence Wright. Verwacht wordt dat er nieuwe details over de controversiële sekte worden blootgelegd, onder meer over fysiek geweld, maar wellicht ook over beroemde volgelingen zoals Tom Cruise en John Travolta. Het feit (of de overdrijving) dat er '160 advocaten' bezig zouden zijn om de film alvast te onderzoeken zegt iets over het beladen onderwerp. Leden van de 'Scientology-kerk' zijn steevast flink geërgerd als er iets over hun beweging wordt geschreven of gefilmd, ook als dat respectvol is of overeenkomt met de werkelijkheid. Het boek Going Clear werd bijvoorbeeld nooit in Engeland uitgebracht omdat het Scientology was gelukt dit tegen te houden. Volgens de woordvoerster bestaat het boek uit niets anders dan 'de getuigenissen van bittere, wraakzuchtige individuen die bizarre beschuldigingen uiten onder invloed van een pathologische leugenaar'. Daarmee wordt een belangrijke geïnterviewde bedoeld, Paul Haggis, een filmmaker die uit de beweging stapte. Eerder al kwam HBO Scientology tegen toen zij in 1998 Dead Blue: Surviving Depression uitzonden. Scientology-leden protesteerden toen tegen het positieve beeld wat geschetst werd van antidepressiva. De Scientologykerk is tegen psychiatrie en middelen tegen depressie. Sheila Nevins: "Dit keer zijn we er klaar voor."

Bron(nen):   Huffington Post      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Scientology is geen kerk, maar een sekte die de leden uitbuit, intimideert, onderdrukt, (geestelijk) mishandelt, en alles doet om de leden als gehersenspoelde slaven in te zetten.
  Natuurlijk, high profile cases als Tom Cruise en John Travolta krijgen wel een redelijke positieve behandeling, maar als je je gaat verdiepen in alle onderzoeksboeken, je gaat de rechtszaken bekijken de ze tegen een ieder gevoerd hebben die ze een stroobreed in de weg heeft gelegd komt er een beeld van een heel sinistere beweging te voorschijn.

 2. Burgermans

  Als mensen in ruimtemannetjes willen geloven, laat ze toch. Ze dringen zich niet op en plegen geen aanslagen.

 3. Dead Silence

  160 advocaten? Ik ben zeer onder de indruk van deze gebakkenluchtclub.

 4. Robin

  Niks nieuws. Scientology doet wat iedere religie doet wanneer ongelovigen aan de deur kloppen; liegen, dreigen en verketteren.

  • RhodBerth

   Ze doet gewoon wat alle mensen/menselijke groeperingen/ideologieën doen wanneer ze kritiek krijgen.

   Voel je niet te superieur t.o.v. van de ‘religieuzen’ want dan maak je gewoon dezelfde fout als waar je hen van beschuldigd 😉

   (in antwoord op Robin)
 5. harrr

  Gelukkig vuren ze advocaten af op “blasphemists”.. Dat is toch een stuk beschaafder dan de bomgordels en kogels die de religie “van de vrede” als wapen inzet als je hun sprookjesverhaal belachelijk maakt..

  Doet natuurlijk niets af aan het feit dat ook scientology een stompzinnige religie is.

  Anyway, hier moet natuurlijk de epic SP aflevering bij :
  http://www.southpark.nl/clips/104274/what-scientologist-actually-believe

Reacties niet toegestaan