Meest vervuilde gezonde producten

Veel mensen proberen zo gezond mogelijk te leven. Veel fruit en groente past prima bij die levensstijl. Tuurlijk weet u dat er op groente en fruit die u in de supermarkt koopt pesticiden worden gebruikt. Maar weet u dat onderzoek nu heeft uitgewezen dat op meer dan de helft (68%) van de onderzochte producten veel pesticide achterblijft, zelfs na grondig wassen of schillen. Pesticide is kankerverwekkend.

Hier de top 10 van smerigste ‘gezonde’ producten.

Op de eerste plaats staan appels. Op 98% van alle appels werd pesticide aangetroffen, op de voet gevolgd door selderij, met 96%.
Op paprika vonden de onderzoekers maar liefst 15 verschillende pesticiden terug.
Perziken staan op de vierde plaats, zelfs na het schillen.
Op overheerlijke aardbeitjes werden 13 verschillende pesticiden aangetroffen. Nectarines kwamen op de zesde plaats. Op de voet gevolgd door druiven, waarop 15 verschillende pesticiden werden gevonden. Spinazie hoort ook in het rijtje vervuilde groente thuis en staat op een achtste plaats. Sla en komkommer sluiten de rij en maken de top tien compleet, waarbij op sla maar liefst 78 soorten en op komkommer 88 soorten pesticiden werden gevonden.

Nou, eet smakelijk dan maar.

Bron(nen):   Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Lilian Bruls

    Gewoon bij Albert Heijn.

  • Stephan

    Bron: Huffington Post (!) Wat hebben wij, Nederlanders, aan zo’n bericht op Wel.nl, waarvan ik mag verwachten dat de onderzoeken over groenten gaan, die in Nederland te koop zijn.