Protestactie in Londen: moeders geven borstvoeding op straat

Een 100-tal jonge moeders met baby's verzamelden zich gisteren voor het Londense 5-sterren hotel Claridge's om te protesteren naar aanleiding van een incident waarbij een vrouw gevraagd werd zich te bedekken met een servet terwijl ze borstvoeding gaf in het restaurant. De demonstratie werd georganiseerd door Free to Feed, een organisatie die zich inzet tegen de discriminatie van zogende vrouwen. Volgens een in 2010 aangenomen gelijkheidswet is de discriminatie van zogende vrouwen verboden in Groot-Brittannië. Claridge's benadrute dat ze borstvoeding niet verbieden, maar alleen vragen dat de vrouwen dit discreet doen. Free to Feed reageerde: 'Claridge's gelooft blijkbaar boven de wetten van dit land te staan'. Ze willen dat Claridge's excuses aanbiedt en hun beleid ten aanzien van borstvoeding herziet, maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd. Ook in de politiek wordt druk gedebatteerd over de kwestie. Nigel Farage, leider van de rechtse eurosceptische partij UKIP, stelde dat zogende moeders best een hoekje opzoeken en niet opvallen om te voorkomen dat andere gasten er aanstoot aan nemen. Volgens hem mag Claridge's zelf bepalen welke regels zij hanteren. David Cameron benadrukte daarentegen dat borstvoeding een compleet natuurlijke zaak is en dat het onaanvaardbaar is dat zogende vrouwen een ongemakkelijk gevoel wordt gegeven als zij hun baby voeden in het openbaar.

Bron(nen):   Knack      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  “David Cameron benadrukte daarentegen dat borstvoeding een compleet natuurlijke zaak is”
  Vind ik ook, maar Bert tekent daarbij aan dat buiten tegen een boom pissen voor mannen ook een volkomen natuurlijke zaak is. Zo zijn er wel meer “compleet natuurlijke” bezigheden die je toch niet in het openbaar doet. Kulargument dus. Denk aan: winden laten, aan je zak krabben, boeren, in je neus boren, bananen in je oor prakken – het is een kwestie van decentheid dat je dat niet in het openbaar doet. Ook al schaam je je niet als je iets natuurlijks moet.

  • harrr

   Ik ging helemaal met je mee tot de bananen……..

   (in antwoord op ernie)
   • ernie

    dus jij vindt dat je in het openbaar bananen in je oor mag prakken? Laat Bert het maar niet horen!

    (in antwoord op harrr)
   • Apekool

    Die banaan in je oor is belangrijk tegen de krokodillen (volgens mij onderdeel van het canon westerse cultuur).

    (in antwoord op harrr)
 2. FritsB

  Eens met Ernie. Borstvoeding mag dan een volkomen natuurlijke bezigheid zijn, maar wie een beetje manieren heeft doet dat niet aan tafel in en keurig restaurant. Straks moet na de voeding ook de vuile luier aan tafel verschoond worden …
  Heeft Claridge’s overigens niet als particulier bedrijf het volste recht om zelf te bepalen welke handelingen het binnen zijn muren accepteert?

 3. Naomi-Kimberley Van Hengst

  Oei oei oei, zoveel spel- en grammatica fouten in dit korte artikel. Erg jammer.

Reacties niet toegestaan