Bioscoopfilm over de Veluwe in de maak

Na het enorme succes van De Nieuwe Wildernis kon het niet uitblijven: Een bioscoopfilm over onze prachtige Veluwe. De opnames beginnen komend voorjaar. Natuurfilmer Luc Enting (57) is een groot liefhebber. "De Veluwe heeft alles. Bossen, heide, natte gebieden, zandverstuivingen en alles met bijbehorende flora en fauna. Natuurliefhebbers praten graag over de nationale parken in het buitenland, maar kijk es wat we in onze achtertuin hebben." De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noordwest-Europa. De film zal 90 minuten duren. We zullen het micro-leven op een eik te zien krijgen, de kleinste insecten die in en op zo'n boom leven en natuurlijk het indrukwekkende geburl van de edelherten horen. "Het verhaal van de Veluwe wordt straks verteld door hoofdrolspelers het edelhert, het wilde zwijn, de vos en de raaf." Vooralsnog is de titel de Verborgen Vallei of De IJstijd. De geraamde kosten zijn ruim 1.8 miljoen euro. Financiers zijn de Tros, het Filmfonds, de Provincie Gelderland en de gemeenten rondom de Veluwe.
Enting woont zelf aan de rand van de Veluwe. Op zijn 25e  werd hij natuurfotograaf en in 1996 brak hij door met zijn eerste film Het Edelhert. Het idee voor een film over de Veluwe had hij al voordat De Nieuwe Wildernis er was, alleen was het voor die tijd lastig om sponsors te vinden. "De mensen hebben geen idee hoe bijzonder de Veluwe is. Ik zie het als een enorme uitdaging om er iets heel moois van te maken."

Bron(nen):   AD  De Veluwenaar    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. vandehoedenderand

    Mooi. Prima. Hier mag wel wat subsidie naar toe rollen. NL is meer dan alleen de Randstad. Sterker nog, de Randstad is het lelijkste stuk NL dat er is, wat mij betreft.

Reacties niet toegestaan