8 doodnormale dingen die in Japan taboe zijn

1. Een geslachtsorgaan bij de echte naam noemen De schroomvallige Japanners noemen vooral de vrouwelijke genitaliën nooit bij de naam. Ze spreken van 'asoko', dat zoiets als 'daar' betekent. En bijna iedereen weet dan wat er wordt bedoeld. 2. Aan de verkeerde kant lopen In Japan lopen voetgangers net zo strak aan de linkerkant op het trottoir als automobilisten dat doen op de weg. 3. Anderen aanraken Geen drie zoenen ter begroeting, zelfs geen handdruk. In Japan ben je nogal een 'hentai' (weirdo) als je de ander onnodig aanraakt. Japanners buigen naar elkaar. 4. Een fooi geven Niemand geeft een fooi. Het zorgt alleen maar voor verwarring. Grote kans dat als je toch geld achterlaat op je tafeltje de serveerster je achter na rent om het terug te geven. 5. Je neus snuiten in het openbaar Japanners haten het om hun neus te snuiten in het openbaar. Of nog erger: om het anderen te zien doen. Continu de neus ophalen mag dan weer wel. 6. Sojasaus over witte rijst gieten Doe nooit in het openbaar sojasaus over de rijst. De kok zal diep beledigd zijn. Maar mocht je dat eigenlijk toch lekkerder vinden, dip dan bijvoorbeeld groenten in de saus en eet de rijst er achteraan, zodat je het toch nog wat proeft. 7. Je benen over elkaar slaan Japanners zitten vaak met hun benen strak tegen elkaar aan. Ze doen ze niet losjes over elkaar heen. Dat is meestal te informeel en ongepast. 8. Op straat eten Eten doen de Japanners met aandacht en met respect voor het voedsel. Daar ga je dus even bij zitten. Je eet niet al lopend over straat.

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. utsjaermets

  Normale dingen bij hun naam noemen : het H-woord, waar heb ik dat eerder gehoord. Straks komt het Z(warte Piet)-woord, het N(egerzoen)-woord is al weg. Hypocrieten.
  Oh ja, het P(ijpen)-woord mag straks ook niet meer vanwege ‘Hoes’, die k-woord, h-woord.

 2. Erasmus

  Dit is weer zo’n typisch cliché beeld van Japanners waarvan het meeste niet klopt…

  • Jannie Ooms

   Ik weet niet veel van Japanners en hun gewoonten. U wel, kennelijk, en u maakt me daarom nieuwsgierig. Kunt u ons vertellen wat er niet klopt in het lijstje?

   (in antwoord op Erasmus)
 3. vanhetgoor

  Zout over het eten strooien voordat je hebt geproefd is ook een belediging voor de kok. Als rijst superieur van kwaliteit is dan heeft het ook geen sojaolie nodig om tot smaak te komen. Behalve de genitaliën niet benoemen staan er alleen hele beleefde zaken in dat lijstje.

  Ik begin mij steeds meer af te vragen hoe Japan ooit het in zijn hoofd gehaald heeft om met o.a. de oorlog tegen Nederlands Indië te beginnen. Het klopt gewoon niet. Hoe kunnen wellevende mensen zo beestachtig zijn? Denk eens aan de Birma-spoorweg, onbegrijpelijk.

  • Cors van den Heuvel

   da’s nie moeilijk hé, de japanners van nu zijn wereldburgers, die van 75 geleden leefden in een andere wereld, waarin de blanke mens in een zelfde context werd geplaatst als een jood of zigeuner in door de nazi’s beheerste delen van europa…
   de leiding van het kamp auschwitz leefde in het kamp/ bij het kamp met vrouw en kinderen en speelden muziek, reden paard, kortom, hadden een sociaal leven aan de rand van de hel. ze konden dit volhouden omdat hun slachtoffers in hun ogen geen mensen zijn, maar minderwaardig

   (in antwoord op vanhetgoor)
 4. utsjaermets

  Bijna goed.

Reacties niet toegestaan