Studie bewijst: vrouwen rijden écht beter

Mannen kunnen misschien beter inparkeren, maar verder zijn vrouwen toch echt de betere chauffeurs. Onderzoek van het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid levert het bewijs, schrijft Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. En wel om de volgende redenen kun je beter een vrouw achter het stuur hebben:
 • Ze rijden minder vaak, nadat ze hebben gedronken. 3 procent van de mannen rijdt met te veel alcohol op tegenover slechts 1,3 procent van de vrouwen. Na een ongeluk blaast 14 procent van de heren positief, bij de dames is dat maar 5 procent.
 • Vrouwen zijn minder vaak betrokken bij een ongeval. Van de verkeersslachtoffers die zelf reden, is slechts 34 procent vrouw. Ook zijn de ongelukken die vrouwen maken minder ernstig.
 • Ze doen vaker hun gordel om dan mannen al worden mannen er wel steeds beter in.
 • Slechts 1,6 procent van de vrouwen gebruikt haar telefoon op de snelweg, van de mannen is 3,7 procent op zijn smartphone bezig tijdens het rijden.
 • Vrouwen rijden minder vaak te hard. 61 procent van de vrouwen vindt te hard rijden onaanvaardbaar in vergelijking met 51 procent van de mannen.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Mijn verkeers-ergernissen vandaag :
  – Vanochtend : afgesneden door een stressende jonge vrouw die heftig tuterend en gesterend mij rechts in wilde halen bij een linkse afslag
  – Vanmiddag : op een 50 km weg moeten blijven hangen achter een vrouw met kind die continu 30 bleef rijden en bij elke oversteekplaats afremde (ook al kwam er niets aan) en constant onvoorspelbaar afsloeg, natuurlijk zonder richting aan te geven.

  n=1 da’s waar…

  Bovendien geloof ik ook niet dat het cijfer mobiel/smartphone en tomtom gedrag in de buurt van de 2-4 procent zit voor vrouwen of mannen, dat ligt eerder rond (zo niet boven) de 50%, denk ik, die dat wel eens doet.

 2. Robin

  Ja, en vrouwen zijn wijven. Next!

 3. harrr

  Als ik soms zie wat voor perikelen sommige dames uithalen vrees ik toch dat deze vrouwen schadevrij rijden dankzij oplettendheid van de andere weggebruikers…
  Ik zie om me heen echt nooit gordelloos rijden…
  Dat 14 procent bij ongeval positief blaast geloof ik overigens geen drol van. Misschien in belgie, maar hier ook?
  Hard rijden is niet automatisch crashen …. Tenzij je zo’n slak tegenkomt :p

 4. Hector

  Vrouwen zijn volgens dit onderzoek dus gedwee, volgzaam en gehoorzaam aan de regeltjes. Mannen een stuk minder. Het is maar net hoe je de conclusies verwoord en welk punt je wilt maken.

Reacties niet toegestaan