Aanval Taliban op school voorbij, zeker 130 doden

De aanval van de Taliban op de door militairen gerunde school in het noorden van Pakistan is voorbij. Tenminste 130 mensen zijn omgekomen, waaronder zeker 100 kinderen. 200 mensen raakten gewond. De Pakistaanse premier Nawaz Sharif noemt de aanval op de school 'een nationale tragedie'. De aanval begon vanmorgen rond half 9 (Nederlandse tijd) als een gijzeling. Op dat moment deden de kinderen examens. Er waren zo'n 500 mensen aanwezig in het gebouw. Volgens een politiewoordvoerder schoten de aanvallers lukraak in het rond. De zegsman van de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) zegt dat de militaire school was uitgezocht om aanvallen van het leger op burgers in het noordwesten van het land te wreken. 'We kozen de school uit omdat de regering onze vrouwen en familie tot doelwit heeft gemaakt.'

Bron(nen):   Nu      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  You can’t keep snakes in your backyard and expect them to only bite your neighbour.

 2. catchit64

  Nee, de islam is een vredelievend geloof… Ik geloof er geen barst meer van.
  Ik ga Wilders steeds beter begrijpen helaas

  • Windows 8

   Hoezo “meer van”?
   Ooit geloofd?

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Ooit was ik van mening dat het een kleine groep randdebielen waren die het voor de rest verprutste maar de groep is zo groot dat ik er klaar mee ben.

    (in antwoord op Windows 8)
 3. Paulraw

  Het houdt maar niet op met die beesten

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/12/alqaida_doodt_schoolmeisjes_in.html

 4. Malky

  Religie en extreem geweld gaan helaas hand in hand.

  • Burgermans

   Islam en extreem geweld gaan hand in hand, Christenen, Joden en Boeddhisten vermoorden geen andersdenkenden voor hun geloof. Alleen Mohammed heeft zijn volgelingen opgeroepen andersdenkenden te onderwerpen.

   (in antwoord op Malky)
   • zo_maar

    Dat klopt niet helemaal.

    In Congo zijn er al jarenlang bloederige oorlogen en verkrachtingen aan de hand door Christenen. Of neem de Hutu’s en Tutsi’s in Rwanda, en met name de rol van de Witte Paters daar. Rwanda is maar voor 2% moslim.
    Zelfs het Boeddhisme, of daar een loot van heeft opgeroepen andersdenkenden te vermoorden. Midden Burma; Monnik Wirathu roept op om Moslims te vermoorden. Ongekend binnen het Boeddhisme, maar het gebeurt dus toch.

    En joden die andersdenkenden vermoorden; neem even het aantal slachtoffers op van de laatste inval in Gaza…http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/25/de-gaza-oorlog-de-feiten-van-dag-tot-dag-zonder-de-meningen/

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Oorlogen heb je overal maar alleen de Islam roept zijn volgelingen op om andersdenkenden te vermoorden. Christendom, Jodendom en Boeddhisme zetten aan tot verdraagzaamheid, de islam juist tot onverdraagzaamheid.

     (in antwoord op zo_maar)
    • Bart

     Zeker, bij andere godsdiensten komen ook moordpartijen e.d. voor. Maar het godsdienstige element ontbreekt hier vaak. In Congo, Rwanda en Birma (uitzonderingen daar gelaten) wordt niet gemoord met een legitimatie op grond van de Bijbel of een Boedhistisch boek. Dat doen vele tientallen islamitische groeperingen nadrukkelijk wel. Links roept vaak, ja maar Klu Klux Klan, ja maar Noord-Ierland enz. Maar de schaal is heel anders. De website http://www.thereligionofpeace.com/
     heeft sinds 11 september ruim 22.000 islamitisch georiënteerde aanslagen gedocumenteerd.
     Kunnen we 50 christelijk georiënteerde aanslagen opnoemen uit deze periode?

     (in antwoord op zo_maar)

Reacties niet toegestaan