Openbaar vervoer Amsterdam behoort tot duurste ter wereld

Het openbaar vervoer in Amsterdam is van 15 onderzochte wereldsteden het duurst. Een los kaartje kost 2,80. In Madrid, Milaan of Parijs betaal je voor een enkele reis niet meer dan 1,70 euro. Op Londen na zijn ook de maandabonnementen met 89 euro in Amsterdam het prijzigst. Dat meldt online platform consultancy.nl op basis van onderzoek van adviesbureau Simon-Kucher & Partners. De onderzoekers vergeleken de ov-kosten van 15 wereldsteden, namelijk Amsterdam, Berlijn, Dubai, Londen, Madrid, Milaan, New York, Parijs, Santiago de Chile, Sao Paulo, Singapore, Sydney, Tokio, Warschau en Zürich. Kleine nuance: Voor reizigers met de ov-chipkaart zijn de korte afstanden relatief voordelig. En als je de ov-kosten afzet tegen het inkomen zijn New York, Londen, Santiago en Sao Paulo duurder.

Bron(nen):   Metro      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  De duurste ter wereld. u bedoelt het allerduurste voor de mensen in Nederland+toeristen.De ingehuurde jonkheer met een zeer hoog maandsalaris, wel een leuke man, zou alles anders doen dwz kosten kaartjes omhoog, mensen in de organisatie resetten, mensen ontslaan. Mensen die er al 30 tot 40 jaar werkten. Sfeer ongelofelijk verpest. Dus de kaartjes weer duurder etc etc etc. Mevrouw ter Horst was het er mee eens. Kaartjes omhoog, weer conducteurs

 2. DoubleUC

  Volgens mij hebben wij ook de duurste benzine ter wereld (vnl accijns en btw). Ook hebben wij de duurste BPM ter wereld. De wegenbelasting schijnt hier ook heel erg duur te zijn. Tja… wat is hier eigenlijk niét duur?

  • Dead Silence

   En!!!! We hebben het beste kabinet van de wereld!!!!

   (in antwoord op DoubleUC)
   • DoubleUC

    Dat vinden ze zelf dan: de meesten denken daar heel anders over! Ik heb wel eens interviews gezien waarin buitenlandse politici hun mening over de Nederlandse politiek gaven. Men vond onze politiek unaniem ‘aanmatigend’. Volgens van Dale betekent dat zoveel als: ‘onbevoegd iets doen’ en ‘brutaal, pretentieus’. Onbevoegd iets doen herken ik héél erg goed: in Den Haag gaan ze gewoon hun eigen gang en negeren hun eigen bevolking volkomen. En dat is knap brutaal!

    (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan