Vader schrijft boek samen met de moordenaar van zijn dochter

Het is een wel heel bijzondere samenwerking: de vader van Renske Hekman, die in 2011 door haar vriend Alasam S. in Baflo werd vermoord, schrijft samen met de moordenaar een boek over het drama. Dat meldt het AD. Volgens de ouders heeft het Openbaar Ministerie een veel te negatief beeld neergezet van de uitgeprocedeerde asielzoeker Alasam S. Ze hebben goed contact met hem en na zijn gevangenisstraf is hij weer welkom bij hen thuis. Alasam S. vermoordde op 13 april 2011 zijn vriendin met een brandblusser. Daarna schoot hij een motoragent dood. Hij zou de dood van beide nooit hebben gewild en handelde deels vanuit een psychose. Zijn celstraf werd daarom dit jaar in hoger beroep teruggebracht van 28 jaar naar 6 jaar en tbs met dwangverpleging. Eddy Hekman wil met het boek aandacht vragen voor de gevaarlijke werking van het antidepressivum Paroxetine, dat Alassam agressief zou hebben gemaakt. Ook wil hij het veel te rigide asielbeleid benoemen. Vlak voor zijn daad hoorde Alasam S. na jaren tussen hoop en vrees te hebben geleefd, dat hij het land definitief moest verlaten.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Hoezo veel te rigide asielbeleid? De grootste fout is dat het veel te lang duurt. De andere is dat de gelukszoekers in de EU opgevangen worden.
  Vang ze op in Marokko en zorg dat de procedure maar 2 weken duurt. Scheelt miljarden per jaar, en de uitgeprocedeerden belanden niet in de EU op straat.

 2. Paulraw

  Dat wordt gegarandeerd een uitnodiging voor P&W

 3. Burgermans

  Stockholmsyndroom in het kwadraat. Als Alasam S. eerder was teruggestuurd naar zijn eigen land zou Renske Hekman nu nog gewoon leven.

Reacties niet toegestaan