Weeronline: 2014 warmste jaar sinds 1706

Voor de helft van Nederland die mocht genieten van een dag sneeuw, maar ook voor de andere helft, hoeft het nu niet zo te voelen. Toch was 2014 volgens Weeronline het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1706. 2014 was warmer dan 2007, toen er de gemiddelde temperatuur een record verbrak. Gemiddeld was het toen 11.2 graden. Dit jaar was het gemiddeld 11.7 graden. Dit jaar bleef op geen enkele dag de maximumtemperatuur onder het vriespunt. Zelfs de koudste dag en nacht van het jaar, -3.3 graden in De Bilt, was niet eerder zo warm. Ook waren er geen ijsdagen - als de temperatuur niet boven het vriespunt uitkomt. In 2013 waren er daar nog 13 van. Een jaar zonder ijsdagen is maar 9 keer voorgekomen in de laatste 114 jaar. Jammer genoeg was er ook geen hittegolf in 2014 en waren er minder zomerse dagen dan normaal. Het warmterecord is daarom te wijten aan het gebrek aan koude dagen in de winter en de herfst. Ook deze laatste dagen van het jaar gaat het niet meer vriezen want het wordt 3 tot 8 graden. Op de Fenolijn van radioprogramma Vroege Vogels kwamen dan ook al berichten binnen die wezen op het vooruitlopen van de natuur.

Bron(nen):   De Volkskrant      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Heerlijk, toch?

 2. vandehoedenderand

  Niks an ‘t handje, jongens.
  Dit zijn allemaal LEUGENS bedacht door de LINKSE KERK omdat ze SUBSIDIE willen STELEN van de HARDWERKENDE BELASTINGBETALER.

  Of zoiets.

 3. Apekool

  Ondertussen doet het Noordpoolijs het lang niet slecht dit jaar: http://nsidc.org/arcticseaicenews/

 4. Jeroen

  Tsja jongens en meisjes klimaat verandert nu eenmaal. Nederland bestond lang geleden volgens mij ook uit zee. Dus in de toekomst gaat dat weer gebeuren .. we leven per definitie nu eenmaal in de natuur en die is dynamisch.

  Ook de zon gaat een keer uit. Misschien niet zo slecht om de warmte lekker op te slaan 🙂

  • Dead Silence

   Voordat de zon uitgaat zijn we allang geroosterd. Binnenkort zal dat gebeuren, zeg 5 miljard jaar.

   (in antwoord op Jeroen)

Reacties niet toegestaan