Hoeveel moslims in Nederland zijn geradicaliseerd?

'Als je het niet ziet zitten dat humoristen een krantje maken, ja... mag ik het zo zeggen: rot toch op!' Dat zei de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gisteren in Nieuwsuur. Ferme taal, gericht aan een hele kleine groep geradicaliseerde moslims en beslist niet, zo benadrukte hij aan 'alle goedwillende moslims die hier nu op worden aangesproken'. De AIVD schatte vorig jaar dat in ons land ‘enkele honderden’ jihadaanhangers en ‘enkele duizenden’ sympathisanten rondlopen. De afgelopen twee jaar zijn ongeveer 160 Nederlanders naar Syrië vertrokken. Achttien van hen zijn vermoedelijk bij de strijd omgekomen. Bijna dertig jihadgangers zijn inmiddels naar Nederland teruggekeerd. De Nederlandse justitie en veiligheidsdiensten houden teruggekeerde jihadgangers nauwgezet in het oog, om een terreuractie hier te voorkomen. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is al enige tijd bezig met een wetswijziging, die ervoor zorgt dat jihadgangers niet meer terug mogen keren naar Nederland of de EU. Ondertussen is van 52 mensen het paspoort ingenomen, omdat ze mogelijk naar Syrie wilden vertrekken. 25 kinderen zijn bij hun geradicaliseerde ouders weggehaald. Van 50 mogelijke jihadgangers is de uitkering stopgezet.

Bron(nen):   Metro       

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Minder!
  Minder!
  Minder!

 2. Vogelbeest

  Wat is je definitie van geradicaliseerd? Is goedkeuren van geweld voldoende? Dan kan het oplopen tot 87%.

  http://www.forum.nl/Home/Publicatiedetail/NewsListId/17/NewsItemId/2777

  Let op: Nu gaat heel de linksche kerk vertellen dat het onderzoek fout is dan het allemaal niet zo is. Dat roepen ze al 40 jaar als de uitkomsten van een onderzoek ze niet bevallen.

  Als dat niet meer werkt dan roepen ze snel “discriminatie.”

 3. Dead Silence

  Ik ga veel met moslims om en er komen er ook bij mij over de vloer. Keurige mensen, derde en vierde generatie, goed opgeleid, maar toch compleet anders denkend om het maar zo te zeggen, maar gematigd in hun uitvoering. Ze laten zich niet uit over de gebeurtenissen hetgeen al een antwoord is op de vraag wat hun standpunten zijn. Dat is tevens het trieste.

  • Vogelbeest

   Herkenbaar. Als ik aan moslim collega’s vraag wat ze van dit soort gebeurtenissen vinden keuren ze het nooit af. Ze geven nietszeggende antwoorden als “Tja, wat moet je daar nou van zeggen.” en dergelijke. als er dan eens een Nederlander vraagt of ze het niet gewoon afgrijselijk vinden of dat anderen hun geloof besmeuren dan lachen ze eens lief en gaan iets anders doen. Een antwoord krijg je nooit.

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. Rinus57

  Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb is voor mij de man , zijn uiting is vrij en zijn mening super.

  Den Haagse BurgemeesterJosias van Aartsen kan hier een voorbeeld aan nemen .

  • Dead Silence

   Echter onze burgemeester vergeet het beestje bij de naam te noemen: “islam en haar idiologie”.

   (in antwoord op Rinus57)

Reacties niet toegestaan