Wilders: ‘Die revolutie komt er. Al gaat Rutte iedere avond op de Dam staan.’

Natuurlijk is Geert Wilders geschrokken van de aanslag op Charlie Hebdo. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet bang ben,' zegt hij in een interview met het AD. Hij staat op dezelfde dodenlijst als de vermoorde hoofdredacteur, Stéphane Charbonnier. 'Op internet zag ik dat de lijst nu ook circuleert met een rood kruis door zijn hoofd. Met teksten als: nu de rest nog. Daar word je niet vrolijk van.' Even zoekt de PVV-leider de nuance: 'Ik voer geen oorlog tegen alle moslims. Ik vind ook dat hun moskeeën veilige plaatsen moeten zijn. Iemand die het in z'n hoofd haalt om een moskee in brand te steken, mag van mij jaren achter tralies. We moeten intolerant zijn tegen de mensen die intolerant zijn tegen ons. Ik zeg dus niet dat al die moslims niet deugen, maar ze brengen een cultuur mee die niet de onze is.' Daarna is zijn vertrouwde rechts-populistische toon er weer: 'Ik vind de islam geen godsdienst. Het heeft wel de symptomen van een religie - een heilig boek, een imam, weet ik wat het allemaal heeft - maar het is het niet. Het is een totalitaire ideologie. Een gevaarlijke, enge, gewelddadige, foute ideologie.' Zijn belangrijkste boodschap: 'Die revolutie komt er. De geest gaat niet meer terug in de fles. Al gaat Rutte iedere avond op de Dam staan.''

Bron(nen):   AD      

50 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Je kunt zeggen wat je wilt over Wilders, maar wat de islam betreft heeft hij 100% gelijk.

  • ernie

   Als je je mening begint met “je kunt zeggen wat je wilt” ben je net een extremist die zegt “ik heb altijd gelijk” – elke discussie is bij voorbaat zinloos. En hij die bij voorbaat niet openstaat voor andere meningen heeft het verstand van een betonbalk. Dat geldt voor links, rechts, midden, onder- en bovendanen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Je kunt zeggen wat je wilt over Bert maar hij heeft een schat van een vriendje.

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     nou dat vindt Bert niet altijd hoor! Hij blijft maar mekkeren over die banaan in mijn oor…

     (in antwoord op Burgermans)
  • RhodBerth

   Hoewel ik dus een groot kritikaster van de Islam ben vind ik jouw “hij heeft 100% gelijk” manier van redeneren ook wat totalitair. Niemand heeft ooit 100% gelijk. Of aanbid jij Wilders als een alleswetende godheid oid?

   En Wilders heeft ook genoeg faux passes gemaakt. Ik ben het over de Islam meestal voor zo’n 60% met Wilders eens maar man man man wat zegt hij vaak ook achtelijke dingen.

   Het leger inzetten bv. tegen de eigen (Moslim) bevolking… dat soort uitspraken zijn totale krankzinnigheid.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik ben helemaal geen liefhebber van Wilders’ manier van politiek bedrijven en de clowns die voor hem in de fractie zitten maar zijn analyse van de islam deel ik wel. Zo beter?

    (in antwoord op RhodBerth)
 2. RhodBerth

  “Daarna is zijn vertrouwde rechts-populistische toon er weer:”

  Wat Wilders daar zegt is niet rechts-populistisch maar een inhoudelijke analyse van de Islam. Het is tenenkrommend dat elke inhoudelijke analyse over de Islam als ‘populistisch’ of ‘(extreem) rechts’ wordt weggezet. Mogen we geen inhoudelijke kritiek op de Islam hebben?

  De Islam heeft in de persoon van Mohammed een voorbeeld figuur voor alle Moslims. Deze Mohammed was religieus, politiek en militair-leider in één persoon. Als militair leider doodde hij, als religieus leider sanctioneerde hij dat en als politiek leider droeg hij zijn volgelingen op hem na te volgen, zowel in het doden als in het geven van genade. (ja, ook dat laatste).

  Daarmee is Mohammed een heel ander religieus figuur dan Budha, Zoroaster of Jezus. En daarmee is de Islam een heel andere religie en kun je op inhoudelijke gronden zeer goed stellen dat de Islam niet alleen een religie is maar ook een totalitaire ideologie.

  Het kletsverhaaltje van ‘in de Bijbel komt ook geweld voor’ is een nonsense argument om de olifant in de kamer maar niet te hoeven benoemen. De Islam is gewoon een hele enge nare religie die ik persoonlijk liever kwijt dan rijk zou zijn. Maar dat neemt niet weg dat elke Moslim het recht heeft om zijn religie aan te hangen en dat elke Moslim recht heeft op alle burgerrechten die gelden in NL. Dat wil ook niet zeggen dat elke Moslim leeft naar de Sharia en het voorbeeld van Mohammed. En het zou mooi zijn als de Moslims die de democratie en de individuele rechten overnemen een ommekeer in de Islam teweeg kunnen brengen.

  En dat moeten we altijd in de gaten houden, de Islam is een gruwelijke godsdienst maar Moslims zijn mensen die je gewoon als normale mensen moet blijven behandelen.

  Net als met communisten, een gruwelijke ideologie, maar we gaan dan toch niet communistische partijen verbieden of huizen van communisten afbranden? En als een communist voorrang heeft dan krijgt hij dat gewoon.

  Dat is de democratische rechtsstaat, inhoudelijk verbaal kritiek geven en tegelijkertijd de rechten van je opponent overeind laten staan.

  Wat veel polititiek correcte zwamneuzen echter doen is de kritiek ook smoren. Dat is het einde van de democratie.

  • Tony Stark

   Je vergelijking is aardig passend en de vertaling naar andere varianten is ook aardig, maar gaat miz niet ver genoeg.

   Ik mis deze nog;
   Net als met Nazi’s, een gruwelijke ideologie, maar we gaan dan toch niet Nazi partijen verbieden of huizen van Nazi-s afbranden? En als een Nazi voorrang heeft dan krijgt hij dat gewoon.

   Krijgen we nu een nog beter beeld?

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Ik weiger de Islam te vergelijken met het Nazisme omdat ik weiger godwinds te gebruiken. Ik vind het te goedkoop om de 2e wereld oorlog te misbruiken. Dat is al tevaak gedaan door de anti-islam critici. Dan wordt het zo’n kinderachtig welles nietes spelletjes. Dus vandaar.

    (in antwoord op Tony Stark)
    • Tony Stark

     Daar kan ik wel inkomen, maar inhoudelijk gezien is dit toch echt wel nodig.

     Observatie van de historische figuur Mohammed, zijn tijden en werken evenals studie naar de geschiedenis van de islam laten een een op een inhoudelijke gelijkenis zien tussen islam en nazisme.
     Sterker nog, de islam heeft meer gruweldaden op haar naam dan de nazi’s.

     (in antwoord op RhodBerth)
    • Burgermans

     Daar ontkom je niet aan: in de moderne moraliteit geldt het nationaal-socialisme als een absoluut ijkpunt voor het kwaad.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Het nationaal socialisme zou het ijkpunt moeten zijn maar is te vaak misbruikt. Bovendien heb ik het nationaal socialisme / facisme / nazisme niet nodig om duidelijk te maken dat de Islam een anti-democratische religie is die lak heeft aan individuele rechten en dus als religie botst met de rechtsstaat.

      (in antwoord op Burgermans)
 3. 2374

  Wat een fout moment om alle aandacht op te eisen.

  • Burgermans

   Integendeel, de Heer Wilders staat op dezelfde dodenlijst als de medewerkers van Charlie Hebdo en heeft dus absoluut recht van spreken.

   (in antwoord op 2374)
   • RhodBerth

    Wilders staat niet echt op dodenlijsten.
    Wilders heeft namelijk nog nooit iets gedaan waar de islamitische doodstraf op staat.

    De doodstraf staat op het afbeelden van de profe(e)t(en) van de Islam en het blasfemisch omgaan met de Koran. (oa.)

    Wilders heeft nooit zoiets gedaan.
    Van Gogh bv. werd vermoord omdat hij Koran teksten op naakte vrouwen had geprojecteerd. En Charlie werd aangevallen omdat ze Mohammed afbeeldde (op ook nog eens een beledigende manier).

    Dat wil natuurlijk niet zeggen dat 1 of andere halve gare moslim hem alsnog afschiet, maar dat is dan van een andere orde dan het sharia-al qaida / IS achtige doden wat bij Van Gogh, etc. gebeurde.

    (in antwoord op Burgermans)
     • RhodBerth

      Is denk ik eerder propaganda. Het feit dat er nog nooit een daadwerkelijke aanslag op hem is gepleegd zegt m.i. genoeg. Maar goed, ik kan natuurlijk niet in de hoofden van Al Qaida kijken, maar als ze Wilders zouden vermoorden dan zou dat een nieuwe stap zijn bij de kern van hun eigen ideologie vandaan.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het lijkt me sterk dat de Al Kaida propaganda maakt voor de Heer Wilders.

      (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Nee, voor zichzelf, zo van: “Kijk moslims, bij ons staat wilders op de hitlist!”

      (in antwoord op Burgermans)
     • Smot72

      sorry RhodBerth, maar als je nu nog gaat verkondigen dat we het vwb de dreiging voor dhr. Wilders allemaal niet zo serieus moeten nemen, dan ben je echt te naïef voor deze wereld.

      (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Het valt met de dreiging van Wilders helemaal niet mee. Elke dag kan hij doodgeschoten worden door de 1 of andere halve gare. Ik betwijfel alleen dat hij echt hoog op de lijst van Al Qaida staat.

      (in antwoord op Smot72)
  • RhodBerth

   Dit is de kern van Wilders boodschap, natuurlijk spreekt hij die uit op het moment dat het actueel is.
   Zoals de SP gaat klagen over kapitalisme als de economie in een dip komt en liberalen gaan klagen over fraude als bulgaren sociaal bedoeld geld frauduleus binnenharken.

   als je je politieke punt niet mag maken als het actueel is dan kan je de politiek wel opheffen.

   (in antwoord op 2374)
  • Tony Stark

   Dat gaat dan ook op voor de opponenten van Wilders, of niet?

   Alle politici proberen dit soort situaties als katalysator te gebruiken om momentum en voortgang aan te zwengelen ten gunste van hun club.

   (in antwoord op 2374)
  • Vogelbeest

   Onzin. Het is de enige politicus die echt maatregelen wil nemen. De rest komt met zalvende woorden en steekt een pen omhoog, maar ze DOEN niets.

   (in antwoord op 2374)
 4. Allard

  De Heer Wilders, onze Limburgse staatsman probeert er weer slaatje uit te slaan.

  • Heldoppantoffels

   Iets dat de standaard is in Politiek Den Haag en niet uitsluitend voorbehouden is aan Geert.
   Als Rutte, Samson of Alexandertje Pechthold de kans krijgen om middels publiekelijke verontwaardiging ergens een electoraal slaatje uit te slaan dan staan zij ‘boos'(lees glimmend van genot) in de schijnwerpers van de media.

   (in antwoord op Allard)
   • Allard

    Natuurlijk is rest net zo sensationeel, maar vooral bij het Islam gebeuren staat de heer Wilders hoog vanuit de minaret te schreeuwen en te brullen. En de PVV achterban vindt het fantastisch, die brullen gezellig mee.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Bart

     Tja, geef de PVV ongelijk, het is een van hun hoofdthema’s. Als er problemen zijn met een kerncentrale, dan hoor je GroenLinks ook om maar wat te noemen.

     (in antwoord op Allard)
 5. rashuan

  Daarna is zijn vertrouwde rechts-populistische toon er weer: ‘Ik vind de PVV geen politieke partij. Het heeft wel de symptomen van politieke partij – een partij programma, een lijstvoerder, weet ik wat het allemaal heeft – maar het is het niet. Het is een totalitaire ideologie. Een gevaarlijke, enge, gewelddadige, foute ideologie.’

  • RhodBerth

   Wat is er totalitair aan de PVV? Wat is er gewelddadig aan de PVV?
   Ik vind de PVV vaak gewoon dom, maar om ze totalitair en gewelddadig te noemen is gewoon een ongefundeerde jij-bak.

   (in antwoord op rashuan)
   • rashuan

    De Vereniging Groep Wilders, die onder de naam Partij voor de Vrijheid aan de verkiezingen heeft meegedaan, is een vereniging met een besloten karakter. De vereniging voldoet aan de wettelijke eis dat deze twee oprichters moet hebben en minimaal één lid. De oprichters zijn Geert Wilders en de Stichting Groep Wilders, het lid is wederom Geert Wilders. Sympathisanten kunnen zich aanmelden als donateur en vrijwilliger, maar nooit als lid. Het programma van de partij wordt dus niet ter goedkeuring aan leden voorgelegd. Hoe zo niet totalitair ?? En als je roept : Willen we meer of minder marokanen , dan komt dat bij niet over als een vredelievend boodschap. Waarom denk je niet eerst na ? Vind je het belangrijker om je mening ad hoc te geven zodat je je zelf oprecht voelt ?

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     “Waarom denk je niet eerst na ? Vind je het belangrijker om je mening ad hoc te geven zodat je je zelf oprecht voelt ?”

     Dit soort opmerkingen voegen weinig toe.
     En ik denk dat jij ook wel toegeeft dat de PVV ‘gewelddadig is’ zoals jij letterlijk schreef. Nu vlak jij dat af naar ‘niet vredelievend’. Toch schreef ik op jouw verhaal niet dat soort persoonlijke aanvallen als: “denk eerst na” en “ad hoc”, terwijl die ‘gewelddadig’ opmerking toch ook niet echt erg van toepassing was. Kun je dat toegeven?
     In mijn opmerking ga ik op 2 zeer relevante zaken in, en daar kunnen wij over van mening verschillen (hoewel, iig niet over dat ‘gewelddadig’) maar ik vind deze persoonlijke aanval totaal irrelevant.

     Ja, de PVV is een strak geleide partij. Gezien hoe het met de LPF is gegaan kan ik me voorstellen dat Wilders deze aanpak heeft gekozen. Zolang de PVV niet van plan is om Nederland op eenzelfde wijze te leiden kan ik het niet totalitair noemen. Maar als Wilders idd op eenzelfde manier Nederland zou willen regeren dan heb je gelijk, dan is dat totalitair. Vooralsnog vind ik dat voorbarig.

     Het “minder minder minder” tegen de Marokkanen vond ik wanstaltig en beneden alle peil. Maar inderdaad niet gewelddadig. Het is ook niet ‘niet vredelievend’. Het is misselijk, dat wel.

     (in antwoord op rashuan)
    • El Perro

     Hahaha! Wat een moraalpaal.

     (in antwoord op rashuan)
  • Albert Bakker

   Vooral mee doorgaan. Het is tot nu toe een heel succesvolle strategie.

   (in antwoord op rashuan)
  • Burgermans

   Heb je het over de islam?

   (in antwoord op rashuan)
  • El Perro

   Je bent in de war met de islam.

   (in antwoord op rashuan)
   • rashuan

    jij bent in de war met jezelf. Je heet namelijk geen El Perro en je behoort ook niet tot een aap variant. Al twijfel ik aan het laatste eerlijk gezegd hehehehe

    (in antwoord op El Perro)
 6. rashuan

  Geert Wilders is gecontrolleerde oppositie ,meer niet. Denk je dat de gevestigde orde ooit weer een Pim Fortuyn wil mee maken ? Geert Wilders zal nooit aan de macht komen want dat is simpel weg zijn taak niet. Zijn taak is als vangnet opereren om verloren stemmen op te vangen van de VVD ,PVDA, CDA en blablabla, zodat deze partijen de nederlandse burger kunnen uit wringen door impopulaire bezuinigingen door te voeren. En zelf wachtgeld opeisen als er weer 1tje het kabinet wordt uitgekotst. WORD WAKKER

  • Rinus57

   Ooit wel eens gehoord de macht van het getal , als er een moment komt dat de kiezer het doorheeft wie er werkelijk toe doet , zou het ook zomaar kunnen dat er een PVV wind gaat waaien in de 2e kamer .

   (in antwoord op rashuan)
   • rashuan

    Consolideren van macht Rinus57. De volgende premier staat al klaar, geen PVV wind of dergelijke maar een strakke 2e agenda waar aan gehouden moet worden. Echte democratie is niet alleen stemmen op een partij , maar ook inspraak van burgers in elke laag van de bevolking voor het welzijn en toekomst van de mens, en niet dat er keuzes voor je gemaakt worden in het belang van een partij. Mooi zo een vrijheid van meningsuiting maar gebruik dit recht dan ook wijs.

    (in antwoord op Rinus57)
    • Rinus57

     Uw reactie is duidelijk , maar het is een keuze systeem ons kiessysteem waarop de volgende agenda gaat aansluiten .
     Vandaar mijn reactie “als dat”gebeurd de macht van het getal een bepalende doorslag kan hebben voor de dan gekozen machthebbers .
     M.a.w. zou zomaar kunnen een PVV , en deze zou dan evenzeer democratisch gekozen zijn toch ???.
     M.v.g. Rinus 57.

     (in antwoord op rashuan)
     • rashuan

      Dat klopt , maar ik benadruk de interne structuur van de PVV.

      (in antwoord op Rinus57)
     • Rinus57

      Prima , maar dat is gezien de kop van het artikel voor mij even een andere discussie waar wij misschien in mening kunnen verschillen maar gelukkig de vrijheid hebben samen om onze mening te kunnen uiten .
      M.v.g. Rinus 57.

      (in antwoord op rashuan)
     • rashuan

      Gelukkig wel Rinus57 , zolang we daar beide voor open staan ,kunnen naast de vrijheid van meningsuiting ook elkaar begrijpen.

      (in antwoord op Rinus57)
     • Rinus57

      Dat is het minste wat men kan doen , open staan voor de mening van een ander .
      Belangrijk is hierbij , elkaar respecteren in zijn of haar mening , dit haalt veel ruis weg op de lijn en leid beter naar de dialoog in ieders overtuiging .
      M.v.g. Rinus 57.

      (in antwoord op rashuan)
 7. Point

  Net als Janmaat heeft Wilder gelijk. Maar gelijke hebben en krijgen is inde echte wereld heel wat anders. Liever heel veel slachtoffers dan toegeven.

 8. Niels van Ravenstein

  Zijn er ook mensen bij die zodra de Pvv aan de macht komt , alle “buitenlanders”de deur willen wijzen ? Dan ben je slim bezig , hahahahaha

Reacties niet toegestaan