Frankrijk klaar voor grootste demonstratie in de geschiedenis

Vanmiddag vindt vermoedelijk de grootste demonstratie in de Franse geschiedenis plaats. Door het hele land protesteren naar verwachting meer dan een miljoen mensen tegen terreur en voor de vrijheid van meningsuiting. Bij de Mars van de Republiek die om 15 uur begint op de Place de la République en eindigt op het Place de la Nation zullen meer dan 50 wereldleiders aanwezig zijn, onder wie de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Wie verder meelopen zijn de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Britse premier David Cameron, de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi, de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy en de Belgische premier Charles Michel. Ook minister-president Mark Rutte en minister van Justitie Ivo Opstelten zijn erbij. Namens de EU zijn Donald Tusk, Jean-Claude Juncker en Martin Schulz aanwezig. Ook Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO en de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder lopen mee. Verder is de Oekraïense president Petro Porosjenko van de partij en zal de Jordaanse koning Abdoellah II aanwezig zijn. Opvallende afwezige is Marine lePen, leidster van het rechts-nationalistische Front National. Ze was in eerste instantie niet uitgenodigd en hoewel Hollande later zei haar veiligheid te garanderen, heeft ze bedankt. De politica voelt zich buitengesloten, is boos en gaat vandaag in het stadje Beaucaire de straat op. De mars wordt beveiligd door 2.200 agenten. In totaal zijn vandaag 5.500 veiligheidsbeambten actief.      

Bron(nen):   De Morgen  Trouw    

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan Terlouw

  Mw. Le pen is niet welkom maar Netanyahu wel? Mw. Le pen heeft geen bloed aan haar handen en Netanyahu is staatsman van een land wat excelleert in staatsterreur. Als er iemand niet welkom zou zijn dan is het netanyahu wel. Wat dit laat zien is dat het Westen een handjevol Franse slachtoffers veel waardevoller vindt dan tienduizenden Palestijnen die door Israel zijn geliquideerd. En dan zonder blozen spreken van ‘..egalite..’.

  • Jorden

   ach ja die brave palestijnen, over terrorisme gesproken.. man laat je nakijken..

   (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Windows 8

   OFF TOPIC Mihammed, Mohammid, hij die gezegend is met vele namen

   (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Windows 8

   Seg Jan, jij hebt het steeds toch over boontje loontje niet?

   Ken je dit verhaaltje uit jouw geschiedenis? De hoofdrolspeler is hier een zekere Mohammed en een Joodse stam en speelt zich af 627 AD.

   “In AD 627, Muhammad committed an atrocity against the last remaining major tribe of Jews in Medina: the Qurayza.

   He beheaded the men and the pubescent boys and enslaved the women and children. In doing this, he wiped an entire tribe “off the map” to use the language of the President of Iran, recently.”
   en de reden, je raadt het nooit …geld natuurlijk. Al van in het begin, uiteraard met goedkeuring van de pedofeet, die de bende leidt, zijn het rovers.
   “Many causes feed into any conflict, but one stands out. Muslim raiders harassed Meccan trade. Modern Saudi biographer Safi-ur-Rahman al-Mubarakpuri expresses the right idea: . . . “[I]t was wise for the Muslims to bring the commercial routes leading to Makkah [Mecca] under their control” (p. 201).
   Then he lists eight raids between 623 and the Battle of Badr in AD 624.IN EACH ONE !!!!! MUSLIMS !!!!! WERE THE AGRESSORS to accomplish the big objective of strangling Mecca’s trade.
   http://www.answering-islam.org/Authors/Arlandson/qurayza_jews.htm

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Ooh man. Al die vage bronnen van jou. Je bent echt goed in geschied vervalsing.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     “vage bronnen”? Geef eens een voorbeeld van ‘vage bron’? Elke tekst wordt er met meerdere bronnen ondersteund.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Windows 8

   En toevallig , net op het juiste moment telkens weer …

   “Apart from the details of how the prophet distributed the spoils here, the division of twenty percent for him and eighty percent for his warriors conforms to a “revelation” just after the Battle of Badr in AD 624. In Sura (Chapter) 8:1 and 41, which deals with this battle, Allah grants him and his fighters these percentages.”

   ‘revelation’, ‘Allah grants them’ , …Hoe ACHTERLIJK moet je zijn om hier als volwassene in te trappen? Ik doorzag de Christelijke onzin tussen mijn 12 en 14de. Zegt dat nu iets over mijn of de gemiddelde Moslim intelligentie?

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Dat zegt alles over je intelligentie. Je bent begaaft.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Alle moslims dus per definitie superdom. Moet wel om in zulke belachelijke onzin te trappen. Vandaar dat ze zich zo afschermen, ze wéten hoe belachelijk ze zijn.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Karel Kritisch

   Als je denkt dat men massaal de straat op gaat om een handjevol Franse slachtoffers dan heb je het niet helemaal goed begrepen denk ik.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
 2. Windows 8

  “tegen terreur en voor de vrijheid van meningsuiting.”
  Tegen de Islam aangezien een religie per definitie een doctrine oplegt.

 3. Windows 8

  Hier een ‘live’ stream van Islam demonstraties en wat zij willen in het Westen.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZmGRshS0PAw#t=39

  • Jan Terlouw

   Ja man, moslims zijn erop uit om hier de boel over te nemen. Scary movie!

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ze zeggen het zelf, en nog blijven ontkennen !!!

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Jan Terlouw

     Je hebt het over een video waarin 20-30 imams/geestelijken dat uitspreken. En khadaffi die door niemand serieus werd genomen ook niet door moslims. 20-30 imams op een populatie van 1.5 miljard moslims. En dan roepen dat ‘moslims’ ons willen overnemen. Wat kun je dingen toch heerlijk uit hun context halen. En by the way, het omgekeerde is waar. Het zijn westerse mogendheden die islamitische landen hebben overgenomen. Tot op de dag van vandaag zijn delen van marokko in Spaanse handen. Ga maar lekker slapen joch, een islamitische overheersing gaat ‘m niet worden.

     (in antwoord op Windows 8)
  • harrr

   De meeste stukjes staan al jaren online, niets nieuws onder de zon.
   Zolang de MSM dit soort dingen niet uitzendt/online zet zal niemand er van weten.
   De politiek zal zich pas gaan afvragen wat er aan de hand is als het te laat is.

   (in antwoord op Windows 8)
 4. Bert Schimmel

  Voor dat die moordpartij (die ik verafschuw) plaats vond, was Charlie Hebdo een blaadje dat met kunst en vliegwerk in leven werd gehouden, omdat het zo slecht verkocht. Nu lijkt het of dat bijna iedereen een abonnement op dat blad heeft, dan wel Charlie zelf is. Doet met toch een beetje denken aan de tijd na afloop van de 2e wereldoorlog, heel veel mensen bleken ineens lid van het verzet te zijn geweest.

Reacties niet toegestaan