'Modeontwerper Frans Molenaar overleden'

Samenleving
door anp
maandag, 12 januari 2015 om 2:20
welingelichtekringen header 1
Couturier Frans Molenaar is overleden. De modeontwerper is vorige maand van de trap gevallen en vrijdag aan de gevolgen daarvan overleden. Dat bevestigt zijn persoonlijke assistent tegenover De Telegraaf in de nacht van zondag op maandag.
Volgens de krant brak Molenaar bij de val in zijn huis in Amsterdam, vlak voor de kerstdagen, een paar ribben en een middenvoetsbeentje. Daarnaast had hij ,,waarschijnlijk nog meer inwendige kwetsuren opgelopen". Daarop werd hij opgenomen in het ziekenhuis. In het VU-ziekenhuis verslechterde zijn gezondheidstoestand. ,,Hij was er ernstiger aan toe dan we met de buitenwereld hebben gecommuniceerd'', verklaart assistent Mirjam Bax in De Telegraaf. ,,Details wil ik niet geven, dat heb ik zo met de familie afgesproken. Maar Frans is overleden aan de gevolgen van die val. Dat is ook wat het ziekenhuis ons heeft verteld."
Molenaar zou in mei van dit jaar 75 jaar zijn geworden. Hij was een van de bekendste Nederlandse modeontwerpers. In 2003 ontving hij de Max Heijmans-ring, een oeuvreprijs die eens in de twee jaar wordt toegekend.
Mirjam Bax was zondagnacht niet bereikbaar.