Video ‘IS’ suggereert executies door kind

In een video op internet die volgens internationale media afkomstig zou zijn van Islamitische Staat, wordt gesuggereerd dat een kind twee mannen zou hebben geëxecuteerd. In het filmpje, verspreid via de IS-propagandamachine Al Hayat Media en onder andere in Britse media verschenen, is een IS-strijder te zien met een jongen van een jaar op tien die een pistool in zijn handen heeft. Voor hen zitten twee mannen met hun handen op de rug gebonden op hun knieën.

De echtheid van de video is niet door onafhankelijke deskundigen bevestigd. Het is onduidelijk waar de video is gemaakt.

In het eerste deel van de video bekennen de twee dat ze bij IS hebben gespioneerd voor de Russische geheime dienst FSB, aldus de media. In deel twee zegt de strijder op een gegeven moment dat de twee als spionnen terecht worden gesteld en duwt hij de jongen naar voren. Even later wordt de suggestie gewekt dat de twee zijn doodgeschoten door de jongen, hoewel van het schieten en van de lichamen geen beelden zijn.

De FSB wilde geen commentaar geven op de video. Deze organisatie is niet actief buiten Europa, ook niet in Irak of Syrië.