‘Boko Haram doodde vrouw tijdens bevalling’

Een strijder van terreurgroep Boko Haram doodde een vrouw, terwijl ze aan het bevallen was. Het kind was al half te zien op het moment dat zijn moeder werd omgebracht. Dat zegt een getuige volgens Amnesty International. Het gebeurde tijdens de zwaarste aanval van Boko Haram in zes jaar meldt de mensenrechtenorganisatie. In het noordoosten van Nigeria kwamen bij de verovering van de stad Baga mogelijk honderden mensen om het leven. Amnesty publiceerde vandaag ook satellietbeelden van Baga en Doron Baga van vlak voor en na het offensief. Daarop is te zien hoeveel er vernield is. Zeker 3.700 huizen zijn weggevaagd. Het Nigeriaanse leger sprak eerdere berichten over 2.000 doden tegen. Het noemde het aantal van 150, maar het leger houdt de aantallen slachtoffers bewust laag om het conflict te bagatelliseren.

Bron(nen):   AD      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Wat is in godsnaam het hogere doel van die gasten? Geloof? Welk geloof keurt dit soort misdaden goed? Misselijkmakend is het

  • Windows 8

   Dit soort mensen leunen dichter aan bij het beest. Het gevolg van slechte levensomstandigheden en inteelt krijg je afwijkingen in de hersengroei waardoor de frontale kwab (gezond verstand, ontwikkelt later bij jongens) niet ontwikkeld is. Een suasje van religieuze indoctrinatie er bij + AK-47 en je krijgt dit soort beestachtige slachtingen
   Komt nooit meer goed.

   (in antwoord op Janneke van Vught)
  • Burgermans

   Ze doen precies wat Mohammed zijn volgelingen heeft opgedragen: alle andersdenkenden onderwerpen en hen de sharia opleggen.

   (in antwoord op Janneke van Vught)
 2. Robin

  Dit is een oorlog tegen de corrupte Nigeriaanse regering en het door crininelen gerunde leger. Religie is slechts een middel.

  • Windows 8

   Op welke manier zijn deze mensen ‘schuldig’ een een corrupte regering ?

   https://twitter.com/amnesty/status/555590628382609409/photo/1

   (in antwoord op Robin)
   • Paulraw

    Zo ziet ontwikkelingshulp van fundamentalisten eruit vanuit de satelliet.Gelijk aan de situatie onder se Taliban en nu ISIS in Irak.

    (in antwoord op Windows 8)
   • Robin

    Geen idee, ik zei niet dat ze slim waren, alleen dat het een politiek conflict is.

    (in antwoord op Windows 8)
  • Burgermans

   Dat denk ik niet. Het is een oorlog van diepgelovige moslims die hun wereldbeeld aan andersdenkenden willen opleggen met geweld en terreur, precies zoals hun profeet het bevolen heeft. De moraal van de islam versus de moraal van de beschaafde wereld.

   (in antwoord op Robin)
   • Vogelbeest

    Er zitten maar een paar diepgelovige moslims bij. De rest krijgt de democratische keuze tussen meedoen of vermoord worden.

    (in antwoord op Burgermans)
  • Paulraw

   Het onderdeel over ‘de oorlog tegen de ongelovigen’, soera 2 verzen 191-193 begint met de woorden: “En doodt hen waar gij hen aantreft en verdrijft hen……”. Moet je een fundamentalist theoloog zijn om hier het doden van ongelovigen te lezen?

   ´Het kind was al half te zien op het moment dat zijn moeder werd omgebracht.´

   Inderdaad ,half geboren kind en moeder waren duidelijk lid van de corrupte regering of lid van het door ´criminelen gerunde leger´

   (in antwoord op Robin)
 3. Mike Vd Starre

  geen enkele bericht intereseert mij wat… dodental opsommingen… aanslagen publiceren…mensen wordt wakker!!! maar nee… mensen wachten en kijken en het intereseert mensen niet wat er de laatste tijd allemaal gebeurt!!! of wel, ach nee joh! we zien cijfers en wel alleen maar doden cijfers!!! oorlogen,macht en voor de-populatie!!! ach joh gewoon alles lekker door laten gaan… er verandert geen reet en het komt meer dichterbij dan ooit te voren… ook veiligheids diensten kabinetten overheden en de rest… ze worden nu pas wakker!!! ach joh wat maakt het uit!!! moorden aanslagen bommen ach… we zijn al veelste laat!

  • Albert Bakker

   Okay, hier is een idee. Wat als je eerst eens je gedachten ordent. En één voor één opschrijft. Vervolgens pik je er een paar uit die je wilt meedelen en dat tik je dan helemaal uit.

   Dan lees je het nog een keer terug en brengt hoofdletters en interpunctie aan op de juiste plaatsen.

   Als je namelijk allemaal losse woorden opsomt moeten mensen eerst gaan analyseren wat er staat, vervolgens moeten ze op die basis verder proberen te reconstrueren hoe de tekst er ongeveer uit zou moeten zien.

   Je kunt je misschien wel indenken dat daar een aantal foutenbronnen in zullen gaan doorwerken.

   (in antwoord op Mike Vd Starre)
 4. Mike Vd Starre

  ga allemaal lekker discusieren over wat er gebeurt… heb het er pas over als er iets gebeurt… dan of het is te laat of pas dan heeft het nut… want pas dan open mensen hun ogen als het dichtbij is!!!

Reacties niet toegestaan