Scholieren noemen jihad ‘echt vet’

Als lerares Veerle van der Loo (24) de aanslag in Parijs wil bespreken in haar klas, krijgt ze niet de reacties die ze had verwacht, schrijft het AD. Zo is er scholier Mo, die zegt naar Syrië te willen als hij 18 is. 'Jihad is echt vet!' De docente op een vmbo in de Randstad schrijft erover in een blog. Onderwijsminister Jet Bussemaker las dat en ging met haar in gesprek. Van der Loo: 'Leerlingen vonden het filmpje waarin de broers Kouachi agent Ahmed doodschoten 'echt kapot vet'. En ja, het is misschien zielig voor die twaalf doden, maar ze vonden dat de cartoonisten er toch echt zelf om hadden gevraagd. Ze hadden al een dreigbrief gekregen en gingen toch door. Eigen schuld.' Bussemaker vraagt haar of ze het ook heeft over respect en vrijheid van meningsuiting. Van der Loo: 'Wat is nou vrijheid van meningsuiting? Dat weten we zelf ook niet. Een leerling zei ooit dat de teamleider op Hitler leek. Hij werd meteen geschorst. Maar dat was volgens hem óók vrijheid van meningsuiting.' Ze gaat verder: 'Van deze verharding van het debat is één groep het slachtoffer: onze leerlingen. Die moeten straks de maatschappij in. Zij zijn de toekomst. De rol van docenten is daarin belangrijk. Zij moeten in de lerarenopleiding goed worden begeleid.' Gelukkig zijn de jihadplannen van Mo voorbij als Van der Loo vertelt dat hij dan zijn smartphone moet inleveren en geen Red Bull meer mag drinken. 'Echt?', reageert Mo. 'Wat een gekken. Zeker weten dat ik daar niet naartoe ga!'

Bron(nen):   AD      

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Solonechope
 2. Vogelbeest

  De ouders van deze kinderen zijn hun eigen land ontvlucht omdat het daar niet prettig leven was. Schijnbaar vinden ze het niet erg als nu de landen waar ze naartoe zijn gevlucht net zo ten gronde worden gericht als de landen waar ze vandaan komen.
  Gaan we hier ook iets aan DOEN? Of gaan we “de dialoog aan”? Dat doen we al 40 jaar en het helpt geen zier.

 3. Bart_van_Oerle

  Recalcitrant en wisselvallig, niks mis met deze pubers.

 4. Windows 8

  “de scholier Mo” …….ja hoor

 5. Windows 8

  “Van der Loo: ‘Wat is nou vrijheid van meningsuiting? Dat weten we zelf ook niet. Een leerling zei ooit dat de teamleider op Hitler leek. Hij werd meteen geschorst. Maar dat was volgens hem óók vrijheid van meningsuiting.’”
  Van der Loo ==> terug naar school als ze het verschil tussen een belediging tegen een levend (gezags)persoon en een utopisch sprookjesfiguur niet kan duiden

 6. knier

  Allemaal slachtoffertjes van onze maatschappij,ze kunnen er ook niks aan doen te moeten leven in dit verachtelijke Westerse cultuur systeem.
  Verder heeft het,zoals altijd,HE-LE-MAAL niks met de Islamitische opvoeding van de pareltjes te maken.

 7. Windows 8

  Laat ze dit even zien. ‘gerechtigheid in SA (opgelet, niet voor gevoelige zieltjes. Gillende vrouw wordt onthoofd en dit gaat niet vlotjes)

  http://www.liveleak.com/view?i=550_1421270303

  • Albert Bakker

   Yup, da’s een typisch Saoedisch tafereeltje. Da’s toch nog aardig progressief voor islam dat ze niet eerst de vrouw aan een touw achter een Toyota door de straten slepen naar de plek waar ze haar kop er af scheuren. Ja da’s feest voor moslims.

   (in antwoord op Windows 8)
  • Dead Silence

   Ogrish.nl is veel beter. Daar kan je beschaving zien.

   (in antwoord op Windows 8)
 8. Burgermans

  Steeds meer bewijs: de islam gaat niet samen met onze westerse beschaving.

  • aad

   De islam is niet meer dan een geloof hé, ik bedoel, er is een groot verschil tussen extremisten ( of mensen die niet sporen ), en mensen die in een geloof geloven.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Kennelijk niet.

    Als ik dit stukje mag geloven vergoelijken islamitische scholieren geweld tegen godslasteraars en verheerlijken ze de Heilige Oorlog.

    (in antwoord op aad)
    • Henk

     Jemig zeg, schei toch uit. Dus uit het feit dat de student ‘Mo’ heet kan jij al afleiden dat de scholier in kwestie Islamitisch is? De scholier had net zo goed Kees of Jantje kunnen heten. Het is gewoon een puber, en die houden nou eenmaal van geweld. Heeft absoluut niks met zijn geloof te maken. Hij ziet gewoon niet in hoe je er levens mee kapot kan maken.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een scholier die Mo heet, terreur vergoelijkt en op Jihaad wil gaan is 100% zeker een moslim, Henk.

      (in antwoord op Henk)
     • Henk

      Ten eerste, *vergelijkt.
      Als rasechte Nederlander behoor je toch wel de Nederlandse taal perfect te beheersen lijkt mij 😉
      Maar sinds wanneer staat scholier Mo symbool voor ALLE moslims? Uit deze tekst kan je niet afleiden dat ALLE Islamitische scholieren de Heilige Oorlog verheerlijken en pro geweld zijn, dus je kan beter gewoon je mond houden als je zelf niet eens weet waar je het over hebt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      VERGOELIJKEN
      1) Bagatelliseren 2) Doreren 3) Goedpraten 4) Lapzalven 5) Verbloemen 6) Verschonen

      Volgens het artikel in het AD vergoelijken de meeste islamitische scholieren geweld tegen godslasteraars en verheerlijken ze de Heilige Oorlog.

      En nou niet meer snugger proberen te doen, OK “Henk” (of moet ik zeggen Mo)?

      (in antwoord op Henk)
     • yannick

      veralgemenen: over één kam scheren, geen onderscheid maken ; Globaliseren , Generaliseren, Ruim beschouwen , Veralgemeniseren, uit een bijzonder geval een algemene conclusie afleiden; alles over dezelfde kam scheren; ongenuanceerd denken. Nou jij niet meer snugger doen, Burgermans (of moet ik zeggen G. Wilders?)

      (in antwoord op Burgermans)
     • yannick

      Hehe nee Geert W., ik ben Momo niet, ik ben een blanke Belg met blanke ouders, grootouders en overgrootouders, hoogopgeleid en dus atheïst, en nooit onderdrukt of geviseerd geweest omwille van huidskleur. Wel enkele keren klop gehad van gespuis dat toevallig N-Afrikaanse afkomst had. Maar ik ben slim genoeg om te weten dat een probleem met enkelen niet gelijk staat aan een probleem met allen. Slim genoeg ook om te weten dat onze cultuur enkele honderden jaren geleden er niet had voor teruggeschrokken cartoonisten die kritiek op Jezus uitten, te doden.

      Trouwens, in die link die je stuurt, wat lees ik daar? “80 procent van de islamitische jongeren vindt dat joden – let wel: niet Israëli’s, maar ‘gewoon’ joden – niet te vertrouwen zijn. Is er een betere definitie van antisemitisme pur sang denkbaar?”

      Gebruik jij zoiets nu als excuus om alles wat met islam verbonden is overboord te gooien?

      Want in zulk geval verwijt je alle moslims jodenhaat, op basis van iets dat 80% van de moslimjongeren heeft. Die overige 20%, die vergeet je gemakshalve. Tsja… je verwijt die mensen veralgemening, en gaat tegelijk veralgemenen. Hoe noemen we zoiets? Oh ja, intellectueel oneerlijk. Wat vind je trouwens van de 20% jonge moslims die dat niet doen? Zeg het es.

      Vrijheid van meningsuiting zouden ze pas moeten toekennen aan mensen die de minimale intellectuele capaciteiten hebben om hun eigen redeneringen kritisch te fileren. Dan zouden we geen last hebben van idiote jihadisten op Twitter, noch van kortzichtige blanken zoals jezelf op fora.

      Terloops, mss moet de Volkskrant een enquête houden om te kijken hoeveel procent van de jonge blanke Nederlanders de ‘moslims’ (let wel: niet Marokkanen, maar ‘gewoon’ moslims) niet te vertrouwen vindt, ik vermoed dat ze zullen kunnen zeggen dat een betere definitie van anti-islam pur sang niet denkbaar is.

      En dan kunnen we daar ineens uit afleiden dat alle Nederlandsers een bende racisten zijn – tenminste indien we jouw gemakkelijke denkpatronen volgen.

      Tenslotte, over Joden gesproken, als ik zie hoe de staat Israël al gedurende decennia de Palestijnen systematisch onderdrukt, en de Westerse wereld vanuit een misplaatst schuldcomplex dit zonder meer toelaat, kan ik begrijpen dat 80% van de moslims de ‘joden’ een bende smeerlappen vindt, en bij uitbreiding de hele westerse wereld.

      En om af te sluiten, Islam niet compatibel met onze westerse samenleving? De interpretatie die door een aanzienlijk deel wordt aangehangen, is daar idd niet mee compatibel.

      Maar de geloofsbelijdenis die men in Europa nog maar recent half-en-half heeft achtergelaten, is daar ook niet mee compatibel. Nochtans hoor ik weinig stemmen ervoor pleiten om al die godsdienstfanaten uit de Nederlandse Biblebelt op de boot richting Vaticaanstad te dumpen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Reuze benieuwd onder welke naam je me morgen gaat schrijven, Henk/Yannick/Momo.

      (in antwoord op yannick)
     • yannick

      Nou Geert, moet jij jen iet beschermen zo overdag? Trollen kunnen toch niet tegen zonlicht, wel?

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

      (in antwoord op Burgermans)
     • Musje83

      Wow, Burgermans. Zo’n uitgebreid en inhoudelijk sterk betoog van Yannick aan jouw adres, en al wat je kunt zeggen is ‘benieuwd onder welke naam je me morgen gaat schrijven’? Je uitspraak dat de Islam niet samen gaat met onze ‘westerse samenleving’ (vanaf nu WS genoemd) is an sich al een zwaar generaliserende en haast racistische opmerking, dit soort inhoud ontwijkend gedrag vult dat niet bepaald positief aan.
      Want waarom gaat de Islam dan niet samen met onze WS? Zijn al die duizenden, miljoenen gematigde moslims die in Europa wonen zo verschrikkelijk incompatibel met onze blank-christelijke cultuur dat we er last van hebben?
      Ik vind de Islam (in haar gematigde vorm) juist een verrijking voor onze cultuur. Net als veel Christenen en Joden leven zij vaak in deels afgezonderde groepen, die voor een groot deel ‘normaal’ participeren in ‘onze’ samenleving. Ze betalen gewoon hun belasting, werken gewoon voor een baas of hebben een bedrijfje, kopen gewoon hun spullen bij de Albert Heijn en gaan gewoon naar Walibi of de bioscoop. En nee, ze kopen geen speklappen of varkenshaas, ja, hun vrouwen dragen vaak hoofddoeken. Nee, ze zijn niet blank en ja, ze hebben vaak een andere mening over de gebeurtenissen in het midden-oosten dan veel autochtonen. Nou en?
      Enige toelichting en nuance van jouw kant kan hier geen kwaad. Mocht je het hier bij willen laten, dan ben je voor mij niets meer of minder dan een troll.

      (in antwoord op Burgermans)
 9. zo_maar

  Zo blijkt dat goede voorlichting en goede leerkrachten belangrijk zijn. (quote:)”Gelukkig zijn de jihadplannen van Mo voorbij als Van der Loo vertelt dat hij dan zijn smartphone moet inleveren en geen Red Bull meer mag drinken. ‘Echt?’, reageert Mo. ‘Wat een gekken. Zeker weten dat ik daar niet naartoe ga!’”(quote)

 10. Arthur

  Is men hier nog verbaasd over ? Dat weet eenieder toch hoe de tweede en derde generatie moslims denkt over onze westerse waarden. En steeds is iedereen ‘in shock’. In Nederland snapt men nog immer niets van de islam. In Israël wel, maar dat besef dringt hier niet door. Wij willen politiek correct blijven. Onze zgn beschaving is onze grootste vijand. Aanpassen aan nieuwe werkelijkheid wil men niet. Beschaafd blijven in de jungle helpt niet.

Reacties niet toegestaan