10 geinige feitjes over schoenen

1. Mannen waren de eersten die hakken droegen. In vroeger tijden was dat nodig om in de stijgbeugels te blijven tijdens het paard rijden. Het bezit van een paard was een teken van welvaart dus al snel droegen mannen hakken om hun hoge status te tonen. 2. Acteurs, die in de tijd van de oude Grieken, in tragedies speelden, droegen plateauzolen om te laten zien dat ze superieur waren aan acteurs in komedies die alleen sokken aan hadden. 3. Sneakers komen aan hun naam, omdat de rubberen zolen geen geluid maken bij het lopen. 4. De rode zool van Louboutins is geïnspireerd op de 'Flowers' van Andy Warhol. 5. Het soort schoenen dat je draagt, hangt af van je salaris. Van de vrouwen die minder dan 40.000 dollar per jaar verdienen, draagt 70 procent nooit hakken naar het werk, terwijl een vijfde van de vrouwen met een jaarsalaris van meer dan 150.000 dollar altijd hakken aan heeft op kantoor. 6. Een schoenenverslaving komt voort uit de behoefte van vrouwen om te verzamelen. Niet voor niks staan alle paren schoenen vaak keurig uitgestald in een rek. 7. Audrey Hepburn zorgde ervoor dat loafers (instappers) in de mode kwamen. Voordat zij ze in 1957 in de film 'Funny Face' droeg waren het mannenschoenen. 8. Dr. Martens waren eigenlijk stevige schoenen voor werkmannen, vanwege de verende zolen. 9. De sleehak is uitgevonden door de Italiaanse schoenmaker Salvatore Ferragamo, die tijdens de Tweede Wereldoorlog geen staal meer kon kopen voor de normale hakken. Hij experimenteerde met kurk uit Sardinië en zorgde al snel voor een trend. 10. Havaiana's zijn geïnspireerd op Japanse sandalen, die zolen van rijststro hadden. Daarom hebben de iconische slippers een ribbelig rijstpatroon.

Bron(nen):   Huffington Post      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  punt 5. Minder als $40K draagt 70% nooit hakken naar het werk
  Meer als $150K draagt 1/5e altijd hakken naar het werk. 1/5e is 20%.

  Alles bij elkaar is het dus mogelijk dat ook bij minder als $40K 1/5e altijd hakken draagt naar het werk, en tevens dat bij meer als $150K 70% nooit hakken draagt naar het werk.

  Overigens lijkt het me voor de hand liggend dat minder als $40K voornamelijk werk doet waarbij ze moeten staan en lopen (productie, detailhandel, zorg, facilitair) en dat is zwaarder op hakken, terwijl meer als $150,- meer in de managersfuncties zal zitten en dus niet of nauwelijks hoeft te staan of lopen.

 2. marianne martens

  Wat een treurige tijd de hoge hakken en leren tassen tijd. Duizenden vrouwen die gelijk front- office militairen ” Klik< Klak" doen en maar marcheren door de gangen naar vergaderingen en naar de werkkamers. Heen en weer, heen en weer.Bij thuiskomst rode wijn en daarna op de bank.

Reacties niet toegestaan