11 grafieken die laten zien dat het best goed gaat met de wereld

1. Extreme armoede is sterk afgenomen. 2. Kinderarbeid neemt af. 3. Mensen in de westerse wereld hebben meer vrije tijd. 4. Vooral in arme landen neemt de levensverwachting toe. 5. Kindersterfte is sinds 1990 bijna gehalveerd. 6. Er is minder oorlog in de wereld. 7. Er zijn veel minder kernwapens. 8. Steeds meer landen hebben een democratie. 9. Meer mensen gaan langer naar school. 10. Zonne-energie wordt steeds goedkoper. 11. Steeds meer mensen hebben toegang tot internet.  

Bron(nen):   Vox      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Het chaat choet want een grafiekje zegt het…

 2. Vogelbeest

  Kijk, dit soort berichten hebben we vaker nodig.

  We hebben tegenwoordig een enorme overdosis “media” (tv, nieuwssites, en zo hier en daar nog een krant). Al die media moeten het hebben van clicks en advertenties. Hoe meer kijkers en hoe meer emotie hoe hoger de kijkcijfers, de clicks en dus de inkomsten.
  “Media” hebben al lang door dat slecht nieuws meer kijkcijfers en emoties -en dus inkomsten- oplevert dan goed nieuws. Dus wordt ieder klein rottigheidje uit en ten treure belicht in al die media.
  Gevolg is dat de gemiddelde Westerling denkt dat het steeds slechter gaat, terwijl het nog nooit zo goed heeft gegaan met de mensheid als geheel.

 3. marianne martens

  De grafieken laten zien dat het minder erg is, er is vooruitgang, dat is mooi om te weten. Wat vreemd blijft bv in Nederland dar er voedselbanken zijn. Het zijn aannames’s die nergens op slaan omdat heel veel mensen niet in staat zijn om een van de eerste bestaansvoorwaarden nl voedsel te kopen. Het lijkt in lomp Nederland gewoon te zijn. Dat is toch niet zo?

  • Vogelbeest

   Zo lang de meeste gebruikers met de auto naar de voedselbank komen heb ik met niemand medelijden

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    als dat zo is, ze kunnen ook worden gebracht en een dure mantel hebben ze misschien gekregen. U schrijft een klassiek voorbeeld vol vooroordelen/ aannames, waar u de feiten niet van weet. Gelukkig heeft de Sociale Dienst alle controles uit 1950 weer ingezet om deze mensen te controleren, ook ouderen van 90 jaar. Twee tandenborstels, 1 herenonderbroek op de drempel van de voordeur. Prettige dag verder.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 4. Twan

  De kop is verkeerd, het gaat niet goed MET de wereld, zou moeten zijn: Het gaat wat beter met de mensen OP de wereld.
  Zolang de wereld overbevolkt is en mensen langer leven, gaat het niet goed MET de wereld.

Reacties niet toegestaan