Noord-Korea heeft 5 vacatures voor westerlingen

Er zijn 5 vacatures voor westerlingen in Noord-Korea. Spreek je Engels? Heb je ervaring in de toeristenbranche? Kun je 1000 euro investeren en heb je tijd van mei tot november? Misschien is het dan iets voor jou. Je gaat lokale gidsen opleiden in het Toerisme College in Pyongyang. Zo kunnen de plaatselijke gidsen beter leren inspelen op de wensen van de westerlingen die naar Noord-Korea komen. Een gecertificeerd reisbureau Juch Travel Services (JTS) begeleidt de training. David Thompson van JTS in The Guardian: "Het land heeft duidelijk gemaakt dat het zijn toerismesector de komende jaren wil laten groeien. Om dit te realiseren, moet er zowel expertise zijn op het gebied van internationaal toerisme als buitenlandse talen." Voor de westerlingen die komen werken, gelden dezelfde regels als voor gewone buitenlanders die naar het land komen. "Voor zover ik weet, kunnen ze niet vrij rondlopen." Je zou het misschien niet denken maar ongeveer 6000 westerlingen bezoeken jaarlijks Noord-Korea. Daarnaast komen er een heleboel Chinezen. Omdat ze juist meer westerlingen willen, investeren de Noord-Koreanen in toeristensteden als Wonsan en in ski-resorts.
De Britse Ben Griffin (21) heeft vorig jaar al in Noord-Korea gewerkt. Tijdens zijn 6-daagse werkweek gaf hij naar verluidt les aan enthousiaste studenten, 'normale mensen' die zich zorgen maakten over 'normale studentendingen zoals relaties en weekendplannen'. Griffin had niet het gevoel dat hij nauwlettend in de gaten werd gehouden. Als het lukt, gaat hij dit jaar weer.  

Bron(nen):   De Morgen      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Onze eigen 3huis zou een hele goeie zijn als Noord-Koreaanse minister van propaganda.

  • Allard

   Waarom dan?

   (in antwoord op Burgermans)
  • Dead Silence

   Gutmenschminister van linkse propaganda. Overigens is 3huis meer een socialist die in sprookjes gelooft en graag zijn zak gevuld ziet met andermans geld. Even Googlen op mijnheer en u zo iemand al niet meer heel serieus nemen.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Vogelbeest

  Ik weiger in welke vorm dan ook mee te werken aan meer inkomen voor de elite van een land waarvan de bevolking slechter behandeld wordt als bij ons het slachtvee.

Reacties niet toegestaan