Sneeuwstorm verlamt VS

De sneeuwstorm heeft het openbare leven in de oostkust van de Verenigde Staten compleet lamgelegd. Van Philadelphia tot Boston kan tot dinsdagmiddag meer dan 60 tot 80 centimeter sneeuw vallen, een historische hoeveelheid.

Vanaf 23.00 uur (Amerikaanse tijd) mochten mensen in New York niet meer de wegen op om te voorkomen dat auto's ingesneeuwd zouden raken en om sneeuwschuivers vrij baan te geven. Iedereen die toch de weg opgaat, riskeert een boete van 300 dollar (ongeveer 266 euro).

Hoewel het rond 20.00 uur was gestopt met sneeuwen, wordt de ergste sneeuw nog verwacht. Vanaf middernacht tot dinsdagmiddag kan de meeste sneeuw vallen. In zes Amerikaanse staten is de noodtoestand uitgeroepen. Inwoners van New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts and New Hampshire wordt op het hart gedrukt thuis te blijven.

Ook zijn alle stadsparken in New York gesloten, blijven duizenden vliegtuigen aan de grond en staan metro's en bussen in de remise. Bruggen, tunnels, scholen en overheidsgebouwen zijn dinsdag de hele dag dicht. Veel voorstellingen en sportevenementen werden maandagavond afgelast.