Allochtone dader heeft grotere kans op zware straf

Rechters geven allochtone verdachten vaker een gevangenisstraf en ook een langere straf dan autochtone daders. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden, schrijft Trouw. De onderzoekers denken niet direct dat rechters bewust discrimineren, wel dat rechters mogelijk denken in stereotypen als ze inschatten hoe verwijtbaar een misdaad is en hoe gevaarlijk een dader. De onderzoekers bestudeerden ruim 110.000 strafdossiers tussen 2005 en 2007. Daarnaast spraken zij met 1500 gedetineerden die zich in 2010 en 2011 aan de poort van een huis van bewaring moesten melden. In Nederland geboren verdachten hadden voor een gekwalificeerde diefstal, waarbij bijvoorbeeld wapens zijn gebruikt, 7 procent kans op een gevangenisstraf. Tweede generatie Turken of Antillianen hadden 11 procent kans om in de cel te belanden. Een groot deel van dat verschil kon verklaard worden door andere factoren, zoals een strafblad. Een klein deel van het verschil in straffen blijft echter onverklaard. De Raad voor de Rechtspraak, die de opdracht gaf voor het onderzoek, wil dat verschil verder onderzoeken. Frits Bakker, voorzitter van de Raad legt uit: 'De suggestie dat rechters onderscheid maken, staat haaks op de kernwaarden van de rechter'.

Bron(nen):   Trouw      

47 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. MoMeta

  En dan verbaasd reageren. Dit is algemeen bekend, komt overal in de westerse wereld voor. En niet alleen bij rechtspraak. De kans dat een allochtoon als verdachte wordt gezien is ook vele malen groter. Onschuldig de gevangenis in gaan gebeurt ook vaker bij allochtonen. Het horn-effect in full effect.

  • Windows 8

   “De kans dat een allochtoon als verdachte wordt gezien is ook vele malen groter. ”
   De kans dat een allachtoon de dader IS, is simpelweg VELE malen groter.
   Dat bewijzen de cijfers dus moet je als agent Nederlanders gaan ondervragen als je weet dat de dader meestal mocro is?

   (in antwoord op MoMeta)
   • MoMeta

    Allachtoon? Grappige vertikking.
    Nee, de kans is niet vele malen groter. 11% van de daders is Marokkaans. Dat is 2 keer zoveel als autochtonen, dus het komt inderdaad vaker voor relatief gezien dat een Marokkaan dader is. Maar 1 op de 10 is niet hetzelfde als vele malen groter.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Je vergeet 1 klein detail in je berekeningetje :
     Wat bedraagt het percentage Allachtoon/allochtoon in de bevolking?

     (in antwoord op MoMeta)
    • Windows 8

     “Allochtonen zijn in alle CBS statistieken oververtegenwoordigd in vrijwel alles wat niet goed is. Criminaliteit, bevolking gevangenissen, lagere opleiding, gezondheid, obesitas, arbeidsparticipatie en uitkeringen. En nogmaals, dat is niet eens dom rechts gelul, maar koude overheidscijfertjes, zie die link hierboven. Gelukkig neemt het opleidingsniveau toe, tenminste bij Marokkaanse/Turkse vrouwen.

     http://www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/dossiers/allochtonen/cijfers/default.htm

     (in antwoord op MoMeta)
     • Bursa

      Jullie nederlanders zijn erg goed in het voeren van propaganda m.b.t ons Allochtonen en jullie beheersen ook alle media, kranten, tv, diverse media etc, en daarom is het ook makkelijk om ons Allochtonen negatief te maken overal, want alles wat een Allochtoon doet in negatieve zin wordt door jullie nederlanders 500 maal groter gemaakt, terwijl als een nederlander iets slechts doet krijgt hij daar een lagere straf voor, en hoor je daar weinig over, want ik ken ook genoeg gezonde nederlanders die hun hele leven een bijstandsuitkering hebben en nooit hebben gewerkt, maar daar praten jullie nederlanders niet over, een beetje meten met 2 maten niet, dus jullie mogen alles, en wij mogen niets, en wij worden zwaarder gestraft door jullie nederlanders is dat democratie, misschien de nederlandse versie ervan ?

      (in antwoord op Windows 8)
     • Pietje_Precies

      gutgut wat ben je zielig. Ik krijg als Nederlander nooit een straf, alleen van het CJIB ,en die is voor iedereen gelijk. Je reactie laat het grote slachtofferdenken bij allochtonen perfect zien. Alles ligt altijd aan anderen. Man kijk naar jezelf. heb je een goeie opleiding, praat je normaal Nederlands en heb je een positieve instelling? dan ben je zo aan een baan.
      Ben je echter een luie, onopgeleide, onopgevoede niksnut die vindt dat ie recht heeft op van alles en nog wat, ja, dan heb je het zwaar. Nederland is een van de welvarendste landen die je de meeste mogelijkheden biedt. Als je die kansen allemaal verkloot, ben je zelf gewoon schuld aan je ellende. Maar een ander de schuld geven is makkelijk. (geldt ook voor autochtonen die er met de pet naar gooien)

      (in antwoord op Bursa)
     • Bursa

      Ik zie dat je een duidelijke übermenschmentaliteit hebt, je zegt dat je land zo welvarend is en alles is perfect en het mooiste land ter wereld is, en dat het een voorrecht is om erin te mogen wonen, min of meer, nou gewoon doorgaan met schouderklopjes geven aan elkaar nederlandertjes, ik weet dat er ook een hoop armoede en ongelijkheid is in je mooie landje, en dat niet iedereen het goed heeft, zowel Allochtonen en nederlanders, en je zegt ook dat iedereen een kans heeft in je land om het te maken, maar je zegt er niet bij een nederlander meer kans heeft om een baan te krijgen, een nederlander krijgt meer het voordeel van de twijfel bij een gemiddelde politiecontrole, etc, er zijn zat voorbeelden daarvoor en onderzoeken die dat zeggen, dus het is niet alleen mijn mening, maar ook anderen zeggen dat, maar dat de meeste nederlanders dat niet willen inzien of erkennen, daarom is de situatie in nederland zoals het is, 2015 segregatie, nederlanders vs Allochtonen !

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Windows 8

      ” dat het een voorrecht is om erin te mogen wonen” Nou, ga voor de lol eens kijken in een willekeurig 3de wereldland. Pakistan , Indië , …”

      “het voordeel van de twijfel bij een gemiddelde politiecontrole…” Tjonge jonge , wat een onmeselijk lijden Bent u al genomineerd als profeet?

      (in antwoord op Bursa)
     • MoMeta

      We worden eerder verdacht, zwaarder gestraft, krijgen minder salaris, worden minder snel aangenomen met exact dezelfde papieren, worden gevolgd door beveiliging in winkels, etc. etc.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Bursa

      nederlanders kunnen niet tegen kritiek, is gewoon zo, ze geven alleen maar kritiek aan anderen ( Allochtonen, Minderheden ,etc ) maar als wij wat over hun zeggen, en onze negatieve ervaringen uiten over hun mooie kleine landje dan zijn ze gelijk boos en beledigt, dus wel kritiek geven, maar incasseren, ho maar, typische nederlandse mentaliteit, ze denken zeker dat de hele wereld om hun draait en dat iedereen moet leven zoals hun dat doen, alleen hun manier van doen en laten is normaal, in hun dromen, ik ken genoeg nederlanders die in het buitenland zich ook niet aanpassen en misdragen, en hardop hun eigen taal spreken zonder respect te tonen voor de andere cultuur, zelfs in Duitsland heb je aan de grens genoeg plaatsborden in het Duits en nederlands, hoezo dat, maar als wij Allochtonen, iets willen voor onze eigen gemeenschap, tv, media, overige, dan is dat een probleem voor hun, kijk alleen maar naar diverse filmpjes op youtube, ervaringen van Allochtonen in nl en hoe worden Allochtonen behandeld in nederland, wie wordt eerder aangehouden bij een grenscontrole of willekeurige politiecontrole, Allochtonen en sollicitatiekansen, stageplekken, etc, en ook verwachten ze van ons dat we hun taal perfect moeten kunnen spreken, maar ik ken genoeg blanke nederlanders die niet eens fatsoenlijk hun prachtige nederlandse taal beheersen, ze kunnen beter eerste hun eigen nederlandse volk een inburgeringscursus geven !

      (in antwoord op MoMeta)
     • Dead Silence

      Ik werk met 71 nationaliteiten samen op hoog niveau. Daar zit er geen een bij met een afkomst van de probleemgroepen hier. Rara hoe kan dat?

      (in antwoord op MoMeta)
     • Bursa

      Zijn dat ook echte allemaal 100% Allochtonen, trots op hun afkomst of zijn het bounties, Allochtonen die zichzelfverkopen ?

      (in antwoord op Dead Silence)
     • MoMeta

      Uit je vraagstelling kan ik opmaken dat je zelf het antwoord denkt te kennen. Dus vertel?
      Het lijkt me overigens heel sterk dat jij met 71 nationaliteiten op hoog niveau werkt.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Windows 8

      Dat liedje horen we constant en weet je wat de grap is? De media censureert zich al JAREN zelf in het westen. In UK zijn er massaal meisjes , ja kinderen verkracht en werden klachten geblokkeerd omdat de daders ‘getint’ waren en men niet racistisch wilde overkomen.
      Ik KOTS van de media en van allachtonen

      (in antwoord op Bursa)
     • Bursa

      Je kotst van ons Allochtonen, dat mag, maar feit is wel dat er anno 2015, maar liefst 4.000.000 Allochtonen vs 12.000.000 nederlanders wonen in je kleine landje, wie weet in 2050 ???????????????, en jullie nederlanders hebben het zelf in gang gezet, en dan nog beweren jullie dat jullie zo intelligent t.o.v ons Allochtonen zijn als volkzijnde, dus wie is nou intelligent, wij Allochtonen of jullie nederlanders, misschien hadden jullie je huiswerk wat beter 50 jaar geleden moeten doen, dan waren jullie nu niet met 4.000.000 Allochtonen opgezadeld geweest, eigen schuld, dikke bult !

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Hoe lang blijf je allochtoon , je geeft dus toe dat je absoluut niet wenst te integreren anders ben je na derde gen absoluut geen allachtoon meer

      (in antwoord op Bursa)
     • Bursa

      Dat is mijn recht om mijzelf te zien als een Allochtoon, want is ben zeer zeker ook geen bounty, iemand die zich aan de nederlanders verkoopt, een wannebe nederlander, ik laat mij geen identiteit opleggen door de nederlanders, punt, dus als ik geen wannabe nederlander wens te zijn, dan maar Allochtoon, dat is democratie, liever een Allochtoon dan een persoon die zich verkoopt om een wit voetje te halen bij de nederlanders, de tijd dat de nederlanders de baas konden spelen over anderen, die tijd is lang voorbij en zal nooit, nooit, nooit meer terug komen, alleen in hun dromen over de vergane glorie, helaas pindakaas !

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “iemand die zich aan de nederlanders verkoopt, ”
      Haha, elke maand wel de uitkering inkasseren en alle ander voordelen van de verzorgingsstaat.

      (in antwoord op Bursa)
     • Bursa

      Ik heb persoonlijk geen uitkering, heb een bescheiden baan, niet echt bijzonders, zie mezelf dit ook niet mijn hele leven doen, maar goed, ik doe met de nederlanders mee, met hun manier van leven en werken, en lever een bijdrage aan hun nederland, en hou me aan hun regels en gebruiken, maar ik ken anders genoeg nederlanders die ook hun hele leven een uitkering ontvangen en overige vergoedingen, er zijn zat voorbeelden, dus, nogmaals jullie nederlanders zijn ook niet allemaal hardwerkende eerlijke brave mensen, maar daar praten jullie nederlanders niet over, tuurlijk zijn er ook Allochtonen die misbruik maken en zich misdragen in jullie nederlandje, maar ik ken ook genoeg nederlanders die helzelfde doen, dus een nederlander mag alles omdat dit zijn land is, maar wij Allochtonen, minderheden, etc mogen niets, alleen mogen we werken en de nederlanders dienen, zoals in de gouden eeuw, en in de kolonies van de nederlanders, nou vergeet het maar, nooit meer !

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “maar wij Allochtonen, minderheden, etc mogen niets,…”
      Wat “mag jij niet” ?

      (in antwoord op Bursa)
     • Windows 8

      “hebben het zelf in gang gezet,”
      Zoek het woord GASTarbeider eens op

      (in antwoord op Bursa)
     • Murcia

      De Gastarbeiders zijn naar hierheen gehaald naar Nederland, omdat een hoop Nederlandse mensen niet wilde werken en of laagbetaalde banen wilden nemen, de Nederlanders vonden dat ze te goed ervoor waren, zodoende is dit in gang gezet, want de Nederlanders wilden met de grote jongens meedoen in economische zin, Amerika, Duitsland, Engeland, etc, en als in het verleden ze mee wilden doen met de grote jongens in de zin van gebieden veroveren, macht uitoefenen, de Nederlanders hebben altijd een trauma gehad dat ze een kleine landje zijn geweest qua oppervlakte, en dat wilden ze dan compenseren met gebiedsaanwinst in andere delen van de wereld, en dat is ook in het verleden ook gelukt, dus dat de Nederlanders nu problemen hebben met de minderheden in hun land, hebben ze voor een grote deel aan zichzelf te danken, misschien hadden ze hun eigen volk, diegene die niet wilde werken, wat harder moeten aanpakken en wat meer straf moeten geven, en minder snel een uitkering moeten geven, dan hadden ze nu waarschijnlijk wat minder problemen gehad met de Gastarbeiders en overige, dus nu zien we hoe ijverig de Nederlanders ook allemaal zijn, en dat ze allemaal van werken houden, is een fabel, er zijn er genoeg die ook niet werken, klaar uit, want toen de eerste Gastarbeiders kwamen was er werk en geen mensen die dat wilde doen, dus geen Nederlanders, dus wat willen ze nu, hetzelfde als in de Kolonies, misschien was dat hun idee, hun vergane droom weer verwezenlijken, de Nederlander aan de hoogste punt van de hiërarchie , waarschijnlijk, maar ze zijn nu van een koude kermis thuis gekomen !

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      In 2050 met allachtone meerderheid is NL en de rest van het westen naar de ****
      Voorbeelden genoeg in omringende Allalanden. Geen olie = burgeroorlog omwille van de juiste profeet aanbidden. Religekkies die elkaar de kop afhakken

      (in antwoord op Bursa)
     • Bursa

      Hoezo hebben jullie nederlanders problemen met anderen die iets van de nederlanders willen hebben, en in jullie idee jullie kleine rijtjeswoningenland met een kleine tuintje en een hypotheek die zelfs jullie klein klein kleinkinderen nog moeten afbetalen van een 1.000.000 euro, maar jullie nederlanders mogen alles in de wereld, bijvoorbeeld, jullie roemrijke en niet te kleine kolonialeverleden, slavernij, exploitatie van mensen vanaf de gouden eeuw tot op heden gastarbeiderstijd t.b.v het nederlandse germaanse ras, en daar moeten wij Allochtonen tevreden en dankbaar voor zijn, want ik ken genoeg nederlandse mensen die praten over die goede oude tijd toen de nederlanders over grote delen van de wereld heersten, dat is ook zo, maar dat is lang geleden, ik denk dat jullie nederlanders over het algemeen ongelukkig zijn met jullie eigen dagelijkse leven en dat reageren jullie dan op de Allochtonen af, makkelijke zondebokken, dat is is typisch nederlands, ook zeggen jullie nederlanders dat wij Allochtonen ons als slachtoffers gedragen, maar jullie dan, jullie hebben zelf de eerste Minderheden, Allochtonen, mensen met een andere opvatting en cultuur en gebruiken hierheen gehaald, en nu zeiken jullie over ons, maar jullie weten toch wie we waren, what you see, is what you get, dus wat is het probleem dan, we zijn ook niet van de ene dag naar de andere dag van etniciteit, geloof, gebruiken verandert, dus jullie nederlanders weten zelf niet wat jullie willen, net als het weer, eerst zon, dan regen, zo is ook de nederlander, jullie hebben geen problemen met Allochtonen, maar jullie hebben problemen dat jullie niet meer de baas kunnen spelen, geen dominatie meer uit kunnen oefenen, wat in de koloniale tijd wel het geval was, en nu worden jullie nederlanders geconfronteerd met Allochtonen die voor zichzelf opkomen en zich niet meer laten chicaneren, onderdrukken !

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      ” voor zichzelf opkomen ” Door hard te studeren of werken en de maatschappij op een positieve manier te verbeteren?

      (in antwoord op Bursa)
     • Dead Silence

      In 2050 wonen er 13.000.000 autochtonen Nederlanders hier en een paar honderd allochtonen. Ergens tussenin gebeurt iets onaangenaams.

      (in antwoord op Bursa)
  • Windows 8

   Wat mij betreft mogen de straffen HET DUBBELE bedragen voor ‘vluchtelingen’ die hier (gewelds)misdaden komen plegen. Burgers betalen veelal hun onderhoud en dan worden ze nogmaals bestolen !!!

   (in antwoord op MoMeta)
 2. Burgermans

  Logisch, ze hebben ook de grootste kans op recidive.

  • Windows 8

   en geven hun misdaad ook nooit toe en/of werken mee aan onderzoek.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Trotse Allochtoon

    En jullie nederlanders zijn allemaal engeltjes en hardwerkende mensen die nooit iets slechts ooit hebben gedaan, zeker, en dan zijn jullie nog verbaasd, waarom Allochtonen geen werk hebben en hun draai in jullie mooie rijtjeswoningenland kunnen vinden, jullie geven zelf al het antwoord, er zijn zat voorbeelden hiervoor !

    (in antwoord op Windows 8)
    • Burgermans

     Jullie hebben hier meer kansen dan in welk land dan ook. Als je het hier niet maakt, maak je het nergens. Wat denk je dat ze in Turkije of Marokko doen met straatrovers en terroristen?

     (in antwoord op Trotse Allochtoon)
     • Trotse Allochtoon

      Als ik hier ben geboren en ben opgegroeid in nl, en van Allochtoonse afkomst ben, waarom is het dan normaal dat ik of mijn medegenoten zwaarder worden gestraft door de nederlanders voor een bepaalde overtreding of een misdaad dan een nederlander die dezelfde overtreding of misdaad heeft begaan, is dit de nederlandse begrip van gelijke behandeling en rechten voor een ieder die zich in dit land bevindt, dit is meten met 2 maten, wij Allochtonen worden overal in het dagelijkse leven negatief door de nederlanders afgeschilderd, en hoezo dat nederland zoveel kansen aan ons geeft, de wereld bestaat niet alleen maar uit nederland of wel ?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Omdat de rechter ook rekening houdt met criminele achtergrond, recidive en spijt.

      Nergens ter wereld zul je het beter hebben dan in Nederland en toch gooien duizenden buitenlanders hun toekomst weg door te kiezen voor de misdaad en haten ze het land dat hen in de watten legt. Is dat onze dank?

      (in antwoord op Trotse Allochtoon)
     • Trotse Allochtoon

      Dankbaar voor wat ?, dat we als derderangsburgers behandeld, de slechtstbetaalde banen krijgen ( 90 % ), dat we altijd worden uitgepikt voor een identiteitscontrole VIP controle door de nederlandse staatsauthoriteiten, dat we altijd met een boze en neerbuigende blik worden nagekeken op straat door de nederlanders, dat we het gevoel krijgen dat we hier niet thuishoren, terwijl sommigen hier al 2, 3 e generatie zijn geboren en opgegroeid zijn ?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je wordt door de mensen behandeld zoals je je gedraagt. Niemand kijkt de Heer Aboutaleb na op straat. Iedereen kijkt agressief ogende bontkraagjes na op straat.

      (in antwoord op Trotse Allochtoon)
    • Pietje_Precies

     als het je niet bevalt……

     Niemand beweert overigens dan NL-ers engeltjes zijn. De onengelachtigheid van sommige kaaskoppen geeft nog geen legitimiteit aan het procentuele overtal aan allochtoonse misdrijfplegers. (da’s waar het hier om gaat, die slechte minderheid straalt af op de rest).
     Er wordt hier een tendentieus artikel geplaatst, met zelfs nog nuancering tav strafblad, maar iedereen uit Allochtonistan trekt weer de slachtofferkaart: “zie je wel, discriminatie en wij zijn zielig.”
     Hierboven in de reacties staan alleen nog verdere nuanceringen tav t onverklaarde verschil maar jij komt met een jij-bak als tegenargument…beetje jammer en een zwaktebod.
     Je trotsheid is misplaatst. Je kunt trots zijn op je afkomst, maar als je trots bent omdat je een minderheidsgroepering representeert die omgeven is met vele sociale problemen, geeft wat mij betreft aan, dat je er vooral NIET bij wilt horen.

     (in antwoord op Trotse Allochtoon)
     • Trotse Allochtoon

      Je hebt recht op een mening, je hebt gelijk wat betreft, dat ik weinig met nl heb, daar zijn vele redenen voor, persoonlijke, slechte ervaringen, school, stage, werk, dagelijkse leven in nl, overigens ben ik niet de enige Allochtoon daarin, er zijn nog andere die er ook zo over denken, ook zeg je dat Allochtonen zoals ik, meteen de slachtofferkaart trekken, maar waarom is normaal dat ik als Allochtoon zwaarder moet worden gestraft dan een nederlander voor hetzelfde, en wel hebben jullie nederlanders het continue over gelijke rechten en plichten voor iedereen, emancipatie, etc, in jullie prachtige mooie rijtjeswoningenland met een riante tuintje van een 1 meter met een 1 meter, waar jullie dan jullie hele leven voor moeten werken, en ik zal altijd trots zijn op mijn afkomst, desondanks dat ik hier ben geboren en opgeroeid ben, en ik ben zeker niet de enige, want zo’n prachtige landje is dit nou ook weer niet !

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Windows 8

      De grenzen staan open …

      “Heb je dan eigenlijk helemaal geen binding met Marokko?”

      Marokko is in mijn ogen een heel fijn land om naartoe te gaan voor een vakantie, maar ik ben dolblij dat ik in Nederland opgegroeid ben.

      Dingen die wij ons hier kunnen veroorloven zouden we nooit gehad hebben als mijn ouders daar gebleven waren.

      Vroeger gingen we om de twee jaar terug naar het dorp waar mijn ouders gewoond hebben en dan namen we een zak vol derdehands kleding mee.

      Twee jaar later liepen de bewoners nog steeds in hetzelfde shirt rond.” !!!!

      http://www.paduaan.nl/mustafa-marghadi-op-de-redactie-loop-ik-op-sokken/

      (in antwoord op Trotse Allochtoon)
     • Trotse Allochtoon

      Jullie nederlanders zijn erg trots op jullie land, jullie cultuur, jullie geschiedenis, jullie prachtige nederlandse taal, etc, en jullie verwachten van ons Allochtonen dat wij ook accentloos jullie prachtige nederlandse taal moeten kunnen spreken en beheersen, maar welke prachtige nederlandse taal bedoelen jullie daarmee en waar wordt die prachtige nederlandse taal gesproken, en spreken ook alle nederlanders die taal ook zodanig……zie http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Niederl%C3%A4ndische_Dialekte.png, dus ja, jullie hebben een prachtige nederlandse taal, alleen heb ik hem nog nooit ergens gehoord ?

      (in antwoord op Windows 8)
 3. Windows 8

  “Een groot deel van dat verschil kon verklaard worden door andere factoren, zoals een strafblad.”
  QED !!

  • Paulraw

   Precies ,er staan de nodige nuanceringen in het artikel waardoor de verschillen grotendeels verdampen.
   Als er al een klein verschil is dan gaat er van die strengere straffen een weinig preventieve werking uit,als je de praktijk op straat in ogenschouw neemt…

   (in antwoord op Windows 8)
 4. Windows 8

  “De Hasseltse strafrechter buigt zich op 13 mei over een grootschalig dossier van oplichting met festivaltickets voor Tomorrowland 2013. Beklaagde 29-jarige Mohammad A. uit Leopoldsburg verdiende ruim 15.000 euro met het handeltje. Een zestigtal gedupeerden hebben zich burgerlijke partij gesteld.”

  http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leopoldsburg/twintiger-licht-tientallen-tomorrowlandfans-op-a2198275/

 5. Desperanto

  Doet dat linkse rechtersvolk eindelijk eens wat ze moet doen, is het weer niet goed. Zucht…

 6. brabantman

  Blijkt dus een enorm poepverhaal van Joop.nl en dode bomen krant VK.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/fail_joopnl_spoort_verkeerde_c.html#comments

 7. Dead Silence

  Wij versus jullie. Het komt nooit meer goed…dat is overduidelijk.

  • Trotse Allochtoon

   Ik ben het met je eens, het komt hier niet meer goed, op de lange termijn, we zijn te verschillig onderling, nederlanders en Allochtonen, dat is een feit, jullie nederlanders leven teveel in het verleden en dromen allemaal van de goeie oude tijd, koloniale tijd, nederlandse dominatie, etc en wij Allochtonen die ook van onze cultuur houden want dat heeft ons ook gevormd als menszijnde, dat is menselijk, en dat hebben nederlanders ook aan zichzelf te danken, dat we met de dag met de dag meer en meer uit elkaar komen te staan, segregatie is een feit in nederland !

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan