Twijfel je of je een jihadist bent? Check dan deze kaart

Wie in Frankrijk besluit zijn stokbroodje te laten staan, mag al wel gaan uitkijken. Een nieuwe eetgewoonte is een van de signalen die volgens onderstaande kaart kan duiden op radicalisering. De tabel is onderdeel van de nieuwe Franse campagne om moslimextremisme uit te bannen. Sommige signalen zijn logisch: kijkt iemand veel op extremistische websites of op social media-accounts van moslimextremisten of worden oude vrienden en familie vermeden, dan kunnen dat tekenen zijn. Andere teksten op de kaart gaan nogal ver. Wie zijn eetpatroon sterk verandert, geen tv meer kijkt of niet meer naar muziek luistert, kan al verdacht zijn. Gelukkig zien de makers van de kaart ook wel in, dat hun systeem niet waterdicht is. Ze waarschuwen: 'Elke situatie is anders. Herkenning van een of meerdere signalen impliceert niet direct radicalisering'.   Null

Bron(nen):   The Independent      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Jeanette, deze kaart is bedoeld om de eerste tekenen van radicalisering bij moslimjongeren te signaleren, niet om zelf te checken of je jihadist bent. Begrijp je geen Frans?

  • ernie

   Jeanette begrijpt beter Frans dan jij Nederlandsch. Zij schrijft immers: “Een nieuwe eetgewoonte is een van de signalen die volgens onderstaande kaart kan duiden op radicalisering.”
   En verder is het natuurlijk allemaal de schuld van de Islam volgens Dr. French (maar die begrijpt ook geen Frans)

   (in antwoord op Burgermans)
  • Simon Sturmführer

   Vroeger in de tijd van mij opa hadden ze geen jihadisten in Frankrijk. De Duitse troepen hadden de touwtjes goed in handen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Calhoun84

    Nog steeds een gebrek aan kennis Simon? Jihadisten vochten juist voor het leger van je opa. Zoek bijvoorbeeld eens naar de

    “Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar”, de “21. Waffen Gebirgs-Division der SS Skanderbeg” of de “23. Waffen-Grenadier-Division der SS Kama”

    Koop eens een boek gast…

    (in antwoord op Simon Sturmführer)
    • DoubleUC

     Klopt, de moslim-SS’ ers waren de meest gevreesde, gewelddadige en wrede SS’ ers van allemaal.

     (in antwoord op Calhoun84)

Reacties niet toegestaan