Plan om vriend te redden werd Japanse gijzelaar fataal

Gisteren werd bekend dat ook de tweede Japanse gijzelaar is onthoofd. Kenji Goto wilde zijn vriend Haruna Yukawa redden, maar dat werd hem fataal, schrijft het AD. De moeder van Goto, Junko Ishido, reageerde gisteren ontdaan. 'Ik ben te erg van slag om de goede woorden te vinden', zei ze. 'Mijn zoons laatste daad was om naar Syrië te gaan om een mede-Japanner te helpen. Ik wil dat mensen de vriendelijkheid en moed van mijn zoon begrijpen.' Yukawa wilde van oorlogsverslaggever Goto weten, hoe je handelt in oorlogssituaties. Zo leerden ze elkaar kennen. Goto was een ervaren oorlogscorrespondent die in verschillende conflictgebieden had gewerkt. Goto reisde afgelopen oktober naar Syrië om zijn vriend te te helpen. Tegen persbureau Reuters zei hij: 'Ik moet er minstens één keer heen en mijn fixers ontmoeten en vragen wat de huidige situatie is. Ik moet hen persoonlijk spreken. Ik denk dat dat nodig is'. Wat er daarna precies is gebeurd, is onduidelijk. Wel is bekend dat Goto gebied binnen ging dat onder controle staat van IS in een poging te pleiten voor de vrijlating van Yukawa.

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Je zou hopen dat tenminste andere naïevelingen ten aanzien van islam notie nemen. Maar mij lijkt dat ijdele hoop. Er zijn er bij die met het mes halverwege de strot nog zullen proberen te gorgelen dat het niks met islam te maken heeft en allemaal ligt aan Westers kolonialisme. Japanners hebben immers ooit China bezet en in China wonen moslims, dus daar zullen die gediscrimineerde en onbegrepen slachtoffers van Westers imperialisme en wel terecht kwaad over zijn.

  • Windows 8

   Je geeft hen teveel krediet van historische kennis. Het gaat hen om niet-militaire hulp aan de coalitie. (zeggen ze)

   (in antwoord op Albert Bakker)
  • VonRichthoven456353022260

   In de regel is niet-moslim zijn al genoeg hoor.
   Geen reden om verder te zoeken.

   (in antwoord op Albert Bakker)
 2. Windows 8

  Dé oplossing : recht naar allah blazen !! (kill them all , let god sort them out)
  http://www.liveleak.com/view?i=91a_1422742543

 3. makelovenotwar

  dit is een knutselfoto! Kijk eens goed naar die schaduwen dames en heren journalisten voordat je iets publiceert!

  • Windows 8

   Hoezo? Je bedoelt de achtergrond een green/blue screen en 2 studiolampen?

   (in antwoord op makelovenotwar)
  • reageermeneer

   Wat wil je daarmee zeggen?

   (in antwoord op makelovenotwar)
  • Albert Bakker

   Met makelovenotwar eens: dit is duidelijk niet op Aarde opgenomen. De horizon loopt helemaal scheef en op Aarde hebben we alleen maar rechte zwaartekracht. Het is duidelijk een samenzwering van buitenaardse zionisten met hun schuine zwaartekrachtsstralen.

   (in antwoord op makelovenotwar)
 4. VonRichthoven456353022260

  Straks weer Alaaf met zijn allen.

 5. Windows 8

  Nee hoor, shitlam is niet politiek

  “British Schools, Islamic Rules – BBC One
  Investigation which uncovers disturbing evidence that some Muslim children are being exposed to extremist preachers and fundamentalist Islamic groups. We also expose the part-time schools where hate is on the curriculum.
  The programme asks why school inspectors have missed the warning signs and examines the impact this could have on young Muslims’ ability to integrate into mainstream British life.

  http://www.bbc.co.uk/programmes/b00w8kwz

 6. Burgermans

  Wat een afschuwelijke en barbaarse religie is de islam toch…

Reacties niet toegestaan