Journalist komt doodeenvoudig met een valse naam het vliegtuig in

Terreurdreiging of niet, in België is het nog steeds vrij gemakkelijk om onder een valse naam het vliegtuig in te komen. Dat bewees een journalist van de Waalse tv-zender RTBF in het programma '7 à la Une'. De Zwitserse medewerker boekte een vlucht onder een Belgische naam vanaf Brussels Airport naar Barcelona. Op de Belgische luchthaven wordt zijn identiteit geen enkele keer gecontroleerd. Het inchecken van zijn bagage doet hij zelf en de douane-toegang is geautomatiseerd voor reizigers binnen de Schengenzone. Ook bij het instappen en op het vliegveld in Barcelona zijn geen controles. Heel anders gaat het als hij terug wil vliegen van Barcelona naar Brussel. Op de luchthaven van Barcelona is geen geautomatiseerd systeem om bagage in te checken. Aangezien het ticket niet op zijn naam staat, weigert de medewerker dan ook om hem in te checken. Brussels Airport en Brussels Airlines laten in een reactie weten dat ze niet bij machte zijn om mensen te controleren op hun identiteit.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  “Brussels Airport en Brussels Airlines laten in een reactie weten dat ze niet bij machte zijn om mensen te controleren op hun identiteit.”
  WTF???
  En dat was het dan?
  Komt er niemand op het idee dan maar die directie er uit te trappen of ben ik de enige die dit een ietwat vreemde constatering van een internationaal vliegveld vindt?

 2. Janneke van Vught

  Nou, bekijk de aflevering van RamBam nog maar eens een keer dan hoef je niet meer zo verbaasd te reageren. IN België is het vast niet veel beter…

  http://rambam.vara.nl/newsdetail.14330.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=109843&cHash=f07df86e71174bd21ca2db431acfee35

  • Leon Swinkels

   Is het een probleem? Je komt toch ook zonder identificatie een busdienst naar barcelona binnen, als je maar een ticket hebt?

   En per auto kun je geheel zonder controle naar Barcelona rijden.

   (in antwoord op Janneke van Vught)
 3. Malky

  Schengen het EU verdrag dat garandeert dat terroristen vrij kunnen reizen tussen vazalstaten.

Reacties niet toegestaan