Miljoenenclaim voor Tomtom: ‘Toen ik tegen viaduct reed, volgde ik gps’

Een Amerikaanse schoolbus reed twee jaar geleden tegen een te laag viaduct aan met een ernstig ongeluk tot gevolg. Het gps-systeem had moeten waarschuwen, vinden de advocaten van de slachtoffers. Ze eisen nu ruim 13 miljoen euro schadevergoeding. De Amerikaanse chauffeur Samuel J. Jackson reed in Philadelphia onder een viaduct door dat een halve meter te laag was. Dat leidde tot een ernstig ongeluk met 35 gewonden, van wie een aantal zeer ernstig. Jackson zei dat hij zijn gps-systeem volgde. Hij had er twee: een Garmin en een Tomtom. Welke hij gebruikte is onduidelijk. Daarom wordt van beide bedrijven een schadevergoeding geëist.
Tomtom-topman Harold Goddijn weet nog van niets. 'Wat ik weet, heb ik van internet. Wij hebben wel speciale systemen voor vrachtwagens en bussen. Maar geen idee of die hier zijn gebruikt of niet. In onze voorwaarden staat dat het systeem een hulpmiddel is en dat je zelf verantwoordelijk bent voor je auto en rijgedrag. Dat zou afdoende moeten zijn.'
 

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Typische amerikaanse advocaten-cultuur. Zoals gezegd ontneemt een hulpmiddel als navigatie je nooit de plicht om zelf het verkeer en de omgeving in de gaten te houden en te remmen als een viaduct te laag is. Hoe kan een navigatiesysteem trouwens weten hoe hoog jouw auto/bus is en waarschuwen? Onzinnige claim, zeker als je bedenkt dat niet zeker is welke van de 2 is gebruikt, misschien stonden ze alletwee wel uit en probeert deze kluns van een chauffeur er zo onderuit te komen !

  • Windows 8

   nobody cares, waarschijnlijk no cure no pay zaak of zelfs broodje aap

   (in antwoord op RHK)
  • Windows 8

   De bron legt het uit : iedereen wordt voor de rechter gesleept omdat er geen waarschuwing verschijnt bij het gebruik commerciële voertuigen.
   Selectief sensatiejournalisme dus.

   (in antwoord op RHK)
 2. Dead Silence

  Darwin award nominatie.

Reacties niet toegestaan