Zweedse cartoonist: ‘Die kogels waren voor mij bestemd’

Tientallen kogels vuurt de 22-jarige Omar Abdel Hamid el-Husein zaterdag af in cultureel centrum Krudttønden in Kopenhagen. Het is een wonder dat alleen documentairemaker Finn Nørgaard (55) om het leven komt. Twee agenten raken gewond. 'Die kogels waren voor mij bestemd,' zegt de Zweedse cartoonist Lars Vilks, die op het moment van de aanslag bezig was met een inleidend praatje. 'Ik laat me niet bang maken door deze aanval. Maar als de Deense politie niet zo alert had opgetreden, had ik het niet meer kunnen navertellen.' Vilks staat op een 'Most Wanted-list' van het door al-Qaeda uitgegeven magazine Inspire, sinds hij de profeet Mohammed afbeeldde als een hond. Ook Geert Wilders en de Deense cartoonist Kurt Westergaard staan daarop. 'Misschien konden we dit verwachten, na wat er in Parijs is gebeurd. Maar het is toch wel heel dichtbij. Mijn eerste gevoel was: ik word heel kwaad,' zegt Westergaard. De dader, die geboren en getogen is in Denemarken sloeg zaterdag na middernacht opnieuw toe bij een synagoge in Kopenhagen. Hier schiet hij de 37-jarige Dan Uzan dood. Weer raken twee agenten gewond. Als de politie hem thuis wil oppakken, begint hij weer te schieten. In het vuurgevecht dat dan ontstaat wordt Omar Abdel Hamid el-Husein gedood. Hij bleek al een strafblad te hebben voor gewelds- en vuurwapendelicten en was lid van een bende.

Bron(nen):   AD      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Islam = terreur

 2. Bart

  De intensiteit van jihadistische aanslagen in Europa is al opgelopen naar gemiddeld 1 aanslag per maand

 3. Windows 8

  geboren wel, getogen is hij in de middeleeuwse haatcultuur islam genaamd

 4. Windows 8

  Het einde van elke shitlam aanhanger : in flarden geschoten op het trottoir in een plas bloed
  http://www.liveleak.com/view?i=6a2_1424022309

 5. Windows 8

  Moslims haten moslims maar daar komen ze niet voor op straat :

  22 people killed and over 60 injured.
  “A Shia Mosque in Peshawar came under attack by Taliban. The video shows Shia Muslims being fired at on Friday prayers and seeking cover, moments later a suicide bomber runs into the mosque and detonates himself.
  http://www.liveleak.com/view?i=597_1423922928

 6. Windows 8

  Onderzoeker Ruud Koopmans van het Berlijnse Centrum voor Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek stelt dat in Nederland 45% van de moslims fundamentalist is: iemand die vindt dat maar één uitleg van de koran mogelijk is en het geloof belangrijker vindt dan de Nederlandse wet.
  Verreweg de meeste fundamentalisten staan sterk afwijzend tegenover homo’s en Joden. Deze fundamentalisten vormen het z.g. ‘sympathisantenumfeld’ voor terreurorganisaties, die alleen effectief kunnen opereren dank zij dit sympathisantenumfeld. Onder moslims bestaat brede, stilzwijgende steun voor bijvoorbeeld aanvallen op cartoonisten die worden gezien als beledigers van de profeet. Koopmans: ‘De voedingsbodem bevindt zich in het midden van de samenleving.’
  Daarnaast vindt 11% van de Nederlandse moslims het in bepaalde situaties acceptabel om de islam met geweld te verdedigen. Dit betekent dat er gewoon 100 duizend moslims rondlopen die zeggen: ik ben bereid persoonlijk geweld te gebruiken voor mijn geloof.’

  http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1369183X.2014.935307#.VNe2R-aG-uQ

  • Vogelbeest

   Afhankelijk van welk onderzoek je gelooft. Die die jij hier aanhaalt is een van de laagste. Ik heb ook cijfers van 51% tot 83% gezien die geweld tegen niet-moslims goedkeuren.

   Onze regeringen vertellen dat de overgrote meerderheid van de moslims heel vredelievend is, dus we kunnen het uitleggen als:
   Een overgrote meerderheid van 17% van de moslims is heel vredelievend. Slechts een kleine meerderheid van 83% bestaat uit geradicaliseerde eenlingen die de hele mensheid willen bekeren of vermoorden.

   (in antwoord op Windows 8)
  • MoMeta

   En wat is die één uitleg van de Koran?
   Overigens vinden bij alle kerkgangers in Amerika dat het geloof belangrijker is dan de Amerikaanse wet.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Je hoort mij toch ook niet klagen over moslims in moslimlanden?

    (in antwoord op MoMeta)
    • MoMeta

     Je mist het punt, namelijk dat als je de wetten van je religie voor de wetgeving in dat land stelt, dat helemaal geen probleem hoeft te zijn. Sterker nog, alle (niet seculiere) gelovigen zetten hun religie op 1.

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “als je de wetten van je religie voor de wetgeving in dat land stelt, dat helemaal geen probleem hoeft te zijn. ”
      Ik snap het nu. Jij wil dat het westen volledig bekeert en de Sharia invoert

      (in antwoord op MoMeta)
     • Vogelbeest

      Dat is het grote vraagteken van alle moslim-ellende. Waarom?
      Eerst zijn de ouders van het volk waar we nu last hebben hun eigen dictaturen massaal ontvlucht om zich in het vrije westen te vestigen. Vervolgens gaan hun kinderen en kleinkinderen proberen om de achterlijke dictatuur naar het model van 1000 jaar geleden aan ons op te dringen.
      Alles wat ze hier leuk vinden: Electronica, nutella, mooie vrouwen, auto’s zijn allemaal producten van onze vrije christelijk/atheistische maatschappij.
      Hoewel dat hetgene is wat ze leuk vinden proberen ze hier een achterlijke debiele woestijdictatuur te vestigen.
      1) Wat is daar dan leuk aan?
      2) ga gewoon naar ergens waar je lekker onderdrukt wordt als je dat zo leuk vindt. Keuze aan (moslim of andere) dictaturen genoeg, Maar laat de mensen die vrije keuze wensen met rust.

      (in antwoord op Windows 8)
     • MoMeta

      “ze” “hun”
      Trieste vent.

      (in antwoord op Vogelbeest)
     • MoMeta

      Nee hoor, ik wil vrijheid van religie en die hebben we in Nederland gelukkig. Meer dan in bijv. SA of Pakistan.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Niet lang meer, je kan een middeleeuwse religieuze barbaar nit integreren in een moderne westerse maatschappij.
      Dat heeft nu iedereen al wel door.

      (in antwoord op MoMeta)
     • Windows 8

      Geen probleem toch in een westerse beschaving met hun wortels in het Christendom? Is het hier zo slecht dan ?

      (in antwoord op MoMeta)
     • MoMeta

      Helemaal geen probleem zolang het langs democratische weg verloopt.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Geen probleem, nog een paar aanslagen en de haatreligie wordt aan banden gelegd

      (in antwoord op MoMeta)
   • Vogelbeest

    laat ik hier wel een poneren dat ik die extremistische Amerikaanse christenen net zo debiel vindt als islamistische moslims. Allen vermoorden ze bij mijn weten nog geen onschuldigen uit naam van een sprookjesboek. Dat pleit voor ze. Maar verder zijn ze net zo dom bezig als het soort moslims wat dagelijks net nieuws haalt. Ben ooit eens in discussie geweest met een Amerikaanse creationist. Iemand die gelooft dat de aarde in 7 dagen geschapen is, ca. 6000 jaar geleden. As je dan gewoon met droge ogen durft te beweren dat evolutie nooit bewezen is dan heb je niets meer om over te praten.

    (in antwoord op MoMeta)

Reacties niet toegestaan