10 uur in…Parijs als jood: dat is geen pretje

De joodse journalist Zvika Klein wilde laten zien hoe het is om herkenbaar als jood door Parijs te lopen. Met bodyguard, keppeltje op en een verstopte camera wandelde hij door alle wijken van de Franse hoofdstad. Dat valt niet mee. Hij wordt uitgescholden, nagekeken en bespuugd. Een jongetje vraagt zijn moeder, die een hoofddoek draagt: 'Mama, wat doet die man hier? Weet hij niet dat hij vermoord zal worden?' Klein was bang toen hij door bepaalde wijken liep. Hij vergeleek sommige buurten met de Palestijnse stad Rammalah: 'De meeste vrouwen dragen een sluier of een hoofddoek en de meeste mannen lijken moslims. Overal werd Arabisch gesproken.'

Bron(nen):   Metro       

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat een naar geloof is de islam toch, bah. Je kunt veel over de Heer Wilders zeggen maar wat de islam betreft heeft de Limburgse volksvertegenwoordiger volkomen gelijk. Of niet, ernie?

  • vandehoedenderand

   Maar als de Heer Wilders gelijk heeft, waarom noemt u de islam dan een geloof? Volgens de Heer Wilders is het namelijk een totalitaire ideologie.

   Of u lult maar wat, of de Heer Wilders heeft niet volkomen gelijk. Wat is het nou?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Dat is slechts een mallotige tactiek van de PVV-lijsttrekker om de vrijheid van geloof te omzeilen.

    Om een verdraagzame samenleving te behouden moeten we onverdraagzame ideologieën zoals het nazisme en de islam buiten de deur houden.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Windows 8

    ideologie, religie, … allemaal één pot nat.
    Oude wijn in nieuwe zakken, zelfde doel

    (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. vandehoedenderand

  Overigens heb ik dit filmpje niet nodig om te weten dat antisemitisme weer flink toeneemt in Europa. En we weten allemaal uit welke hoek dit grotendeels komt.

  Ik ben zelf a-religieus, maar we kennen hier in Europa vrijheid van religie en als je dat niet begrijpt, zou je eigenlijk gewoon moeten opdonderen.

  Overigens zeggen die 10-uur-ergens-rondlopen-filmpjes me verder geen reet. Als ik tien uur in een tokkiewijk ga rondlopen, krijg ik waarschijnlijk ook de nodige shit over me heen.

  Het originele filmpje – met die vrouw in NY – is ook al menigmaal te kakken gezet.

 3. Windows 8

  Na de Flair, nu de Mo’h :DDD

  “Het tijdschrift moet ‘sexy’ zijn. Ongepast is dat volgens Bourzik niet. “Mohammed was een sexy man. Hij had zeker negen vrouwen. Om die tevreden te kunnen stellen, moet je wel verdomd sexy zijn. Hij was geniaal. Hij was een geestelijk leider, een huisvader, alles in één. Ik denk dat George Clooney jaloers op hem zou zijn.”

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/02/mohammed_krijgt_sexy_glossy.html

  • Burgermans

   Met een kinderverkrachter, slavendrijver en oorlogsmisdadiger als voorbeeld is het niet gek dat de volgelingen volledig moreel ontsporen.

   (in antwoord op Windows 8)
  • Dead Silence

   Alaaf!

   (in antwoord op Windows 8)
 4. Dead Silence

  Een mooi voorbeeld van een ongelooflijke diffuse tumor die Europa zal doen sterven. Met dank aan onze gutmenschen die ons sverraden hebben.

 5. Oh_Oh_SarCastro

  Ik zie een nieuwe rage ontwikkelen. De 10 uur lopen door XYZ rage. Vinden jullie het ook niet opvallend dat hij zogenaamd 10 uur door Parijs loopt en dat het daglicht vrijwel altijd hetzelfde is.

 6. Bart

  Eens de mooiste stad van het avondland lijkt tegenwoordig op
  Ramallah. Gaat goed hè Europa? Hup links … nog meer vluchtelingen toelaten,
  dit continent MOET kapot.

  • vandehoedenderand

   De beste man zelf zegt op CNN dat dit filmpje NIET voor geheel Parijs staat en ook dat hij eigenlijk erger had verwacht en dat hij in de meeste gevallen met respect werd behandeld.

   Maar ja, dat zie je natuurlijk niet in het filmpje. Nee, dat zie je niet.

   Maakt het niet minder erg natuurlijk, maar jezus fuck, wat is dat met jullie mensen? Moeten jullie altijd overdrijven?

   ‘Avondland’, wtf.

   (in antwoord op Bart)
   • AT

    “stad van het avondland” = lichtstad

    Verder lijkt mij de ophef rond dit filmpje ook wat overdreven. Het suggereert alsof deze man 10 uur lang is bespot, bespuugd en bedreigd. Desalniettemin erg dat dit soort sentimenten leven en ook zo openlijk worden geuit.

    (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan