Tiener in instelling geplaatst, omdat ze geen contact met vader wil

Een meisje van dertien uit het Belgische Veurne wordt volgende week in een jeugdinstelling geplaatst, omdat ze weigert contact te hebben met haar vader. Dat schrijft Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Haar ouders zijn verwikkeld in een vechtscheiding, die al vier jaar duurt. De advocaat van haar moeder vindt het 'onbegrijpelijk.' Liefde kan je niet afdwingen, vindt hij. Volgens de moeder was er nooit een hechte band tussen het meisje en haar vader. 'Feit is dat ze vanaf het begin steevast geweigerd heeft om bij haar papa op bezoek te gaan, laat staan bij hem in te wonen,' vertelt de moeder. 'Mijn meisje wordt nu uit haar warme nest en vertrouwde school weggerukt. Enkel omdat haar vader dat wil.' De vader beweert dan weer dat het meisje 'op ziekelijke wijze' tegen hem is opgestookt. Meer dan honderd ontmoetingen liepen op niets uit. Zijn dochter bleef zonder opgaaf van reden alle communicatie weigeren. Specialisten hebben zich er mee bemoeid, maar telkens als zij vroegen waarom het meisje geen contact wilde, volgde een lange stilte. 'Als ze haar vader ziet, dan draait ze haar rug naar hem toe en zwijgt ze. Ze leest dan in een boek of stort zich op haar breiwerk,' vertelt haar moeders advocaat. De rechter hoopt met de verplichte opname in de instelling te achterhalen, waarom het meisje alle contact met haar vader weigert.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Meer dan honderd ontmoetingen ….”
  Dat zijn dus gedwongen ontmoetingen. Wat een hel voor dat kind.

  • Dead Silence

   Een kind dat har vader niet wil zien is door moeder gehersenspoeld of vader heeft iets gedaan dat het daglicht niet kan verdragen.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Als 100 gedwongen visites er niets aan veranderen gaan e opsluiting er zeker niets aan doen.
    Integendeel, zulke instellingen zijn een broednest voor een later leven van mishandeling en verslavingen.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • marianne martens

     Bizarre oplossing voor een probleem. Dertien jaar, het meisje zou stemrecht behoren te hebben, Rechten van het kind. Rare rechter, er is ook zoiets als een polikliniek of dagbehandeling voor onderzoek. Het meisje is het werkelijke slachtoffer.
     Kom uit een gezin met 5 kinderen waarbij de mannelijke ouder ( zogenaamd deftig ) iedereen in elkaar hengsten en geestelijk vernederden en kwetsten.Drie keer gescheiden.Geen wettelijke bescherming. Er is echt wel wat met Pappie, aan de hand, misschien ook met Mammie wel.

     (in antwoord op Windows 8)
     • E.

      Ik heb een zoon die zich ook zo gedroeg (is nu 20) na een scheiding, maar ik heb hem gelaten (wellicht is hij opgestookt)
      Ik
      weet niet wat ik hem misdaan heb (hij zweeg in alle talen), en heb er
      nog steeds geen contact mee ondanks de rechter mij toendertijd in het
      gelijk stelde voor een omgangsregeling die niet werd nageleefd.
      Ondertussen ben ik later in mijn leven hertrouwd en heb nu 2e zoon waar ik een uitstekende band mee heb.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Het idee dat je geen contact kunt krijgen met een van je
      kinderen is dermate verdrietig en machteloos-makend omdat men vanwege de moeilijkheid nooit eenduidig kunt zeggen : ” wat is er aan de hand” en ” wat kan ik er doen”. Zwaar. Kan helemaal aan de persoonlijkheid liggen, het kan ook ook aan de ” Zweierbeziehung” liggen en aan heel veel andere oorzaken zoals genen en dna. Het is uiterst pijnlijk de andere ouder te kwetsen door geen omgangsregeling toe te staan. Hieruit ontstaat veel leed. Leed gaat niet weg als je elkaar niet ziet.Gelukkig en fijn voor u dat u een goede relatie heeft met uw jongere zoon.
      Was net van plan om mijn eigen verhaaltje eruit te krassen, wij kinderen hadden hele lieve grootouders, buren en onderwijzers, onderling ook. Ook goed geweest. Nu weet ik niet wat ik met het gommen moet?

      (in antwoord op E.)
     • E.

      Het heeft erg lang pijn gedaan, maar ik heb me er mee moeten verzoenen om niet kopje onder te gaan.
      Hij gaat ook niet naar zijn opa en oma die ook de nodige pijn hiervan hebben gehad.
      Ik ben wel blij dat mijn andere jongere zoon een schat van een kind is die weet dat hij een oudere halfbroer heeft, maar deze een keer gezien heeft toen hij 2 jaar was en zich daar niets van kan herinneren.

      (in antwoord op marianne martens)
 2. Har Davids

  Als je als vader zo’n dwangmiddel moet gebruiken, heeft contact niet veel zin. En waarom wordt het kind op deze manier onder druk gezet, en nog wel door de staat.

 3. Kleinpropje

  De moeder heeft het kind gehersenspoeld over de vader, zodat het kind niks met de vader te maken wil hebben.. mijn moeder deed dit ook.. ik was ook bang van mijn vader als klein kind. mijn moeder vertelde nare verhalen wat helemaal niet waar blijken te zijn. mijn moeder wou ons opvoeden en mijn vader mocht er niks meer mee te maken hebben, want mijn moeder had een nieuwe vriend die ze als vader wilde hebben voor ons.. mijn vader wilde gewoon contact met zijn kinderen.. en mijn moeder deed er alles aan om dat tegen te houden.. ik ben er nu net een jaar achter dat de waarheid van wat mijn moeder jarenlang heeft verteld allemaal leugens zijn en zelfs de instanties werken mee aan ouderverstoting. Ik heb hierdoor veel schade gehad, en nu nog steeds heb ik daar veel last van.. kinderen horen met beide ouders op te groeien, ook al ben je gescheiden.. vertel je kinderen geen leugens over de andere ouder…

 4. Zonnetje

  Art. 12,13,14,en 16 van de Rechten van het kind worden hier geschaad!!

 5. zo_maar

  Wat zielig voor dat meiske. Of ze nou opgestookt is door haar moeder, of dat haar vader zo’n naarling is. Zo ga je toch niet met kinderen om.

 6. harrr

  ook hier zullen we niet alles weten, elk verhaal heeft meerdere kanten, vaak lezen we er maar 1

 7. de rechter

  het is al schandalig alleen al dat de moeder aangeeft dat haar dochter 4 a 5 jaar geleden al! (toen was ze amper 7 jaar) contact met haar vader weigerde! dit mag je als ouder NOOIT toelaten. Zo vervreemd het kind inderdaad. Een elke rechter zal naderhand beslissen die relatie te herstellen zelfs als gaat dat deels ten koste van de opslorpende relatie met de moeder. van 100% moeder naar 50% of minder om haar toestand te verbeteren. slechter gaat ze daar zeker niet van worden, volgens mij zelfs gelukkiger.

Reacties niet toegestaan