Veel lof voor optreden Aboutaleb op CNN

Aboutaleb vertelde gisteren in een interview op CNN over zijn kijk op moslimextremisme. Wereldwijd konden zijn opmerkingen op veel lof rekenen, schrijft Metro. In het gesprek haalde hij zijn tijd als tiener aan. 'Ik weet hoe het is om in armoede te leven. Vijftien jaar van mijn leven bracht ik door in armoede in Marokko. Wandelend zonder schoenen en met maar één maaltijd per dag. Ik ben blij met de kansen die ik in Nederland kreeg.' Hij accepteert niet dat armoede leidt tot terrorisme. 'Je moet in jezelf investeren, daarmee investeer je ook in de maatschappij. Als je er liever voor kiest om in Jemen een kalasjnikov op te pakken, hoor je niet tot de wij-samenleving en kan je beter vertrekken.' De Rotterdamse burgemeester is door president Obama uitgenodigd in Washington. Hij is de eerste moslimburgemeester van Europa. 'Daardoor kan ik dingen zeggen die andere collega’s in Europa en Amerika niet kunnen zeggen.'  

Bron(nen):   Metro       

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Point

  De Islamisering van de wereld gaat goed! De president van Amerika en de burgemeester van Rotterdam geven het goede voorbeeld. Nu alle christenen nog. Maar we komen er wel!

  • Vogelbeest

   Aboutaleb kiest voor Westerse normen en waarden. De religie van iemand die Westerse normen en waarden kiest zal me een zorg zijn.

   (in antwoord op Point)
 2. Point

  Als je nu nog niet op de Partij van de Allochtonen stemt dan ben je echt een looser!

 3. Guest

  Aboutaleb kiest duidelijk voor Westerse normen en waarden. De religie van iemand die Westerse normen en waarden voorstaat doet er niet heel veel toe.

 4. Burgermans

  Waren er maar meer moslims zoals de Heer Aboutaleb en minder zoals Mohammed Bouyeri.

  • Chelly

   Ja, alle lof voor Ahmed Aboutaleb.

   Waren er maar meer zoals hij en minder, minder zoals Ahmed Marcouch (taqiyyaende doublespeaksalafist) Khadija Arib (werkt voor een islamitische dictator, Mohammed VI), die twee uitgetreden PvdA-Turken, Brahim Bourzik, alle haatimams en andere beroepsmoslims die dromen van meer sharia.

   (in antwoord op Burgermans)
 5. VerzetIsZinloos

  De man was asielzoekers. Tja, bij de partij van de asielzoekers zat je dan goed. Ik stem nooit meer op die partij als autochtoon. Sowieso al niet meer. Als dit het goede voorbeeld is. Wij arme autochtonen zijn losers. Erg slim moet je hier ook niet zijn. Je moet wel doen wat de werkgevers zeggen. Blijkt vandaag maar weer eens. De top verdient veel te weinig, maar de onderlaag eist te veel. We moeten eens een lager loon gaan eisen en langere werkdagen. Is kijken of werkgevers dan tevreden zijn.
  Werknemer worden is geen keus. Das een plicht.

 6. AT

  Je weet toch, we hebben gewoon de gerste burgermeester in Rotterdam.

Reacties niet toegestaan