10 voorbeelden van seksistische wetgeving

Overal ter wereld zijn er wetten die vrouwen discrimineren. Hieronder 10 voorbeelden verzameld door Vlaams opinieblad Knack. 1. Op Malta is een man niet strafbaar als hij een vrouw ontvoert en daarna met haar trouwt. Deze wet bestaat ook nog in Libanon. 2. Een man mag in Nigeria zijn vrouw slaan als de tik bedoeld is om haar te corrigeren. 3. In Iran telt de vrouw als getuige in de rechtbank voor een halve man. Als er twee getuigen nodig zijn, moeten er dus vier vrouwen verschijnen. Zij moeten bovendien elk vergezeld zijn van twee mannen. 4. Congolese vrouwen mogen geen handel drijven zonder toestemming van hun man. 5. In Kenia is een wet aangenomen die polygamie toestaat, ook als dat tegen de wil van de eerste vrouw is. 6. Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen geen auto mogen rijden. 7. In Israël mag een vrouw wettelijk gezien niet zomaar een man verlaten, andersom mag wel. 8. Een kind krijgt lastiger het Amerikaanse staatsburgerschap als de moeder niet-Amerikaans is en de vader wel dan wanneer het andersom zou zijn. Er is namelijk een handgeschreven brief van de vader nodig, die financiële steun garandeert. 9. In sommige gevallen mogen vrouwen in India verkracht worden. In de wet staat: 'Wanneer het slachtoffer onder de 15 jaar oud is of wanneer de echtgenoot de dader is, is er geen sprake van verkrachting.' 10. In Rusland vindt men 'harde, gevaarlijke of ongezonde' arbeid niets voor vrouwen. In de wet zijn 456 soorten werk opgenomen die daar onder vallen, zoals treinbestuurder of brandweerman.  

Bron(nen):   Knack      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Islam allows a man to have intercourse with his slave woman, whether he has a wife or wives or he is not married…Whoever regards that as haraam is a sinner who is going against the consensus of the scholars.

  http://wikiislam.net/wiki/Rape_in_Islam

 2. marianne martens

  zou tijd kunnen worden om een leger van vrouwen te organiseren over de hele wereld uit alle culturen en bij het uitvaardigen van niet nadelige wet t.a.v. vrouwen, in welk land dan ook verzamelen en gewoon acties. Nederland blijft trouwens een tamelijk achterlijk land door nog steeds NIET hetzelfde loon uit te betalen als onze schatten van mannen.

  • Windows 8

   ” leger van vrouwen te organiseren ”
   Ik ben pro 😀

   http://www.therooster.com/blog/female-israeli-soldiers-give-new-meaning-serving-your-country

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    goede web,dank,bedoelde een social -society leger tegen onrecht en miskenning. Maar al die woorden durf ik bijna niet meer neer te pennen.

    (in antwoord op Windows 8)
  • Michiel

   Als je evenveel ervaring hebt als je schat van een man en evenveel uren werkt in dezelfde baan krijg je precies hetzelfde salaris. Vrouwen werken meer deeltijd, hebben minder ervaring en kiezen voor banen die minder betalen. En maar zeuren over achterstelling.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Zal eens precies wat zeggen over uw denigreerde antwoord. uw antwoord bewijst dat u het niet begrijpt dat zowel mannen als vrouwen door de opvoeding van kinderen,mantelzorg, ziekte of andere oorzaken minder gaan werken, waardoor zo wie zo de door- en -rotte selfie/ ego steeds minder voor behoeft te betalen en er ook geen klap begrip voor op kan brengen waardoor deze samenleving ook zo verhardt. Zal zeggen dat mijn partner en ik tot de hogere werkklasse/opleiding behoren. Er is nog steeds een groot verschil in dezelfde uren en de uitbetaling. We geven ook veel aan goede doelen. U ook? Betwijfel het ergste gezien uw commentaar. Knip op de beurs?

    (in antwoord op Michiel)
 3. harrr

  check ook de NLvoogdij en alimentatie wetten eens en ga dan zeuren over seksistische wetten in andere landen…..

Reacties niet toegestaan