Drie slimme Londense schoolmeisjes zijn op weg naar Syrië

Drie schoolmeisjes, twee van vijftien en een van zestien, zijn dinsdag naar Turkije gevlogen vanaf het Londense vliegveld Gatwick. Vermoed wordt dat ze op weg zijn naar Syrië om zich daar bij IS te voegen. Scotland Yard is naar ze op zoek. Kadiza Sultana van 16, Shamima Begum van 15 en een onbekend meisje dat eveneens 15 jaar is, zaten op de Bethnal Green Academy School en behoorden er tot de beste studenten. De drie zijn vriendinnen en ook goed bevriend met een meisje dat in december naar Syrië is vertrokken. Op dinsdagochtend hebben ze voor het laatst contact gehad met hun familie. Ze hadden goede redenen om een dag van huis te zijn. Pas in de avond en de ochtend erna werden ze vermist. Politiecommandant Richard Walton vertelt: 'We zijn bezorgd over het aantal meisjes en vrouwen dat naar Syrië is gegaan of het van plan is. Het is een extreem gevaarlijke plaats en hun leven wordt enorm beperkt. Het is niet ongewoon dat ze het huis niet mogen verlaten.' Als ze er eenmaal zijn is de kans op terugkeer erg klein. Daarom hoopt de politie ze nog in Turkije terug te vinden. 'We zoeken contact via de Turkse media en sociale media in de hoop dat ze de boodschap ontvangen en terug willen komen naar hun bezorgde families.' Eerder al werd bekend dat moslimextremisten schoolmeisjes geld aanbieden om te trouwen met IS-terroristen in Irak en Syrië. Ook stuurt IS geld naar onder meer Groot-Brittannië om de reiskosten te vergoeden voor tieners die zich willen aansluiten bij de terreurgroep.

Bron(nen):   Daily Mail      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Slim.

 2. RP Geniet

  IS pooierij, blijkbaar zijn moslima’s voor een paar pond extra zelfs bereid om naar Syrie af te reizen voor ‘hand en spandiensten’

 3. Likoed Nederland

  Weer een bewijs dat het niet alleen maar ‘kanslozen’ zijn die zich aansluiten bij IS.

 4. IwanovKapotjeplov

  3 toch niet zo slimme Londense schoolmeisjes dus.

 5. Vogelbeest

  Thuis mogen ze van hun ouder niet tot 03.00 uur ‘s nachts uitgaan. Dus om die beperking te omzeilen sluiten ze zich aan bij de islamitische “strijd” waarbij hun bijdrage gaat bestaan uit N-o-o-i-t meer het huis uit en minimaal 3x per dag verkracht worden door een viagra slikkend pubertje met een machinegeweer. Totdat ze natuurlijk zwanger en dik zijn en hij een nieuw pubertje gaat zoeken om te bezwangeren.

 6. Windows 8

  mogen 15-jarigen alleen reizen?

 7. Xander

  Fokvee hier of fokvee daar? Doe dan maar daar, scheelt hier in Europa geïmporteerde ellende! Een overgeschilderde rotte appel blijft een rotte appel.

 8. Burgermans

  Hoe kun je in Godesnaam schrijven dat meisjes die naar een vrouwenonderdrukkend regime het Midden-Oosten vluchten slim zijn, Jeanette?

 9. jantje

  Zitten er misschien loverboys achter?

 10. Pietje_Precies

  Er is gewoon iets heel erg mis in het hoofd van de islamitische bevolking, althans van een substantieel deel daarvan. Wanneer is het moment dat we dat nou eens formeel gaan erkennen.

 11. DoubleUC

  Zie hier het mooie proces van ‘natuurlijke selectie’ zich voltrekken.

Reacties niet toegestaan