Alcoholistische beren kicken af in Roemenië

Twee aan alcohol verslaafde beren die leven in een Russisch restaurant, gaan afkicken in Roemenië. Dat berichtte de BBC woensdag. De dieren zouden verslaafd zijn geraakt doordat ze vaak drankjes kregen toegestopt door klanten.

De Russische rechter besloot eerder deze maand dat de beren in maart weggehaald moeten worden bij hun baasje. Hij hield de dieren twintig jaar lang in smerige kooien in zijn restaurant in Sotsji. Dronken klanten gooiden er drankjes naar de beren, zei een activiste eerder tegen The Independent. Die gaan zich dan 'grappig' gedragen.

Een berenopvang in Roemenië heeft inmiddels aangeboden de dieren te helpen met afkicken, maar het vervoer moet nog geregeld worden. De twee beren wonen ondertussen nog steeds bij hun voormalige eigenaar. ,,Er ligt een bevel van de rechtbank om ze weg te halen, maar ze kunnen in Sotsji nergens worden opgevangen'', zei het hoofd van een dierenrechtenorganisatie tegen de BBC.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Hoe maak je beren dronken door er “drankjes naar te gooien”?

 2. RP Geniet

  ,,Er ligt een bevel van de rechtbank om ze weg te halen, maar ze kunnen in Sotsji nergens worden opgevangen”, zei het hoofd van een dierenrechtenorganisatie tegen de BBC.
  Goh kan zo maar in Nederland zijn ipv van in Roemenië.

 3. Dead Silence

  De foto past wel goed bij het artikel. Chapeau.

Reacties niet toegestaan