Jihadi John was vroeger een brave schooljongen

Gisteren werd bekend dat Jihadi John de west-Londense Mohammad Emwazi is. Het contrast tussen de meedogenloze beul uit de onthoofdingsfilmpjes van IS en de brave jongen op de klassenfoto is groot, schrijft Het Laatste Nieuws. Op zesjarige leeftijd verhuisde Emwazi van Koeweit naar Groot-Brittannië. Buren omschrijven hem als een 'rustige, leergierige jongen.' Ex-klasgenoten kunnen nauwelijks geloven dat hij de IS-beul is. Hij werd gezien als een 'braaf kind', speelde mee in toneelstukken op school en was een groot fan van Manchester United. Een van hen vertelt volgens de Daily Mail: 'Hij was een van de sportieve jongens. Hij was populair.' 'Ik kan niet geloven dat hij deze persoon geworden is', zegt een andere oud-klasgenoot. Hij leek gewoon een normaal kind en er was geen enkele aanwijzing dat hij de persoon zou worden die hij nu is.' Ook op de middelbare school was hij volgens leraren 'toegewijd, hardwerkend, alles wat je van een student kan verwachten.' Wel begon hij zijn geloof belangrijker te vinden en meer islamitische kleding te dragen. Maar pas op de Universiteit van Westminster begon zijn gedrag echt te veranderen. Hij bezocht andere moskeeën en werd beïnvloed door radicale moslims. Zijn ouders zouden lang niet hebben geweten waar hun zoon was. Een vriend van de familie noemt zijn vader, die taxi-chauffeur is, 'een van de meest goedaardige mannen ter wereld.' 'Zijn moeder is ook heel aardig, ik ben er niet goed van', zegt hij volgens The Mirror. 'Het is een hele lieve familie.' Emwazi reisde in 2012 af naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Hij werd toen al langer verdacht van vermeende terroristische activiteiten.  

display

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  En hoeveel, met ambities, lopen er hier nog rond?

 2. Burgermans

  Overal ter wereld maakt de islam van brave schooljongens gewetenloze beulen.

 3. Windows 8

  Iedereen was ‘braaf vroeger. De islam is het gif.

 4. Windows 8

  @Jeanette “schrijft Het Laatste Nieuws”
  Ik zie toch echt de kop van de Daily Mail, jij niet?

 5. Anton van Haasteren

  Het was zo een aardige jongen.

 6. Windows 8

  “Jihadi John’s old university was a ‘hotbed of radicalism where students celebrated 9/11’, claims ex-pupil – and hate preacher was even due to speak there last night”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2970443/Jihadi-John-s-old-university-hotbed-radicalism-students-celebrated-9-11-claims-ex-pupil-hate-preacher-speak-TONIGHT.html

  “So, were these ‘beautiful, kind-hearted young men’ corrupted by MI5 as well? Hours after Muslim campaigners blame Jihadi John’s beheadings on British Intelligence, ISIS murder ‘spies’ in Iraq ”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2970818/Hours-CAGE-blame-Jihadi-John-beheadings-British-Intelligence-ISIS-murder-spies-Iraq.html

 7. Dead Silence

  Ieder kind wordt geboren als een braaf jongetje of meisje. Vervolgens wordt het verziekt door overtuigingen, in dit geval de islam met hulp van volwassenen. Kijk maar eens omje heen.

 8. Likoed Nederland

  Daar gaat opnieuw de linkse mythe naar de knoppen dat maatschappelijke achterstand de oorzaak zou zijn van radicalisering.
  It is the islam, stupid.

  • VerzetIsZinloos

   Er sneuvelen zoveel mythes 😉
   Ik las net dat ze in 1977 nog koppensnelden voor de laatste keer in Frankrijk.
   Dus zo bijzonder is het niet.
   En wij hoeven niet bang te zijn.
   Amerika weet wat die doet.
   Het kan niet anders meer zijn dan dat Amerika ook IS is.
   Ik zou me toch lelijk vergissen als dat niet zo is.
   Niks islam. Dat kunnen ze niet. Daar is te veel rommel voor gemaakt.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
 9. Janneke van Vught

  De islam is geen vredelievende godsdienst, en ik ben klaar met het te roepen dat de goede onder de kwade leiden want de goede staan er bij en kijken er naar.

  • Heldoppantoffels

   Helaas ben ik het steeds meer met deze stellingen eens. Ergens begin ik te geloven dat er geen uitweg meer is en dat een grote confrontatie tussen moslims en westerlingen er aan staat te komen.

   Er zijn naar mijn mening twee mogelijkheden:
   1 Gematigde moslims gaan met grote spoed het debat aan met anderen in de eigen geloofsgroep om radicalisering een halt toe te roepen. Vrouwen emancipatie zou ook bijdragen.
   2 Gematigde krachten doen geen ruk, zoals bijna nu het geval is. In dat geval voorzie ik vreselijke scenario’s waarin er een flinke burgeroorlog door Europa zal gaan.
   In geval 2, dan liever nu die confontatie dan over 20 jaar…om voor de hand liggende redenen.

   (in antwoord op Janneke van Vught)

Reacties niet toegestaan