Blunder in Heineken-film: Verkeerde bierflesjes

Wat het productieteam van een speelfilmproducent allemaal voor elkaar krijgt valt nooit zo op - totdat het mis gaat. En de blunder die nu gemaakt is valt heel erg op, want het gaat om de bierflesjes in de Amerikaanse speelfilm Kidnapping Mr. Heineken met Anthony Hopkins in de hoofdrol. In de film wordt bier gedronken uit groene flesjes maar in Nederland werd in 1983, toen Heineken werd ontvoerd, nog uit bruine flesjes gedronken. Bierfanaat en Heineken-verzamelaar Patrick Bennis: "Het is een bizarre fout, omdat de makers van de film op de allerkleinste details hebben gelet. Zelfs de politieauto's zijn van het model dat in het ontvoeringsjaar rondreed. In 1983 werden er in Nederland alleen bruine pijpjes Heineken verkocht en geen groene zoals in de film is te zien. Al met al een blunder van de bovenste plank." Bennis zei dit in de ochtendshow Tim In De Morgen van Radio 10. De redactie van de show had de fout ontdekt en Bennis om opheldering gevraagd. Bennis: "De flesjes die Heineken naar het buitenland exporteerde zijn altijd al groen geweest. Het productieteam heeft dat over het hoofd gezien. Dom!" De makers van de film hebben het niet makkelijk. Peter R. de Vries, op wiens boek de film gebaseerd is, komt niet naar de première in de VS omdat hij ontevreden is over de film. Volgens hem kloppen de getoonde feiten niet met de werkelijkheid. En Amerikaanse recensenten hadden geen goed woord over voor de film, die een banale vertoning zou zijn vol cliché's en dooddoeners. In Nederland gaat de film in juni in première.

Bron(nen):   AD      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Volgens hem kloppen de getoonde feiten niet met de werkelijkheid.”
  Peter kent misschien het verschil niet tussen film en docu?

 2. Burgermans

  Wat erg!

 3. Peter van de Kerkhof

  Als een groen of een bruin flesje al een blunder is, hoe zou je het noemen als een Grolsch flesje was getoond?

 4. Anton van Haasteren

  Vraag me af of het niet een marketing beslissing is geweest. Groene bierflesjes zijn internationaal bekend als Heineken. Het is gewoon extra reclame zowel voor de film als voor het merk.

 5. DoubleUC

  Wat een wereldnieuws zeg! Wow… méga importance!!!! …. een groen flesje ipv een bruin! Licht het voltallige kabinet in, houd spoedberaad… IN VREDESNAAM … DOE IETS! !!!

 6. MrBaum

  Welnee, er zijn bewust groene flesjes gebruikt en ze wisten dit al lang maar maken dit met opzet vlak voor het uitkomen van de film bekend om de aandacht op die flesjes te vestigen. Het is gewoon productplacement. Doorlopen a.u.b.

 7. Guest

  Peter R. de Vries; Er klopt geen van Hout die film.

Reacties niet toegestaan