100 jaar vrouwelijke schoonheid in Noord- en Zuid-Korea

In de vierde editie van de serie '100 jaar schoonheid' is in een filmpje van een minuut te zien hoe de vrouwenmode door de jaren heen veranderde in Noord- en Zuid-Korea. Model Tiffany Lee begint stijlvol en ingetogen in 1910, wordt uitbundig in de swingende jaren 60 en eindigt met een moderne look. Vooral wanneer het land in de jaren vijftig verdeeld wordt door de oorlog, verandert haar stijl. Terwijl de Zuid-Koreaanse vrouw de mode van de westerse wereld kopieert, blijft de Noord-Koreaanse in het verleden hangen.

Bron(nen):   The Independent      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  In 2015 zijn ze in het noorden al blij als ze even geen honger hebben.

  Westerse coalities hebben “democratie” gebracht in vele landen die dat helemaal niet wilden en daar ook helemaal niet mee om kunnen gaan.
  Zuid-Korea bewijst dat ze uitstekend met democratie kunnen omgaan.

  Wanneer komt er eens een Navy-Seal die een kogel door het hoofd van die dictator jaagt? Wanneer gaat zelfs Nederland met zijn grote moralistische mond eens echts iets d-o-e-n om concentratiekamp Noord-Korea te bevrijden?

  • al

   ik geloof dat alle verandering van binnen moet komen. Vanuit het volk. Vanuit buiten dingen opleggen aan een volk wat er niet klaar voor is zal niemand helpen. Militair ingrijpen in afgrijselijke regimes? Dan kunnen we 90% van de wereld aan gaan vallen. Is dit zowiezo onze taak? Laten we ons eerst op ons eigen kikkerlandje richten. al moeilijk genoeg.
   “We”zijn graag moralistisch bezig, maar zijn zelf ook niet zo moraal. Tov de rest van de wereld echter…Valt het hier reuze mee.
   Een leider doden in NK heeft ook geen enkel nut, je ontketend een oorlog en er komt gewoon een nieuwe despoot aan de macht die de vinger al op de knop heeft om wraak te nemen. Doelloos geweld zonder plan heeft geen enkel nut en is alleen maar contra productief
   Het is beter om de wereld op een positieve manier te laten zien hoe het moet naar mijn mening. Men moet net als ons willen worden, uit vrije wil. Kost minder en is beter voor iedereen

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Verzet van binnenuit kun je wel vergeten na 3 generaties onderdrukking en indoctrinatie op een niveau waar een bekende Oostenrijker van een jaar of 70 geleden jaloers op zou worden.

    (in antwoord op al)

Reacties niet toegestaan