Alle mensen die deze wapenwinkel binnenstappen, bedenken zich

In het centrum van New York is een wapenwinkel geopend. Niets bijzonders op zich, behalve dat iedereen die er binnenstapt onverrichter zake weer naar huis gaat. Sterker nog: de bezoekers zijn er van overtuigd dat ze nooit meer een wapen willen. Aan elk pistool in de winkel hangt een label waarop de bloederige geschiedenis van het wapen wordt beschreven. Zo leert een klant tot zijn ontzetting dat het wapen dat hij op het oog heeft, gebruikt werd om een bloedbad aan te richten op een school.
Een andere klant komt te weten dat een negenjarig jongetje met dat type wapen zijn moeder per ongeluk doodschoot. Een voor een schrikken de klanten als ze de geschiedenis horen. Ze bedenken zich en vertrekken zonder iets te kopen. De organisatie 'States United To Prevent Gun Violence' die het experiment bedacht, wil mensen bewust maken van de gevaren van wapens. 'Mensen denken dat ze zich veiliger gaan voelen met een wapen op zak maar dat is niet zo.'

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Fake uiteraard.
  Zij die wel over gingen tot aankoop zijn er uit geknipt.

  • ernie

   Jij kan het weten, want jij was er een van, maar helaas kunnen we jou niet zien… waar ga je je machinepistool leegknallen?

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Gekke Ernie, ik woon toch niet in de US?

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     nou en? als diepgestoorde copycat kun jij toch wel Alphen nadoen in Katwijk… bijvoorbeeld wanneer je je 1persoonspizza niet meer kunt betalen? Daarvoor hoef je niet in de US te wonen als mataklapper…

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Bah, pizza. Dat is junkfood. Ernie toch …

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      a. je weet niets van pizza, maar heb je ervan als je de hele dag met een scherm voor je kop loopt.
      b. dus jij kookt voor jezelf een hele keurige maaltijd elke dag? Tjonge! en daarna gaat er 1 bordje, 1 glaasje, 1 vorkje, 1mesje in de vaatwasmachine? Gezellie en gelachen dat we hebben! En we waren met zijn enen en kwamen stoelen tekort. Zielepoot!

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Leuke feestjes daar bij jou …

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      inderdaad! en triest zo alleen feestvieren bij jou

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Jij kan niet weten hoe ik feest.
      Je kan dus alleen maar je eigen feestjes beschrijven en dat heb je net gedaan.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      ik weet meer van jou dan je lief is…
      1 pansmaaltijd
      1 bordje
      1 mesje
      1 vaatwasser
      troosteloos alleen…. dat ben je!

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Je eigen situatie op anderen projecteren is niet ‘weten’ Ernie.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      hihi… jij bent zelfs zó alleen en dom dat je niet eens weet dat ik op zijn minst altijd Bert heb…

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Bert verdwijnt na de opnames en alles wat er overblijft is …
      Je versleten badeendje.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      let je wel op je schermpje? stel je voor dat ze niet doen wat ze moeten doen….

      (in antwoord op Windows 8)
     • Diederdick

      Jongens, neem een kamer.

      Dit homo-erotisch om elkaar heen draaien doet me zo denken aan Geer en Goor…

      Trouw elkaar desnoods maar verdwijn een tijdje van
      deze site.

      Vermoeiend…

      (in antwoord op ernie)
     • Japie

      Mee eens, Diederick! Wat een trieste bitchfight zeg!

      OT;
      Guns don’t kill people, people kill people.

      If guns are outlawed, only outlaws will have guns

      (in antwoord op Diederdick)
     • John_Rambo

      Moet je tegen de wouten zeggen, die een gek een wapenvergunning geeft, welke hij dan gebruikt in een winkelcentrum.

      Niet met argumenten komen, maar alleen met beledigingen? LOSER!!!

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Jij schrijft: “Wist je dat er in Amerika iedere dag 3 onschuldige mensen doodgeschoten worden door de politie?”
      Dat is erg genoeg, maar wist jij dat er in Amerika dagelijks meer dan tien keer zoveel mensen met vuurwapens worden vermoord door niet-politiekogels? Geen verdwaalde kogels, maar gericht geschoten… Het is gewoon niet waar wat je beweert. Je liegt bewust of zuigt nonsens uit je duim minstens met een factor tien.
      Wist jij dat (cijfer 2012) er per dag in de US meer moorden worden gepleegd dan in de hele UK per jaar? En in de UK hebben de mensen niet het recht om met wapens op zak rond te lopen en de politie vaak ook niet… en ja daar zijn ook enge buurten.
      Wist jij dat ondanks/dankzij de “vrije wapens” en het repressieve rechtssysteem de US tot de top tien hoort van de landen waar de criminaliteit nog steeds het hardste stijgt?

      En zo zijn er nog tig feiten die niet in jouw wapenkletterende brein passen… gewoon ff je ogen opendoen ipv Rambo spelen en dom met woordjes van 1 lettergreep brabbelen!

      (in antwoord op John_Rambo)
     • John_Rambo

      Als je een wapen koopt, dan moet je natuurlijk wel compleet geschift zijn, en gelijk op zoek gaan naar een kleuterschool, om je wapen op de weerloze kindertjes leeg te knallen.

      De wapens die al in omloop zijn, zouden niet verdwijnen bij een verbod, en in het ergste geval in het criminele circuit verdwijnen.
      In Nederland hebben we ook een verbod, maar het helpt niet erg om schietpartijen te voorkomen, of wel?
      Iedere crimineel kan binnen een uur aan een wapen komen in Nederland, ondanks alle wetten.
      Waarom mag ik er geen, om me tegen hen te weren?
      Als je in Amerika kenbaar maakt dat je tegen wapens bent, weet ik zeker dat je niet meer rustig slaapt in sommige buurten. Sommigen zullen zich in ieder geval helemaal niks aantrekken van een verbod, en al helemaal niet van zulke foto’s.

      En gaat het bij die wet eigenlijk écht erom, om ons tegen elkaar te beschermen?
      Of wil de wetgever vooral de burger weerloos maken?
      Hitler ontwapende ook eerst de burger.
      En Amerika schijnt ook hard dezelfde kant op te gaan.
      Wist je dat er in Amerika iedere dag 3 onschuldige mensen doodgeschoten worden door de politie?
      Niet door verdwaalde kogels of zo. Maar echt gericht geschoten. Dat zijn er meer dan er om het leven komen door kogels van criminelen, of acties van terroristen.
      Moet de politie dan niet verboden worden?
      Goed voor je gezondheid zijn ze in ieder geval niet.

      Je kunt net zo goed labels aan hamers (waar iemands hersens mee in is geslagen), en slagersmessen (waar een klein baby’tje mee is gedood), in een winkel hangen.

      Wapens zijn gereedschap. Net als met messen of hamers kun je er verkeerde dingen mee doen.
      Maar als je er alleen verkeerde dingen mee kunt doen, waarom is een wapen dan opeens goed als je een bepaalde pet op hebt?

      Het is heel makkelijk mensen te laten denken wat je wil. Ze doen het dagelijks. Zet gewoon een foto van een hulpeloze huilende baby erbij, waar dat wapen op is gericht, en mensen lopen kotsend weg. Maar hetzelfde zou je kunnen bereiken als in een showroom bij auto’s, foto’s gaat plaatsen van ongelukken met kinderen. Of babypoppen onder de wielen leggen in de showroom, met heel veel nepbloed, en kippendarmen en zo.

      Als ik een cirkelzaag of boormachine heb, trek ik de stekker eruit, en leg het niet binnen bereik van kinderen. Anders krijg je ongelukken, zoals afgerukte armpjes, en hoofdjes met gaten erin en zo. Straks eens bij de Gamma kijken naar zulke foto’s bij het gereedschap, want ik weet zeker dat er veel van die ongelukken gebeuren.

      (in antwoord op ernie)
     • AT

      “Wapens zijn gereedschap. Net als met messen of hamers kun je er verkeerde dingen mee doen.”

      Dit is zo’n veelgebruikte drogreden. Een wapen is een gereedschap met als enige doel, doden. Een hamer is om een spijker in hout te slaan.

      “En gaat het bij die wet eigenlijk écht erom, om ons tegen elkaar te beschermen? Of wil de wetgever vooral de burger weerloos maken?
      Hitler ontwapende ook eerst de burger.”

      Je klinkt hier iets te veel als een Amerikaanse copycat; dit zijn precies de stellingen die Amerikanen gebruiken. Ondertussen zien ze niet dat het gebruik van een wapen bijna de enige methode is die Amerikanen gebruiken om conflicten op te lossen. De politie is schietgraag, de overheid stort zich graag in gewapende conflicten en burgers trekken een wapen als ze ruzie hebben. Het gebruik van wapens wordt als ‘normaal’ ervaren. In NL is wapenbezit verboden om dit te voorkomen, niet om te zorgen dat de burger onderdrukt kan worden.

      Vind je werkelijk dat het wapengeweld in Nederland dusdanig hoog is dat iedereen zich er tegen moet beschermen door een wapen te dragen? Komt dat door de berichten over liquidaties in Amsterdam? Heb je goed zicht op de cijfers mbt gewapende criminaliteit vs wapenregulering? Brazilië en de VS zijn niet bepaald veiliger dan NL. Het enige goede voorbeeld is Zwitserland, maar dat is weer een ander geval aangezien mensen daar op hun 20e training krijgen, en eigenlijk oproep soldaten zijn. Dit zou voor mij de enige acceptabele vorm zijn.

      Waarom ik tegen legaal wapenbezit ben is omdat een samenleving dan volgepompt wordt met wapens waar de wapenindustrie fors geld aan verdient. Vervolgens verliezen we weer controle over wat er met deze wapens gebeurt. Dit filmpje tracht aan te tonen wat het gevaar is; je kunt rationaliseren over veilig opbergen, training of wat dan ook. Er komt het moment dat die gefrustreerde tiener wel de kluis van pappa openbreekt en met een geweer naar school gaat. Criminelen komen ook nog makkelijker aan een wapen en kunnen er ook ongestoord mee rondlopen.

      (in antwoord op John_Rambo)
 2. drfeelgood

  In Zwitserland heeft iedere man boven de 18 zijn dienst mitraieur en handvuurwapen na diensttijd thuis!
  In dat land gebeuren de minste moorden van de hele wereld, rara.

  • bjhs

   Graag met bronnen. Ik word een beetje tam van alle reacties van mensen die hun mening brengen als een feit; om over het gezeik van ernie en windows nog maar te zwijgen.

   in de wapendiscussie krijgen tegenstanders van liberale wapenwetten vroeg of laat altijd dat ene voorbeeld te horen dat de bezwaren lijkt tegen te spreken: Zwitserland. Zwitserland is één van de landen met de meeste wapens in omloop ter wereld. En er gebeurt bijna nooit iets.

   Een goed voorbeeld?

   Nee. Om te beginnen krijgt in Zwitserland iedere man na de vervulling van de dienstplicht een wapen mee naar huis. De bevolking wordt dus actief door de overheid bewapend, en iedere Zwitser krijgt een maandenlange cursus waarin hij onder andere leert met dat wapen om te gaan. Dit is iets heel anders dan zomaar toestaan dat onder iedere counter een doorgeladen wapen ligt.

   Overigens zijn deze wapens bedoeld om in geval van een invasie of een oorlogsdreiging, de manschappen snel paraat te hebben. In Zwitserland is elke man tot een bepaalde leeftijd nog oproepbaar. Dat betekent dus dat er alleen munitie uitgedeeld hoeft te worden.

   Ja, het moet gezegd worden; Zwitserland is een relatief veilig land. Maar dat geldt ook voor Nederland. Het aantal overvallen in Zwitserland en Nederland isongeveer gelijk, terwijl in Zwitserland ongeveer twee keer zo vaak wordt ingebroken. Opvallend is verder dat het aantal vuurwapendoden in Zwitserland ongeveer twee keer zo hoog* is als in ons land.

   bronnen: http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/statistics/Homicide/Homicides_by_firearms.xls

   http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/85365-veiligste-landen-ter-wereld-in-2012.html

   http://sargasso.nl/vuurwapendoden/

   (in antwoord op drfeelgood)
 3. drfeelgood

  Als criminelen weten dat iedereen wapens in huis heeft (noem texas bijvoorbeeld), hoeveel criminelen zullen dan nog woning overvallen plegen?
  Texas is ook een goed voorbeeld, minste moorden van de hele vs!
  En hoogste wapenbezit per hoofd van de bevolking van de hele wereld!
  En vraag nou niet steeds om links, google het zelf maar, zijn feiten die ik opnoem.
  Ik ben een paar maand geleden 2 inbrekers met een bijl te lijf gegaan (weggejaagd geen handgemeen verder, buren hadden politie gebeld en hebben ze direct voor de deur gepakt en laten gaan!!!)
  , weet je wat er gebeurde? de politie vroeg hun of ze aangifte tegen mij wilden doen!!! en lieten ze lopen!! en reden daarna weg zonder nog maar even binnen te komen of ik aangifte wil doen, totale waanzin!!!!!!!!!!!!!!

 4. Meneer Dick

  Het is helemaal niet waar.
  Al de mensen, die deze winkel binnengaan, willen helemaal geen wapen kopen. Zij willen alleen de verhalen lezen over wat er met die wapens eerder is gedaan.

Reacties niet toegestaan