Op deze leeftijd zijn vrouwen het gelukkigst

Vrouwen zijn het gelukkigst op hun 34ste blijkt uit onderzoek. Ze hebben voor het eerst seks op hun zestiende en komen gemiddeld op hun 27ste de ware tegen. De Daily Mail zette een aantal onderzoeken op een rij en maakte een tijdlijn met de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen een aantal mijlpalen in hun leven meemaken. Hieronder een greep daaruit: 12: Een meisje wordt voor het eerst ongesteld als ze twaalf jaar en zeven maanden is, hoewel genen bepalend zijn voor dit moment. 16: Een meisje verliest haar maagdelijkheid gemiddeld op haar zestiende. 25: Een vrouw is het meest onzeker in bed op deze leeftijd, omdat ze twijfelt over haar uiterlijk en zich vergelijkt met andere vrouwen. 27: Vrouwen komen als ze 27 zijn gemiddeld het vaakst de partner tegen waarmee ze gaan settelen. 30: De meeste vrouwen trouwen op deze leeftijd en krijgen hun eerste kind. 34: De beste leeftijd om een kind te krijgen. Vrouwen hebben nu minder complicaties, zijn emotioneel volwassener en hebben het financieel beter voor elkaar. 35: Waren vrouwen vorig jaar nog het gelukkigst, nu zijn ze het meest gestrest met een druk werkleven en kleine kinderen. 39: Op deze leeftijd verdient een vrouw het meest. 40: Vrouwen gaan op hun veertigste het vaakst scheiden van hun man. 49: De leeftijd waarop vrouwen voor het eerst oma worden. 52: Veel vrouwen zijn op deze leeftijd toe aan plastische chirurgie. 58: Het is wat laat, maar op hun 58ste hebben vrouwen eindelijk de balans gevonden tussen hun werk- en privéleven. 63: Vrouwen gaan met pensioen of ze gaan het rustiger aan doen. 82: De levensverwachting voor vrouwen is op dit moment 82 jaar en 9 maanden. Ze leven 12 maanden langer dan in 2007 en vier jaar langer dan mannen.  

Bron(nen):   Daily Mail      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Daniel

  De leeftijd van een vrouw bepaalt niet het geluk. Mijn vrouw is gelukkig door zich te houden aan een belangrijke leefregel voor vrouwen:

  Praat minder, luister meer.
  Wanneer je samen bent met man, vrienden en familie, leer dan om meer te luisteren. In een gesprek besteden we veel te veel tijd aan nadenken over hoe we gaan reageren. Leer om in het gesprek te blijven. Luister. Neem het gesprek tot je. Wat gebeurt er met jouw energie als je minder praat? Hoeveel gelukkiger voel je je nu je zoveel energie bespaart?
  Tja, dat was voor haar een eyeopener.

  • Windows 8

   ‘Als een vrouw tot je praat, glimlach maar luister niet ‘

   (in antwoord op Daniel)
   • Daniel

    U zegt het. Vrijheid van meningsuiting is tot bepaalde grenzen, denken is helemaal vrij.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Neen, vrijheid van meningsuiting is AB-SO-LUUT

     (in antwoord op Daniel)
     • Daniel

      ‘De vrijheid van meningsuiting is echter geen absoluut recht, het mag door de overheid ingeperkt worden als dit nodig is om de rechten of goede naam van anderen te beschermen of in het belang van de nationale veiligheid of ter bescherming van de openbare orde, de volksgezondheid of de goede zeden. Dit is in internationale verdragen vastgelegd.’
      Bij mij valt er nog over te praten, denk ik, hoop ik.

      (in antwoord op Windows 8)
   • Ko Herent

    Hahaha goeie! Ik ga het proberen.

    (in antwoord op Windows 8)
  • Burgermans

   Je hebt je vrouw zo te lezen niet uitgekozen vanwege haar intellect.

   (in antwoord op Daniel)
   • Daniel

    Dat klopt Burgermans, mijn vrouw heeft mij uitgekozen.

    (in antwoord op Burgermans)
    • KarlRuprechtKroenen

     Een nog briljanter antwoord… 🙂

     (in antwoord op Daniel)
    • Burgermans

     Ze zocht een man die haar kleineerde?

     (in antwoord op Daniel)
     • Daniel

      Zucht.., ik leg het u uit.

      Femke Kaulingfreks, politiek filosoof zei het zo: ‘het lijkt tegenwoordig het toppunt van vrijgevochtenheid als je er als vrouw voor uit durft te komen dat je ‘overmand’ wil worden. ‘Veroverd en betoverd’ door het ‘sterke’ geslacht, zoals Paulien Derwort in NRC schreef, want in de slaapkamer komen we met ’emancipatoire concessies’ helemaal nergens.’

      Dat vond ik zo mooi omschreven, ik heb dat toen gelijk aan mijn vrouw laten lezen en die weer aan haar moeder.
      Femke Kaulingfreks ‘ artikel is op rijke bodem nedergedaald.

      (in antwoord op Burgermans)
   • KarlRuprechtKroenen

    Briljant gesproken… 🙁

    (in antwoord op Burgermans)
  • Ko Herent

   Er zit wel wat in.

   (in antwoord op Daniel)
 2. Dead Silence

  Biologisch gezien is 34 jaar helemaal niet de beste leeftijd om een kind te krijgen. Op 49 oma? De sociale onderklasse.

Reacties niet toegestaan