Europa of sterven: heftige korte docu over bootvluchtelingen

De Libische kustwacht patrouilleert tot 50 mijl uit de kust op zoek naar vluchtelingenboten in nood. Soms redden ze vier tot vijf boten per week. De vluchtelingen belanden vervolgens onder erbarmelijke omstandigheden in Libische gevangenissen en kunnen geen kant op. De enige uitweg die ze zien is om een nieuwe poging te wagen om Europa te bereiken. Vice maakte drie korte documentaires over de bootvluchtelingen. Dit is deel 1. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bron(nen):   Vice      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Fire quantumtorpedo’s”

 2. Burgermans

  PvdA, bedankt!

 3. IwanovKapotjeplov

  Datgene wat de Libische kustwacht doet is de enige lange termijn oplossing. Hoe meer bootjes ze onderscheppen hoe beter. Zo lopen de vluchtelingen geen gevaar meer te verdrinken bij hun poging tot oversteken, en neemt tevens het aantal dat aankomt in Europa flink af.

  De EU zou Libië moeten steunen hierin. De opvang en verdere afhandeling in Libië is wel flink voor verbetering vatbaar. Mensen moeten snel terug naar het land van herkomst ipv een tijdlang in een Libische cel te zitten.

  Als men dit een tijdlang kan volhouden stopt de stroom vanzelf, omdat vluchtelingen doorkrijgen dat de route via Libië geblokkeerd is.

 4. Vogelbeest

  Sleep al die bootjes terug naar Afrika. Verbrand de gammele bootjes. Stop met opvang. Deporteer iedereen terug die Europa toch bereikt. Stop met uitdelen gratis geld.

  Als we dit gaan doen gaat het als een lopend vuurtje rond in asielzoekerskringen en dan gaan ze zelf werken voor hun geld in hun eigen land. De stroom gelukszoekers droogt dan vanzelf op.
  Die lui op de bootjes zijn de “rijkelui” die geld hebben om mensensmokkelaars te betalen.
  De echte zielepieten zitten niet op die bootjes. We hebben geen enkele reden om ze als “zielig” te bestempelen of om ze te helpen.

  • Jeroen

   Als we de bootjes met torpedo’s bestoken, wordt de situatie in Afrika en het Midden-Oosten vanzelf beter.
   Hard, maar waar.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Jeroen

   Je analyse is bijzonder diepzinnig.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 5. Burgermans

  De dood in gelokt door louche asieladvocaten en de loze beloftes van gewetenloze PvdA-politici.

Reacties niet toegestaan