Saoedische blogger: ‘Mirakel dat ik eerste 50 zweepslagen heb overleefd’

De Saoedische blogger Raif Badawi, die eerder tot duizend zweepslagen werd veroordeeld, vanwege kritiek op het regime, heeft een brief geschreven in het Duitse weekblad Der Spiegel. Daarin zegt hij dat het een wonder is dat hij de eerste vijftig zweepslagen heeft overleefd, aldus Vlaamse krant De Morgen.

De overige zweepslagen zijn uitgesteld, zogezegd omdat Badawi gezondheidsproblemen heeft. Hij werd in 2012 gearresteerd wegens het beledigen van de islam, cybercriminaliteit en het ongehoorzaam zijn aan zijn vader. Hij kreeg tien jaar cel opgelegd, een boete van omgerekend 226 duizend euro en duizend zweepslagen die hij verspreid over  twintig weken zou ontvangen. Zijn veroordeling leidde tot internationale protesten.

Hij beschrijft in zijn brief hoe 'een joelende menigte' hem de dag van de zweepslagen omringde en 'Allahu akbar' (Allah is groot) riep. 'Deze wrede straf is mij alleen aangedaan omdat ik mijn mening heb geuit', aldus Badawi. Volgende week verschijnt zijn boek over zijn leven in de gevangenis.

Badawi zit opgesloten in een cel van 20 vierkante meter samen met 30 moordenaars, dieven, drugdealers en andere criminelen. Hij schrijft verrast te zijn over 'de grote mate van menselijke gevoeligheid' die hij bij een aantal medegevangenen aantrof. Volgens onder meer zijn echtgenote Ensaf Haidar willen de rechters in Saoedi-Arabië dat Badawi een nieuw proces krijgt voor afvalligheid. Als hij schuldig bevonden wordt, kan hij de doodstraf krijgen.

Bron(nen):   De Morgen      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Volgende week verschijnt zijn boek”
  Groot gelijk , uitmelken die zooi!!!

  • Albert Bakker

   Ja, ik geloof ook dat het allemaal een vooropgezette publiciteitsstunt is geweest van deze man simpelweg om een boek te verkopen.

   De man heeft zijn mening geuit op een blog in Saoedie Arabie en wordt om die simpele reden opgevoerd als kermisattractie voor een stel ongeneeslijk debiele moslims door hem twintig keer achter elkaar nèt niet dood te slaan om vervolgens alsnog de kop er af te laten hakken op last van een stel demente moslimdwazen dat voor rechters moet doorgaan in dat onvoorstelbaar achterlijke apenland.

   Natuurlijk verdient zo’n man onze minachting om onder zulke omstandigheden te staan voor zijn en ieders rechten als mens.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Burgermans

  Wat een barbaars en primitief geloof is de islam toch.

 3. Soeleejmen

  Ja natuurlijk wat een prachtige koek verhaal hier weer opgezet door de haat zaaiende media. Als student van kennis ben ik al bijna 10 jaar bezig met een islamitische studie. Dat laatste zinnetje Als hij schuldig bevonden wordt, kan hij de doodstraf krijgen. IS TOTALE ONZIN.De sharia geeft een ieder kans op het verrichten van wat we noemen tauwba, oprechte spijt dan gaat deze man 100% vrijuit. Als hij dan toch de doodstraf kiest, dan kunnen we hem dat niet kwalijk nemen dat is democratie toch ?? Niemand hoeft trouwens te reageren op wat ik zeg zonde van je tijd, ik heb namelijk belangrijke dingen te doen. Dag dag

  • Burgermans

   Tien jaar bezig met een islamitische studie? Dan ben je niet erg snel van begrip, is het wel?

   (in antwoord op Soeleejmen)

Reacties niet toegestaan